Osvědčený recept - domácí pekárna

Marry11
19.6.10 08:46

Domáci pekárna

Holky nemáte nějaký osvědčený recept na chleba do domácí pekárny?
Nám se chleba nějak nedaří - je takovej moučnej tuhej.
Kdysi se nám dařil vláčnej a ted nějak ne.
Koupili jsme novou pekárnu, abychom měli chleba větší má i hmotnost 1250 gramů.
Jinak v jakém pořadí se do té pekárný dávají ty suroviny? Jestli to třeba není tím.

Mám jinak jen hladkou a polohrubou mouku tak něco z ní.

A pak ještě jestli nemáte nápad na co použít pudinkový krém z větrníků?Větrníky už dělat nechci a nevím co s ním dost ho zbylo :think:

Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
19.6.10 08:59

Ahoj my do naší pekárny vždy dávali speciální mouku, která se v balení společně s droždím. Kupovali jsme ji v Rakousku v Lidlu. Ale používáme i tu, co se prodává u nás a nemáme s ní problém. Vždy dám vodu, potom nasypu mouku, do jednoho rohu trochu soli, do druhého rohu trochu cukru a peču :roll: .
Recept 1: 350 g podmálsí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1-2 lžíce oleje, 500 g hl. mouky, 1/2 čerstvého droždí. VOLBA-základní, KURKA-střední, VELIKOST-střední.
Recept 2: 350 ml vody, 1,5 kávové lžičky, 1 lžička cukru, 50 g smažené cibule, 540 g mouky hl. tmavé, 3/4 čerstvého droždí. Je to cibulový chléb, nemám vyzkoušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
19.6.10 09:00

no tak je to možné, že já vždy sypala prvně mouku manžel mně pak včera říkal jak to tam sypu :) tak asi kvůli tomu se ten chleba nadaří?

• Citovat
  • Upravit
13749
19.6.10 09:06

Já mám základní recept na chleba tenhle: asi 1/8 kostky droždí, 600g mouky (používám chlebovou pšeničnou, chl. žitnou a špaldovou - většinou 1:1:1, ale lze i jinak), asi 4 lžíce ol. oleje, 4 lžíce octa, sůl, mletý kmín, a 375 ml vody.

Droždí používám čerstvé, protože ze sušeného mi to nikdy nešlo, ale někomu to jde. A zkoušela jsem různá nmnožství, od půl kostky, ale vždycky to bylo moc, chleba překynul a propadnul se. Dávám ho jako první do formy, na to nasypu mouku. Používám ty chlebové mouky, z bílé vznikne takový „toustový“ chleba a já mám radši „šumavu“. Na mouku pak naliju ocet a olej, sůl, kmín, popř. semínka a pak zaleju vodou. Je prý důležité, aby se sůl ihned nesmíchala s droždím, pak by to nemuselo vykynout, ale to asi není váš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.6.10 09:25

Ahoj, můj oblébený chlebík je tento :

350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky olivového oleje Bertolli Classico
50 g pšeničné celozrnné mouky
150 g žitné celozrnné mouky
360 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2,5 lžičky semínek - slunečnice, sezam, dýně…

Je to bílý chléb, mám sice raději celozrnné,ale přítel by mi to nedlabal.
Jinak suroviny do pekárny se správně dávaj v tomto pořadí - nejdřív tekutina ( v tomto případě mléko s vodou), na to pak nasypeš mouky, doprostřed té mouky udělám důlek a hodím droždí a pak do každého rohu to statní ( sůl do jednoho,olej do druhého, cukr do třetího atd).

Je vynikající, at se zadaří :)

K tomu pudinkovému krému - napadla mě jen buchta co jsem dělala předevčírem,byla v pořadu prostřeno a já na ní dostala chut, tady je recept http://www.iprima.cz/…m-galaretkou . Podle mě bys místo toho krému na piškot mohla dát ten svůj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.6.10 09:25

Ahoj, můj oblébený chlebík je tento :

350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
50 g pšeničné celozrnné mouky
150 g žitné celozrnné mouky
360 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Je to bílý chléb, mám sice raději celozrnné,ale přítel by mi to nedlabal.
Jinak suroviny do pekárny se správně dávaj v tomto pořadí - nejdřív tekutina ( v tomto případě mléko s vodou), na to pak nasypeš mouky, doprostřed té mouky udělám důlek a hodím droždí a pak do každého rohu to statní ( sůl do jednoho,olej do druhého, cukr do třetího atd).

Je vynikající, at se zadaří :)

K tomu pudinkovému krému - napadla mě jen buchta co jsem dělala předevčírem,byla v pořadu prostřeno a já na ní dostala chut, tady je recept http://www.iprima.cz/…m-galaretkou . Podle mě bys místo toho krému na piškot mohla dát ten svůj…

Příspěvek upraven 19.06.10 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.6.10 09:26

Jééé, promin, já si nevšimla, že máš jen pol. a hladkou mouku - no tak to vidím s domácím chlebíkem bledě, do všech se dávaj ty chlebové mouky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
19.6.10 09:27

Ahojky, Marry, nejsem extra pekařka, tak nebudu radit, ale zkus kouknout sem: http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24 - doct mi to pomohlo, když se mi chleba nepodařil :wink:
Vzala jsem si z toho - nejdřív tekutý, pak sypký a jako základ vždy 300 hladké mouky a zbytek dle chuti 8-) :mrgreen:
Ať se daří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
19.6.10 09:56

tak s tím piškotem jste mně pomohli udělam toto :

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
to zvládnu :mrgreen: na šlehačku dám jahudky :palec:

• Citovat
  • Upravit
18651
19.6.10 11:00

Marry na vláčný a chutný chlebík je jednoduchý recept :wink:

300ml vody
1/2droždí
lž- cukru
500g+ hl.mouky (určitě budeš přisypávat bo to bude lepivý)
sůl, kmín.....

a dvě střední uvařené brambory, namačkané přes sítko na salát.

Chlebík se nedrobí, je vláčnej a mooc dobrej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.6.10 11:04

v návodu v pekárně mám napsáno, že první se dá tekutina )voda) pak sypké- mouka, droždí …

mmch pokud droždí, řekla bych že se neprva připravý kvásek, takže bych ho v tekutém stavu dala pod mouku :nevim:

Já jsem pekárnu dostala v prci, a pekla jsem jen z hotových směsí … chleba se mi vždy povedl.

• Citovat
  • Upravit
6882
19.6.10 11:33

ahoj recepty čerpám na stránkách dama.cz a když kupuji směsi tak v Lidlu a to hlavně Bauernbrot.
Mám pekárnu Moulinex Homebread XXL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
21.6.10 08:11

lacenka dnes jsem delala Vás chleba a konečně mám chleba přepichovej :palec: pěknej vláčnej ne jakýsi tvrdá drt :mrgreen: úžasné :) Díky moc možná to bylo i pořadí surovin jak jsem to tam dávala…My koupili novou pekárnu, že ta stará se nám zdála že i špatně promíchává těsto no zkusím v ni znovu ten chleba a když špatné tak na opravu. Manžel teda chtěl koupit novou, že je za dobrou cenu a má 2× větší chleba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1