Vaničkování - je to zbytečné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vaničkování - je to zbytečné?
Ahojky holky. Mám téměř dvouměsíční miminko a řeším, zda si zaplatit tzvn. vaničkování. Chtěla bych znát Váš názor, jestli to není zbytečné. Co se tam vlastně miminko naučí? Za hodinu 500 Kč mi přijde hodně. Když čtu stránky, kde nabízejí vaničkování, přijde mi, že víc než o celý „plavání“ miminka jde o péči o dítě a to se učit nepotřebuju nebo nechci. Piště mi prosím své názory a hlavně ZKUŠENOSTI, popřípadě doporučení. Co se za tu hodinu s miminkem vlastně dělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě to zbytečné je… chodili jsme pak až od cca půl roku na bazén, ale i to mi spíš přijde jako určitá forma zábavy pro maminku a mimčo, nicméně malému se tam líbilo, tak proč nechodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S první dcerou jsem nevaničkovala, šla v 7m rovnou na bazén.
Z druhou vaničkuju ( od 4m) - máme za sebou 5 lekcí - no a malá zvládá hezky, zadržuje už na 4 vteřiny, vody se nebojí, je ve vodě jako ryba.
Zatím nemůžu srovnat přechod na bazén, to nás čeká asi až v lednu, do té doby vaničky. Ale první byla na bazéně hodně bojácna, než se na bazéně „zajela“ trvalo to asi dva až tři měsíce, teď očekávám že to bude lepší.
Kdybychom neměli vysoké požadavky na bazén (jen v určitých dnech a hodinách) tak na vaničky kašlu i teď. Pro nás jsou nutností, protože se zde málo otevírají skupinky dětí co nevyničkovali (otevřou se výjimečně).
- Citovat
- Upravit
@NikynaU no, my na vaničkování chodili, a jsem ráda. Malá je jak kapr ve vodě a teď už chodíme normálně do bazénu a sme se staršíma dětma a jde hrozně vidět jak je dopředu, nedělá ji problém žádné potápění, nikdy nezaplakala, že by se jí něco nelíbilo ani když sem ji na skluzavce nechytila a zajela mi pod vodu…
vykašle to a jede se dál…
Ale teda 500,– mi přijde moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle srandy jsou všechny drahý.. Malá je říjnová, nikam jsme nechodily a v létě na chatě (Orlická přehrada) normálně sama lítala po čtyřech do vody, potápěla se, blbla.. Jak tu někdo psal - plavaní s miminkama je zábava spíš pro maminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S malou jsem taky nechodila na plavani (vanickovani tady snad ani neni),v necelem roce jsme ji vzali do normalniho bazenu -brouzdalka pro deti a byla jak kapr ve vode. Jedine co nemusi je, kdyz nedosahne na dno, ale jinak vodu miluje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych řekla asi toto: jestli ti není líto peněz, klidně to za to dej a vaničkovat jděte. Ono je to o tom, že si to mimčo na vodu zvyká, ty se s ním učíš manipulovat, obraty a polohy na vodě apod. Jinak se tohle učí potom v bazénu. Lepší je to asi v tom, že to dítě je potom zkrátka už zvyklé z vaniček a neměl by mu dělat problém přechod na bazén. Já se synem na vaničky nechodila, začali jsme chodit až v 7m. na bazén.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trmácet se někam na čas s malým miminem na vaničkování by se mi nechtělo. My měli doma 2× lektorku z www.lavoda.cz, ta ukázala co a jak a pak jsem si vaničkovala podle nálady sama. Jedna návštěva 350,– plus 50 doprava; 1.okolo šestinedělí, další ve třech měsícíh naučila nové dovednosti. Děti to vevaně bavilo a měli jsme alespoň nějakou nápň dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, byla jsem tam jednou, ukazkova lekce zdarma… proste me tam jen učily jak vykoupat dítě… nevyhazuj za to peníze… plavco od pul roka je super, ale toto je blbost…
- Citovat
- Upravit
@eevcca píše:
Ano, byla jsem tam jednou, ukazkova lekce zdarma… proste me tam jen učily jak vykoupat dítě… nevyhazuj za to peníze… plavco od pul roka je super, ale toto je blbost…
co to bylo zač
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já do vaničkování chodím a malího to baví. Krásně se udrží na zádech na vodě, rozvíjí tím svaly a potápí se bez problémů. Taky tam cvičíme a rozvíjíme motoryku. Těch 500 je ale moc já v Kenny tolik neplatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se zvědavostí jsem nakoukla o co zase své nebohé dítě připravuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jsem ráda, že se diskuze takhle rozjela. Mně právě přijde těch 500 fakt hodně. Je to teda tak, že dr. přijde k nám domu, takže bych nikam jet nemusela..
@Lama Lama Děkuju moc za odkaz..asi bych to udělala jako ty. Pozvu si ji domu a pak budu praktikovat sama a pak třeba zase za měsíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama Ahoj, děkuju moc za doporučení, pozvali jsme si instruktorku z lavody a bylo to super, Lukynovi se to moc líbilo, teď budu „plavat“ sama a příště prý až bude plně držet hlavičku.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikynaU píše:
@Lama Lama Ahoj, děkuju moc za doporučení, pozvali jsme si instruktorku z lavody a bylo to super, Lukynovi se to moc líbilo, teď budu „plavat“ sama a příště prý až bude plně držet hlavičku..
dík, ráda doporučuji, co se mi osvědčilo. Měli jste instruktorku Janu nebo Katku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
- Kam chodíte plavat s kojenci v Kroměříži?
- Plavání do 6 měsíců Ostrava Přívoz
- Plavání pro miminka Havířov?
- Kde udat kurz plavání - dcera má problémy s ledvinami
- Plavání miminek Vlašim