Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj mamči! Musím se zeptat jestli mi neporadíte! Mám totiž menší starost. Naše holky vždycky chtějí spoustu cukroví ale pak to nejí! Jaké cukroví mám udělat aby jim chutnalo? Jaké pečete pro vaše děti vy?
Moje dítě odmítalo jíst veškeré zdravé varianty cukroví ![]()
Nejvíc miluje rumové kuličky obalované v kokosu, rohlíčky a linecké
Kupodivu jí zachutnaly i sádločky, které u nás jím jen já a můj otec ![]()
U nas vede jednoznacne linecke, pak strojkove (to je zaroven nejmin pracny, rychly), pak iselska kolecka:D
Naši kluci jedí jen cukroví na jehož přípravě se sami podíleli, takže je úplně jedno jaký je to druh, chuť a vzhled, hlavně když je to to jejich.
![]()
@Cosmic píše:
U nas vede jednoznacne linecke, pak strojkove (to je zaroven nejmin pracny, rychly), pak iselska kolecka:D
Ty strojkové děláš tou pistolí nebo mlýnkem?
U nás se jí jen linecké a perníčky. Ať mi pomáhá s čímkoli stejně to pak nejí… Ale všechno by chtěl péct ![]()
Nase deti maji stejne chute jako rodice-vedou rohlicky, uly a cokoliv kremoveho, pernicky. Linecke letos delat nebudu to se u nas vyhazuje ![]()
Dětem se líbí, když je to barevné a „přeplácané“, takže klidně i běžné varianty, ale napleskat tam různá barevná sypání, ozdobičky, dělají se polevy smajlíci. A nejlépe zapojit je do toho (dle věku).
Jinak na chuť u dětí (i dospělých) asi vedou vosí hnízda a kuličky obalené v kokosu
.
U nas vedou u deti linecky a vanilkovy rohlicky, tu a tam vosi hnizda a uz nic
letos opet bude dcerka zdobit, tentokrat trubickama s uz hotovou barevnou polevou, co jsem koupila a syn? uvidime jestli se mu to bude v roce a pul libit
ale cim vic barevnych kravinek na tom, tak tim lip ![]()
Možná by je víc lákalo cukroví ve tvaru nějakých zvířatek apod. než například klasických vánočních hvězdiček. Sice to nebude vypadat moc vánočně ale alespoň se to sní. Nebo je nech, ať si ho samy nazdobí
já jsem jako dítě milovala zdobení perníčků všema možnýma barvama. Sice to nevypadalo moc esteticky ale byla sranda a pak to líp chutnalo, když jsem se mohla podíet.
@HankaKucerova Mě napadlo, že pokud už jsou malinko větší, tak by mohly pomáhat a hned by si toho cukroví víc vážily a hlavně-co si dítko udělá samo jim i většinou líp chutná
..Jinak syn miluje nepečené slepené piškoty( slepené 2 piškoty Opavia rybízovou marmeládou, celé namočené v rozpuštěné čokoládě-dávám hořkou a mléčnou a hned potom obalené v kokosu)..Miluje to celá rodina a pokud to neschovám, tak se to sežere ještě před Vánocemi
..Jinak klasické perníčky, linecké, kokosky, sněhové pusinky, vosí hnízda, stříkané banánky a pod.. Pečeme toho hodně a málokdy zbyde
..
My do tech piskotu nedavame marmeladu, ale kolecko bananu
a pak do cokolady, mnamka, vzdycky hned zmizi ![]()