Pečeme v domácí pekárně

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
goldenka
Extra třída :D 12681 příspěvků 18.11.10 09:25
pečeme v domácí pekárně

Včera jsem si pořídila domácí pekárnu a zajímali by mě nějaký osvědčený recepty. Nemám namysli na chleba, těch je všude dost a prodávají se i směsy, ale myslím recepty na sladké buchty, kynuté těsto, vánoční cukroví, vánočky a mazance,… taky domácí sekaná a tak. Hažte recepty a odkazy ať se inspirujeme a my začátečnice se něco naučíme :palec:

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
Peo
Kelišová 6738 příspěvků 18.11.10 09:40

Ahoj, spousta receptů je na http://domacipekarny.dama.cz/

Jinak já tam dělám těsto podle běžných receptů, jen to chce dodržet postup, že nejdřív dáš všechno tekuté a na to sypké suroviny. Naposledy jsem dělala těsto na perníčky, v ruce bych to takhle pěkně neumíchala.

cavalli
Kecalka 486 příspěvků 18.11.10 09:43
Peo píše:
Ahoj, spousta receptů je na http://domacipekarny.dama.cz/Jinak já tam dělám těsto podle běžných receptů, jen to chce dodržet postup, že nejdřív dáš všechno tekuté a na to sypké suroviny. Naposledy jsem dělala těsto na perníčky, v ruce bych to takhle pěkně neumíchala.

takze i kdyz davas med, tak pod mouku????

lleennttiillkkaa
Generální žvanilka 22897 příspěvků 18.11.10 10:02

My děláme v pekárně kromě chleba, sekanou, mazanec, pak hodně využíváme na kynutí těsta na knedlíky, na pizzu.

Lucie1977
Ukecaná baba ;) 2245 příspěvků 18.11.10 10:15

holky prosím dejte tady ten recept na sekanou

Sherry
Generální žvanilka 20296 příspěvků 18.11.10 10:50

ahojky
tak já nejradši kromě chleba dělám v pekárně kuřecí roládu
a i sekanou..většinou dám už namíchaný mletý maso.. teda jen půlku , pak na to dám vajíčka, okurek, párek, co komu chutná a pak zbytek meltýho masa a peču.. většinou tak 2 hodky.. at je to hodně propečený..navíc to dělám tak z víc jak kila masa :lol: :lol:

poki
Extra třída :D 13256 příspěvků 18.11.10 12:17

Peču taky všechno a nejčastěji se inspiruji na:
 http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

Peo
Kelišová 6738 příspěvků 18.11.10 15:20
cavalli píše:
Peo píše:
Ahoj, spousta receptů je na http://domacipekarny.dama.cz/Jinak já tam dělám těsto podle běžných receptů, jen to chce dodržet postup, že nejdřív dáš všechno tekuté a na to sypké suroviny. Naposledy jsem dělala těsto na perníčky, v ruce bych to takhle pěkně neumíchala.
takze i kdyz davas med, tak pod mouku????

jj, všechno tekuté a polotekuté pod mouku, droždí trochu zahrabat do mouky.

Wiolla
Echt Kelišová 8912 příspěvků 18.11.10 15:45

Holky, když tady tak pěkně „pečete“, měla bych dotaz. Já mám kůrku chleba z pekárny vždycky takovou drobivou, ostrou (řezavou), nevláčnou. Co s tím? :think: Děláte s tím chlebem po vytažení něco spešl? Nebo to tak prostě je a kůrku jako kupovanej chleba to nikdy mít nebude? :nevim:

Jinak já nejraději používám pekárnu na kynuté těsto (viz výše psaný odkaz na webové stránky). To je prostě taková nádhera…

poki
Extra třída :D 13256 příspěvků 18.11.10 19:37
Wiolla píše:
Holky, když tady tak pěkně „pečete“, měla bych dotaz. Já mám kůrku chleba z pekárny vždycky takovou drobivou, ostrou (řezavou), nevláčnou. Co s tím? :think: Děláte s tím chlebem po vytažení něco spešl? Nebo to tak prostě je a kůrku jako kupovanej chleba to nikdy mít nebude? :nevim:Jinak já nejraději používám pekárnu na kynuté těsto (viz výše psaný odkaz na webové stránky). To je prostě taková nádhera…

Já chleba hned po dopečení potírám lehce oliv. panenským olejem, hned se vsákne a je mňam. „Kupovaný“ tvar mít nebudeš, ale „kupovanou“ chuť lze.
Příjemné pečení.

