Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mám. Na začátku to bylo takové o strach, jak byla malá malinká. Pak jsme přešli na klasickou vaničku. ALe pře nedávnem začalo při koupání peklo, protože z vaničky nic nevidí. Takže jsme vytáhli kyblík a je klid. Kouká ven a asi ji brzo budeme muset přestěhovat do sprchového koutu, protože zjistila, že se dá kopat nohama
Větší synovec v něm řádil.
Jinak původně jsem ho kupovala hlavně kvůli tomu, že je skladný a nepotřebuje tolik vody, takže ho pěkně přenesu sama. Jinak je stabilní. Jediné, co je horší je vytahování z vody a umývání zadečku, protože je dítko vlastně pořá ponořené. Ale ve dvou se to dá pěkně. Případně namydlit před ponořením. ![]()
Ahoj, vanicku jsem poridila uz pred narozenim, kvuli jiz zminovanym vyhodam. Pro novorozence mi ale prijde vylozene nevhodna, dite se tam temer neda umyt(myje se velice spatne). Sama ji pouzivam od pateho mesice, nyni je nam sedm a ted je perfektni. Pouzivam do ni jeste tenky molitan, mimco tak neklouze a pohodlneni sedi. Je temer po prsa ponorene do vody, hracky nikam neutikaji - ted jsem max spokojena.
@Tajeka Jj, pro malé mimco je fakt spatna. REsp.ve dvou se to jeste da, ale samotne se mne mydlilo fakt spatne. Malou jsem namydlila mimo a potom v kbeliku jen oplachla. My koupali v lavoru a pak ve vanicce. Ted je to mnohem lepsi.
Vy, co píšete, že je to pro novorozeně nanic, myslíte opravdu zakladatelkou zminovanou vanicku nebo koupaci kyblik? Vanicka by mela mit neklouzave sedatko a dite tam jakoby sedet/ byt v pololehu…Taky premyslim o koupi pro novorozence, tak by me to zajimalo. Kyblik mi prijde na male miminko nevhodny a celkem uzky na manipulaci s miminkem v nem. Ta vanicka by mela byt o neco sirsi… ![]()
@ajmy já už ji mám na miminko připravené doma a přijde mi, že je na to novorozeně veliká dost i na namydlení. Pár dětí už jsem vykoupala. Možná tam to novorozeně ze začátku nepůjde vyloženě posadit, spíš si ho podržet v ruce a pak přetočit na ruce na bříško a umýt zadeček. Prostě tak jak se koupe bez lehátka v klasické vaničce. Každopádně tu mám nachystanou i klasickou vaničku po sestře
no uvidíme v lednu jak koupání půjde
každopádně manipulace se samotnou vaničkou je mnohem lepší než s klasickou.
@ajmy píše:
Vy, co píšete, že je to pro novorozeně nanic, myslíte opravdu zakladatelkou zminovanou vanicku nebo koupaci kyblik? Vanicka by mela mit neklouzave sedatko a dite tam jakoby sedet/ byt v pololehu…Taky premyslim o koupi pro novorozence, tak by me to zajimalo. Kyblik mi prijde na male miminko nevhodny a celkem uzky na manipulaci s miminkem v nem. Ta vanicka by mela byt o neco sirsi…
Píšu o schnuggle. To je snad jediný model. Něco mezi kyblikem a vaničkou. Ano má to neklouzavé sedátko a hrb na dně. S kyblikem nemám zkušenosti, takže srovnat nemůžu. Ale mně se v tom malé dvoukilove dítě opravdu špatně koupalo. Ve dvou to šlo, ale zase tam překážel ten hrb. Na to, aby se tam malá dala položit na rukou.No a na pololeh je to takové vratké pro novoska. Ale teď už je to v pohodě.
Super, děkuji za reakce. Me se na ni prave libi, ze nezabere tolik mista a bude s ni lehci manipulace. Kdyz si vzpomenu, jak jsme do normalni vanicky nosili vodu a pak ji zase pracne vylevali… ![]()
Jj, take pisu o Schnuggle. Dite se v ni neda polozit, jen vicemene posadit, kdy zabranou oproti sklouznuti je prave onen hrb na dne. A posazovat male miminko je spatne, nehlede na to, ze se v tom bude stejne ruzne „hroutit“. Tudiz v jednom nenamydlite, mimco nepolozite. Pak by byla jen na oplachnuti. Na druhou stranu, od urciteho veku je fakt perfektni a ted si nemuzu vynachvalit.
@ajmy píše:
Super, děkuji za reakce. Me se na ni prave libi, ze nezabere tolik mista a bude s ni lehci manipulace. Kdyz si vzpomenu, jak jsme do normalni vanicky nosili vodu a pak ji zase pracne vylevali…
Jj to určitě. Ale ono stejně jí pak musíte postavit do vany a nebo sprchového koutu, protože mimco pak kope a litá to všude. Ona zase tak hluboká není. Teď když tam malou dám, tak má tak 3. cm vody pod okraj.
@Tajeka Souhlasím, taky jsem koukala na ta videa, kde malé děti koupou chudinky zborcené. Ale zase tam asi úplně nesedí, protože je ta voda nadnáší.
@P4ja No ja koupu v jednom (druhe ruce nejsou) a dost jsem se u toho zapotila. Pak jsem koupila podlouhly lavor za devadesat kacek a mala se tam do ctyr mesicu v pohode okoupila. Ted uz koupu ve vanicce, davam vodu na rysku, at se zahraje a je to super
))))) Verim, ze nam vydrzi dele, nez do roka.
@Tajeka píše:
@P4ja No ja koupu v jednom (druhe ruce nejsou) a dost jsem se u toho zapotila. Pak jsem koupila podlouhly lavor za devadesat kacek a mala se tam do ctyr mesicu v pohode okoupila. Ted uz koupu ve vanicce, davam vodu na rysku, at se zahraje a je to super))))) Verim, ze nam vydrzi dele, nez do roka.
To jo, to se ti nedivím. Já sama taky koupala radši v polodlouhém lavoru, jenže během chvíle jsme museli koupit vaničku. Abychom se teď zase vrátili ke Schnuggle. A určitě ti vydrží. Teda jestli stihneš dopouštět vodu ![]()
Ja jsem na zaklade pozitivnich recenzi koupila pro novorozence a za me rozhodne ne. Ale presne jak pisete, miminko se zhroutilo, bala jsem se ho pustit, zadecek vubec umyt nelze.
Nakonec mame klasicke lehatko. Schnuggle bude cekat az bude vetsi. Za me vyhozene penize, jedna z veci, ktere jsem podlehla a bohuzel se neosvedcily.
Za nas rozhodne ano,mala z ni byla nadsena a nebyt toho,ze z ni vyrostla,tak v ni koupeme porad