Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, témat jsem našla na toto téma hafo, ale v žádném jsem nenašla co potřebuji. Mám dvě děti. Jedno má 4 roky (kluk) druhé skoro 2 roky (holka). Po klukovi má malá spousty hraček a přichází nám opět Vánoce. Takže dotaz zní. Co k Vánocům pro oba, když už vše máme? (kuchyň, panenky, kočarky, kola, boby, autíčka, stavebnice, kotky, vláček, auto na nabíjení (uveze dítě), chodítko, plyšáky, knihy)- vše máme tak co dál?
![]()
@mamonek Holce zabalte starší hračky, ve dvou letech z toho stejně nemá rozum. A klukovi kupte novou knížku, asi nemáte ještě všechny. ![]()
Kouzelný písek…prolézací tunely, dvd s pohádkama, knížky - kam se třebas nalepujou obrázky, obchůdek s dětskou kasou…atd…
Kluk vloni dostal (4 roky): sevu, modelinu, stolní hry (cink junior, padajici opičky), osusku s dětským motivem, doplňky k dřevěné vláčkodraze. Od 3 let je u nás v oblibě foťák, kolo, lyže, brusle.
Holčičce pokud vše máte tak třeba batůžek, povlečení, osušku, holčičí duplo, stolní hru
Jako já to taky nesnášim.. dítě má posledního října narozeniny pak teda vánoce a pak má 7.1. svátek ![]()
Svátek je dobrej, na vánoce je toho mraky, takže schováme něco..Ale sakra, já řešim narozeniny a ostatní cukroví a vánoce
(vím, že jsou lidi co to mají ještě lépe)..
Abych poradila..moje holka miluje vláčkodráhu(budou jí 4), dostala základ z ikei k 1 narozeninám, a od té doby z toho žijeme a dokupujeme komponenty a mašinky.
Druhá věc je modelína..Nějaká ta tvořivá sada..(celkově barvičky)..
u 4 letýho už se dá vycházet z jeho zájmů a přání (moje si např. přeje Bicí, pirátskou loď, poníka, malovátka..má ráda mapy),
Když nevim, tak lego.
@ntkv JJ chápu. Máme doma Adama a narozky má na mikuláše
. Takže horor ten měsíc. Máme velkou rodinu, takže my dáváme skromné dárky, ale rodina se vždy rozjede
. Tak už sem v koncích. Malý básní o vysavači. Dostává ho každý rok, protože to nic nevydrží
. Tak už fakt nevím který koupit
.
Mám to podobně, akorát je starší holka. Vše, o čem si myslím, že by děti měly v tomto věku mít, už mají. Plus spoustu zbytečností navíc. Naštěstí se obě děti začaly profilovat, oba mají něco, co je zajímá a baví. Takže dárky budu kupovat podle toho (i když to bude např. už desátá kniha o dinosaurech, pátá sada vláčkodráhy či třetí princeznovské šaty). Navíc starší už má konkrétní představu, co by si přála dostat.
Konkrétně poradit je těžké, když nemám více informací, ale zkusím pár tipů:
stojanová tabule na kreslení křídou, dětský domeček na zahradu, trampolína, bazének s balonky, dětský toaletní stolek, ponk s nářadím, houpací koník, světlohraní, kuželky, dětský foťák, vysílačky.