Wiolla
Echt Kelišová 8912 příspěvků 18.11.10 20:23
poki píše:
Wiolla píše:
Holky, když tady tak pěkně „pečete“, měla bych dotaz. Já mám kůrku chleba z pekárny vždycky takovou drobivou, ostrou (řezavou), nevláčnou. Co s tím? :think: Děláte s tím chlebem po vytažení něco spešl? Nebo to tak prostě je a kůrku jako kupovanej chleba to nikdy mít nebude? :nevim:Jinak já nejraději používám pekárnu na kynuté těsto (viz výše psaný odkaz na webové stránky). To je prostě taková nádhera…
Já chleba hned po dopečení potírám lehce oliv. panenským olejem, hned se vsákne a je mňam. „Kupovaný“ tvar mít nebudeš, ale „kupovanou“ chuť lze.
Příjemné pečení.

Já jsem si říkala, že se to asi musí něčím potřít. Jen jsem nevěděla, čím se to dělá: olejem, vodou? :think: „Kupovaný“ tvar nepotřebuji, jen tu „kupovanou“ chuť či konzistenci kůrky bych brala… :lol: Zkusím tedy taky potřít oliv.olejem. Díky za radu.

Daniii
Extra třída :D 11381 příspěvků 20.11.10 08:28

Ahoj, já mám taky novou pekárnu a jsem z ní nadšená! Zrovna teď se láduju ovesnou kaší z pekárny! Takže: 500ml mléka, 400ml vody, na to nasypat 200g ovesných vloček, jeden vanilkový cukr. Program džem. Až na talíři jsem přidala med a malinko másla. A je to žůžo! :-)
Dělala jsem i rýžovou kaši: litr vody, 200g rýže (normální dlouhozrnná), vanil.cukr. Toť vše a je to nebeské jídlo :-)) Přidat cokoliv, ochutit podle toho, co kdo má rád. (ovoce, skořice, med, čoko, oříšky..)

chleba klasik
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.02.12 14:14
od babičky

Koupil jsem pekárnu DOMO,ale pekla mě asi 10× a konec.Oprava za 1500 se nevyplatí,tak jsem přešel na klasiku.To je v troubě ve smaltovaném rendlíku s pokličkou a chleba naší babičky.Pšenično-žitný pouze s žitným kváskem.Nic umělého ani droždí,vše obsahuje konzervanty a těch je plno.

Dorka_X
Zasloužilá kecalka 746 příspěvků 10.04.12 20:12

Mám dotaz :mrgreen:
Uvažuju o koupi domácí pekárny, ale tchýně mne odrazuje, že prý všechny její kamarádky straaaašně přibraly, když začaly péct doma :roll: Nebrala bych ji tak vážně, ale zrovna dneska jsem potkala kámošku a ta si stěžovala, že od Vánoc, kdy dostala od manžela pekárnu, přibrala celá její rodina deset kilo 8o
Náhoda? nebo to fakt tak funguje? :mrgreen:

PetkaK
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.04.12 20:15

@Dorka_X :mrgreen:

Já nevím teda, mám jí od Vánoc, peču pořád, do toho jsem těhotná a výsledek? 36tt a nahoře jen 4-5kg :)) , manžel nepřibral teda nic. Takže bych řekla že to bude nějaká blbost, ne?

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Budou obědy ve školkách a školách zdarma?

Obědy pro všechny děti zdarma? S tímto návrhem přišla bývalá ministryně... číst dále >

Atopický ekzém: Jde to i bez škrábání?

Atopický ekzém trápí 30 % světové populace. Z toho je téměř 20 % kojenců a... číst dále >

Články z Expres.cz

Netradiční manželství Moniky Leové: „Bydlíme se spolubydlícími, ceny bytů jsou vysoké!“

„Bydlíme s manželem zatím v podnájmu se spolubydlícími,“ řekla nám modelka a... číst dále >

Kam to spějeme?! Slováková má pár kilo navíc a je z toho oheň na střeše!

Přestože doba, kdy byly na kost vyhublé modelky na výsluní, snad konečně... číst dále >

Články z Ona Dnes

Polohy pro zdravý spánek: nejlepší je na zádech, na klubíčko zapomeňte

Člověk stráví v posteli až dvě pětiny svého života. I proto je podle... číst dále >

Vyrostla v dětském domově, stará se o bratra i syna. Poprvé má svůj pokoj

Kristýna vyrůstala od tří let po dětských domovech, v jednadvaceti... číst dále >