Váš oblíbený recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
20.9.10 10:33

Váš oblíbený recept

Hezký den,
chci poprosit o Váš oblíbený recept na domácí chléb (a jiné pochutiny na našich pekárnách). Myslím že by bylo bezva kdybychom si zde psali vyzkoušené recepty na naše pekárny :-) Osobně mám ETU Delicca (Eta 714990000) a mohu říci že přiložená kniha receptů je více či méně na prd :-( Navrhuji tedy vytvořit zde seznam našich oblíbených a hlavně vyzkoušených receptů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
20.9.10 10:39

U nás je bezkonkurenční ořechový chleba a máme rádi i podmáslový :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.9.10 10:53

Já kupuju většinou hotové směsi (nejradši mám Selský chléb a kupuju v Tescu za cca 20Kč), ale výborný je žitný chléb - recept na 1,3 kg chleba z receptáře, co byl u mé pekárny:

• 450ml vody
  • 3/4 balíčku sušeného kvásku (kupuju v DM drogerii od Alnatury a dávám půlku)
  • 1,5 lžičky soli (chce to spíš víc nebo tu jednu lžičku hodně vrchovatou, několikrát jsem měla chleba hrozně málo slaný, než jsem to vychytala)
  • 3/4 lžičky cukru
  • 15g žitného sladu (ten jsem nesehnala, tak jsem ho tam nedala)
  • 400g žitné mouky (kupuju v DMku nebo i Tescu)
  • 260g mouky typu 1050 (to nevím, co je, ale já dala hladkou a chleba je moc mňamm)
  • 1,5 balíčku droždí (kupuju to nejlevnější v Tescu a dávám jeden balíček do každého chleba, který peču)

Na pekárně program celozrnný.

Já miluju žitný chléb a nemusím se zrníčky, to byl hlavní důvod, proč jsem si napsala Ježíškovi o pekárnu. Cenově se to oproti normálnímu kupovanému chlebu nevyplatí, ale já když jdu jen pro chleba, vyjde mě na dvě stovky, takže vlastně i vyplatí :mrgreen: .

Super diskuze, díky ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
20.9.10 11:01

hkac, prosím tě, ta žitná mouka v receptu je celozrnná? Občas ji přidávám, ale když je jí víc, tak mám z chleba dlažební kostku. Tento ti vykyne krásně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.9.10 11:04

Jo celozrnná, ale oproti té z DM je mnohem levnější (je z Tesca a myslím, že stála do 20Kč). S celozrnnými moukami mám zkušenost, že to chce víc tekutin. Takže dávám většinou víc vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
20.9.10 11:07

Jo a jinak peču většinou tento chleba: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
Jen měním mouky a střídám poměr bílé a celozrnné, takže je to pokaždé něco jiného, jen nedoporučuju dávat víc celozrnné než bílé, max. půl na půl.
Další oblíbený recept je těsto na sladké buchty, to je úžasné:
 http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
20.9.10 11:09

hkac, já to peču podle toho prvního receptu co jsem dávala a tam mi víc žitné nedělá dobrotu. Zkusím ten tvůj, žitnou mouku mám ráda (kupuju ji kdekoliv, jen se vyhýbám Bio, je zbytečně drahá) a mrzí mě, že se mi nedaří. Navíc se mi doma už dlouho válí kvásek, aspoň ho využiju. Díky za recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.9.10 11:23

Peo, možná pomůže ten kvásek. Já někde četla, že žitná celozrnná mouka bez kvásku dobrý chleba neudělá. Ale na co je ten slad, to nevím. Každopádně nám chleba chutnal, hodně připomínal ten, který kdysi kupoval můj děda a já ho měla tak ráda.

Příspěvek upraven 20.09.10 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.9.10 11:23

Tak až to zkusíš, dej vědět. Jestli máš možnost zajít do Tesca, tak tam je celozrnná žitná mouka jen o trochu dražší než bílá pšeničká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
20.9.10 11:54

hkac, ten kvásek tam jen přidáš, že? Nenecháváš to předkvasit předem?
Tesco mám hooodně z ruky, ale i tady se dá žitná mouka sehnat. My zase toho chleba tak moc nepojíme, takže občas se snese i dražší.
Až upeču, tak dám vědět, pekla jsem zrovna včera, tak to vidím až na příští týden, přes víkend nejsme zase doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.9.10 12:28

Peo, házím to do pekárny přesně v tom pořadí, jak je v seznamu. Nic s tím nedělám. On ten celozrnný program právě zařídí to, že se to nejdřív dýl zahřívá, takže kvásek vzejde, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.9.10 22:08
Angua píše:
U nás je bezkonkurenční ořechový chleba a máme rádi i podmáslový :-D

Tak jsem dnes udelala ten podmaslovy… a on se srazil :cry: Kde byla chyba, pekarko???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
21.9.10 07:18
hkac píše:
Peo, házím to do pekárny přesně v tom pořadí, jak je v seznamu. Nic s tím nedělám. On ten celozrnný program právě zařídí to, že se to nejdřív dýl zahřívá, takže kvásek vzejde, jak má.

Hkac, díky, vyzkouším a dám vědět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.10 11:46
Alenka píše:
Angua píše:
Tak jsem dnes udelala ten podmaslovy… a on se srazil :cry: Kde byla chyba, pekarko???

Tak to vůbec netuším, to se mi ještě nestalo… 8-o I dávám všecko natvrdo přímo z lednice (a nemám předehřívání surovin), vynechávám občas i ten brambor… :think: To je teda divné… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.9.10 19:58
Angua píše:
Alenka píše:
Angua píše:
Tak to vůbec netuším, to se mi ještě nestalo… 8-o I dávám všecko natvrdo přímo z lednice (a nemám předehřívání surovin), vynechávám občas i ten brambor… :think: To je teda divné… :think:

Tak chlebik jsem komplet vyhodila, byl nedopeceny, proto asi to srazeni, nechapu to, jeste se mi to nikdy nestalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí