Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Klementyna píše:
@miisenka ja ji clovece nikde nemuzu najit, tak dam fotku - mam tuto. Mimcovi se v ni koupani strasne moc libilo
Diky.. ![]()
My sme vcera dali prvy krat do vany(8,5mes) a chce to neco..mame kytku ale ta je do vany na prdak..
My máme jen sprcháč, takže koupeme ve vaničce, co má už takový lehátko zabudovaný. Taky jsem přemýšlela, že bych ho koupala v umyvadle nebo ve dřezu, ale vadí mi tam baterie.
@AlenkaM Já koupila obyč vaničku v Globusu a rovnou jsem si tam do ní vyzkoušela i lehátka a bylo to. Taky musíš počítat s tím, že někde kolem lehátka ještě potřebuješ namáčet žínku…
@my_nickname
ahoj, než držel hlavičku, tak jsme ho koupali tak 1× týdně spolu s manželem. On malého držel a já ho umyla. Pak když držel hlavu a já se už tolik nebála, tak jsem ho už šoupla do kyblíku sama a pak později v tom umyvadle a teď ho postavím každé ráno do sprch. koutu a osprchuju ho.
Vaničku jsem použila jednou na staršího. Obě děti byly po narození spokojené v kyblíku, u mladšího jsem pak byla i líná, tak jsem ho koupala v umyvadle (a on byl tuna sádla, aspoň se tam pěkně šprajcnul a nehrozilo nějaké nalokání
), jak byli větší, šli rovnou do vany - když se mi chce, napustím jim vodu, když ne (většinou) jen je sprchnu.
My koupili malou vaničku v IKEA (za 119 Kč ji stále mají). Je to mnohem pohodlnější z hlediska údržby pro mimi a moc místa v domácnosti nezabere.
Tak to já bych se bála, ze mi vyklouzne.. Nesikovna no. Proto jsem hrozne rada za pomucky jako lehatko ![]()
Taky jsem koupila ikeackou, pouzili jsme presne 3×, od te doby jen prekazi
prostoru je tam malo (a to bylo nase mimco prcek, narozen 2,6kg)a na lehatku byl vic venku nez ve vode a byla mu zima. takze koupeme ve velke vane s nami nebo s latkovym lehátkem. moje sestra koupe ditko v umyvadle, kamoska ve vanicce u sprchace…a i tady dle diskuze vidim, ze vanicka je do vybavicky pomerne zbytecna polozka ![]()
Já mám taky vaničku z Ikei a to klasické lehátko se do ní nevejde. Jelikož máme sprcháč, tak jsem to vyřešila tak, že to lehátko dám pod vaničku
a mimčo na plínu do vaničky, nebo teď když je vetší, tak i bez plíny. Má to tam takové proskluzové čárky.
Tak ze bych byla az na druhe strane prvni, kdo odpovi na primou otazku? ![]()
Meli jsme presne tu vanicku z uvodniho prispevku (jen v jine barve) a to klasicke hadrove lehatko na dratu se do ni bez problemu veslo.
http://www.klofan.cz/…latkove.html
Vanu jsme nemeli, sprchu nesnasela, takze se ve vanicce (pozdeji uz v sede) koupala do nejakych 15 mesicu, nez jsme se prestehovali do bytu s vanou a vzala na milost sprchu.
@miisenka mela jsem takovou plastovou zabu a na ni jsem malyho polozila a umyla ho.
My máme asi ten samý typ vaničky, lehátko se do ní vejde. Je to malinko nestabilní, protože dno vaničky je trochu užší, ale nám to nedělá problém. Náš vodouch se vydrží koupat docela dlouho, takže bych ho v ruce neudržela a kdybychom mu měli napouštět velkou vanu, tak přijdeme na buben, koupe se denně.
Jo a když se napustí víc vody, tak je dítě na plátěném lehátku celkem ponořené. Na fotce máme málo vody, bylo to první koupání doma, tak jsme ještě úplně nevěděli, co a jak.
Ja umyvadlo vždy pečlivě umyla a dala na dno plenkovou osusku a miminko jsem si položila na ruku a druhou myla. Bylo to rychle a snadné. Pak jsem si tou rukou co jsem myla dala osusku pod krk a na rameno a miminko zvedla do náruče a zabalila. Nepotřebovala jsem nicí asistenci. Do kybliku jsme šli kdyz uz ho moc fascinovala baterie
Já teda koupala ve vaničce - byla na velkém prkně na vaně, takže ideální výška a žádné ohýbání. Bez lehátek, koupala jsem na ruce, pak v sedě, do vany se pak bála, šla tam až skoro v roce.