Vánočka od Labety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1965
25.12.10 13:40

Vánočka od Labety

Hezky svatecni den :-)

Nemate nekdo odzkousenou vanocku od Labety? Uz jsem ji delala 4× a za boha nemuzu prijit na to, proc se mi povedla jenom poprve :cert:
Ta prvni byla fakt naprosto dokonala :lol: Od te doby mi pokazde jakoby spatne nakynulo testo nebo co :think: Vubec nebyly ty dalsi tak nadychany a vysoky jako ta prvni. Tak uz nevim, co delam blbe. Jestli mi treba nezacala blbnout pekarna? :pocitac: Nebo ze by tam mely ve vsech krabicich pridany spatny drozdi?
Nebo to muze byt tim, ze davam min vody nez je v navodu? Je tam 260 ml, ale to je z toho pak hrozny lepidlo :think: Navic ja i pri tom prvnim pokusu davala min vody a jeste dosypavala moukou na spravnou konzistenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6418
26.12.10 20:34

Zkus normální droždí místo sušeného. A místo vody mléko. A vůbec nejlepší by bylo nedělat z Labety, ale podle normálního receptu, ve směsi stejně nemáš nic než mouku, cukr a droždí a je to předražené.
250 ml mléka
1 žloutek (může být i celé vejce, ale pak to chce víc mouky)
125 g rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
2 vanilkové cukry
půl lžičky soli
citrónová kůra
3/4 kostky droždí
Podle potřeby přisypávat hladkou mouku.
Vždy se povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
29.12.10 15:59

Zuzi dekuji za recept…zkusim :palec:

Ja normalne ze smesi nic nedelam, protoze nam to nechutna…ty chleby ze smesi jsou chutove nic moc :lol: Ale ta vanocka je chutove tak dokonala, ze komu jsem dala ochutnat, tak kazdy rikal „ty kecas, ze je to ze smesky…lepsi jsem v zivote nejedl“ :lol: Tak proto uz jsem ji zkousela nekolikrat a porad dumam, proc krasne nakynula jenom poprve. Tak jeste zkusim to cerstvy drozdi a mlicko…dekuji za radu :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
3.1.11 21:20

Tak…mliko, cerstvy drozdi, trocha rumu…a kynulo to jak v …hrnecku, var… :dance: :lol: :lol: :lol: Az jsem musela odebrat a cast dat z pekarny do trouby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí