Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Měli jsme podobnou a po prvním koupání vrátili.. byla úzká, lehátko se tam nevešlo a nevešla se vedle miminka ani ruka na podepření. nakonec jsme koupili obyč z Ikei, která je sice malá, ale široká a má protiskluzové proužky, takže lehátko není ani potřeba, stačí malou podepřít pod hlavičkou a zadek neujíždí.. navíc to plátěné lehátko malou strašně studělo, je to opravdu do vany.
@Petkaelik A v tom kyblíku se Ti koupalo dobře? Mně trochu nahání hrůzu, nějak mu nevěřím ![]()
Tý jo, tak teď nevím
To koupání v umyvadle chápu, ale některé jste psaly, že koupete odmalička ve vaně s lehátkem - to mi přišlo, že z toho musí bolet záda víc, nebo ne? Jsem měla tak nějak představu, že vaničku vyzdvihnu do úrovně, ve které se nebudu muset moc ohýbat a bude to v pohodě. No a s tím lehátkem - tekr psala, že malou studilo. Je to tedy dobrá volba? Plastové nechci právě kvůli tomu klouzání. I kdybych ho pak teda měla dát třeba do velké vany. Nejvíc teď teda přemýšlím o tom umyvadle ![]()
@AlenkaM plátěné lehátko studí jen tehdy, pokud na něj položíš dítě, když je lehátko mokré a venku z vody (tuhle blbost jsem našemu malému provedla jednou, takže vím
). Ale není nic jednoduššího, než položit dítě na suchou látku (tzn. při napouštění vody nelít vodu na lehátko, ale někam vedle), nebo napustit tolik vody, aby látka lehátka byla ponořená ve vodě, pak ho to nemůže studit.
Kyblík (popř. umyvadlo) si někdo chválí, ale záleží na temperamentu dítěte, náš v tom chytal hysterické záchvaty, protože je to fakt jen na umytí, ale ne na hraní a on má rád cákání, kopání nohama, hračky ve vaně atd.
Aby tě při koupání ve vaničce nebolela záda, dá se na vaničku koupit stojan, nebo ji položit na nějaké prkno na velkou vanu. Já ji mám na zemi a při koupání sedím vedle na zemi na rohožce, záda mě nebolí.
@AlenkaM
Koupala jsem az tak od 3mesicu a super maly byl hezky cely v teple vode a dost v tom kybliku i prděl kdyz tam byl tak skrceny jak ma byt a pak ho nebolelo bříško. Úplne čerstvé miminko bych se bála sama koupat ale kojence co uz hezky drží hlavu a je zpevněný to bylo raz dva a kyblik je skladnejsi nez vanicka.
@Petkaelik Aha, s tím prděním by mě to nenapadlo, to je dobrý poznatek ![]()
My jsme původně taky chtěli kupovat vaničku, protože některé motivy jsou opravdu pěkné, ale jak jsme to tu četli, tak je to spíš zbytečné, i když dalo by se využít třeba na čvachtání venku, ale narazili jsme na taková lehátka do vany s nimi máte jaké zkušenosti?
@Kveta01 My máme přesně tohle: a jsem s ním naprosto spokojená. Ty plastové se mi nějak nelíbili a tyhle látkové jsou již generacemi ověřené.. Při koupání prcka (6 měsíců) otáčím na lehátku i na bříško a on si blbne a cáká ručičkami. Já bych neměnila. Ve velké vaně je to daleko lepší, než v malé vaničce právě kvůli prostoru..
Přesně tuhle vaničku máme na chalupě (je tam zbytečně velká rohová vana takže kvůli úspoře vody páč jí ještě tolik nepotřebuje). Jinak první dva měsíce jsme používali tu malinkou z ikea a od té doby držíme pouze na ruce a nebo používáme kruh kolem krku.
Je pravda, že to látkové si pamatuju už když jsem byla já malá, že v tom teda koupala mimča, na netu jsem viděla takové pěnové, molitanové lehátko, co má i tím pádem díky materiálu mimčo hřát, nemáte zkušenosti?