Recept: Klasická panna cotta

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 8 OSOB
  • Čas 180
Hodnotilo 0 lidí

Doporučuju použít muffinové silikonové formy, protože se dobře vyklepávají. Recept je na 8-10 kusů, podle výšky muffinu.

Postup

Želatinu dám namočit do studené vody, plátek po plátku. Na správně třasavou panna cottu dávám 4 kousky (při pěti je pevnější a při šesti už se ani netřese).

Dám vařit smetanu, cukr. Rozříznu podélně lusk, vyndám z něj semínka a zamíchám ve smetaně. Přidám i ten lusk pro vůni a čekám, až se začne vařit.

Mezitím si připravím na talíř/prkénko formičky, aby se mi pak dobře přenášely do lednice.

Vymačkám želatinové plátky.

Hrnec s vroucí smetanou stáhnu z plotny. Vyndám lusk a pečlivě vmíchám želatinu metličkou.

Směs na panna cottu rozliju do formiček a strčím do lednice. Za 3-4 hodinky je hotovo a můžete vyklopit.

Autor: Monulie

Ingredience

  • 2 kelímky smetany ke šlehání (2x200 ml)
  • 50-60 gramů cukru moučka
  • vanilkový lusk
  • balení plátkové želatiny

Chutnalo vám? Okomentujte recept Klasická panna cotta

Váš příspěvek