Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Hezky svatecni den ![]()
Nemate nekdo odzkousenou vanocku od Labety? Uz jsem ji delala 4× a za boha nemuzu prijit na to, proc se mi povedla jenom poprve ![]()
Ta prvni byla fakt naprosto dokonala
Od te doby mi pokazde jakoby spatne nakynulo testo nebo co
Vubec nebyly ty dalsi tak nadychany a vysoky jako ta prvni. Tak uz nevim, co delam blbe. Jestli mi treba nezacala blbnout pekarna?
Nebo ze by tam mely ve vsech krabicich pridany spatny drozdi?
Nebo to muze byt tim, ze davam min vody nez je v navodu? Je tam 260 ml, ale to je z toho pak hrozny lepidlo
Navic ja i pri tom prvnim pokusu davala min vody a jeste dosypavala moukou na spravnou konzistenci.
Zkus normální droždí místo sušeného. A místo vody mléko. A vůbec nejlepší by bylo nedělat z Labety, ale podle normálního receptu, ve směsi stejně nemáš nic než mouku, cukr a droždí a je to předražené.
250 ml mléka
1 žloutek (může být i celé vejce, ale pak to chce víc mouky)
125 g rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
2 vanilkové cukry
půl lžičky soli
citrónová kůra
3/4 kostky droždí
Podle potřeby přisypávat hladkou mouku.
Vždy se povede.
Zuzi dekuji za recept…zkusim ![]()
Ja normalne ze smesi nic nedelam, protoze nam to nechutna…ty chleby ze smesi jsou chutove nic moc
Ale ta vanocka je chutove tak dokonala, ze komu jsem dala ochutnat, tak kazdy rikal „ty kecas, ze je to ze smesky…lepsi jsem v zivote nejedl“
Tak proto uz jsem ji zkousela nekolikrat a porad dumam, proc krasne nakynula jenom poprve. Tak jeste zkusim to cerstvy drozdi a mlicko…dekuji za radu
![]()
Tak…mliko, cerstvy drozdi, trocha rumu…a kynulo to jak v …hrnecku, var…
Az jsem musela odebrat a cast dat z pekarny do trouby ![]()