Recept: Chilli marmeláda - Chillimáda

Průměrné hodnocení 0.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 1 OSOBU
  • Čas 20

Výborná pálivá „marmeláda“, která se hodí k masu, nachos ale i jako dochucovadlo různých mexických jídel.

Pálivost si můžete nastavit sami podle poměru pálivých papriček. Pokud máte raději spíše méně pálivé můžete vynechat malé pálivé papričky a smíchat pouze feferonky a normální papriku.

Otázkou vkusu je i obsah cukru - pokud máte rádi sweet chilli omáčky, které po pálení zančou sládnout na jazyku, přidejte cukru trochu více. :)

Jestli to už celé zamícháte a pálí to až moc - přidejte více rajčatového protlaku a limetu.

Postup

Nakrájejte všechny druhy paprik dle libosti (čím více klasické papriky, tím méně pálivé) přidejte všechny ostatní přísady a nechte 15 minut dusit.

Pokud bude příliš vodová - odstraňte pokličku, chvíli míchejte a nechte přebytečnou vodu odpařit.

Nebojte se ochutnat a upravit si sladkost a pálivost dle svých preferencí :)

Doporučená příloha

maso, pečivo, nachos

Ingredience

  • 5 feferonek
  • 2-4 malé pálivé chilli papričky
  • rajčatový protlak - nejradši mám tenhle v pastě od Podravky
  • paprika klasická nebo kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 50g cukru
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce sojovky
  • limetová štáva

Další fotky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Chilli marmeláda - Chillimáda

Váš příspěvek

Odesílám...