Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Pokud nekupuješ směsi tak ano. Teda pokud jde o chleba tmavý s různými semínky atd jako pečeme my. Kvalitní tmavé pečivo vyjde určitě levněji doma. U obyč světlýho chleba myslím že je to úplně fuk.
No já si myslím, že pokud se nekupují směsi, tak vyjde levněji i světlý chleba…
Jackie: máš super, že ti to chlap jí, u nás by to neprošlo, jakmile tam dám semínka, tak to nechce ![]()
Chleba 850 g grahamový ( 300g hladké mouky, 100 g chlebové žitné a 100 g grahamové ) mám spočítáno na 12Kč. U nás stojí obyč. chleba o stejné gramáži 24 Kč. Hladkou mouku nakupuji, když je v akci za 4 Kč, beru min. 10 kg, většinou 20 kg a peču doma za hubičku. Bílý ve stejné gramáži vychází na 6 Kč.
Saxana22 píše:
No já si myslím, že pokud se nekupují směsi, tak vyjde levněji i světlý chleba…Jackie: máš super, že ti to chlap jí, u nás by to neprošlo, jakmile tam dám semínka, tak to nechce
V tomhle to mám fakt docela dobrý… světlý pečivo nejí a když na mě pípne pekárna že tam mám nasypat semínka tak si ještě diktuje co všechno by tam chtěl ![]()
Ale zas musí mít vyžehlený i trenýrky, takže ono si nevybereš
![]()
napadlo mi máte někdo dobrý recept na chleba světlejšího typu ??
díky
záleží na tom jakou kupuješ mouku. Mě chleba vyjde bez energie asi +- na 11,20Kč. Má asi něco málo přes kilo. A je z větší části z bílé mouky a z menší z celozrnné, která je drahá. Ale bílou kupuji jen v akci do 5,–/kg.
Náš nejoblíbenější chleba:
400ml vody
2káv.lž. soli
3káv.lž. cukru
2pol.lž. octa
400g hladké m.
100g celozrné pšeničné m.
100g celozr. žitné m.
1/2 balíčku sušeného droždí-nebo půl kostky čerstvého
kmín
slunešnicové sem.
len
čiki píše:
napadlo mi máte někdo dobrý recept na chleba světlejšího typu ??
díky
Jde o to, čemu říkáš světlejší. U nás je světlý chleba ten, kde je 50% bílý mouky a 50% celozrnný. To můžu dodat ![]()
Holky a co spotřeba elektřiny? Počítala jste některá, na kolik přijde chleba i s energii?
Madi, někde jsem viděla rozpočet chleba pečeného v domácí pekárně, pokud si pamatuju dobře, energie vycházela kolem dvou korun…
Nevím, jak vy, ale já, když jdu do krámu pro pečivo, nechám tam klidně i tři stovky a donesu spoustu jiných věcí.
Takhle když napeču doma, napeču jen chleba
.
I v tomhle směru je tedy levnější.
madi píše:
Holky a co spotřeba elektřiny? Počítala jste některá, na kolik přijde chleba i s energii?
2 Kč jsou energie + amortizace pekárny, zbytek jsou náklady na suroviny. Ale skutečně největší úspory jsou ty peníze, které nevyhodíme denně nebo skoro denně za to, co kupujeme mimo pečiva - sladkosti, lahůdky a tak.
chtela jsem se zeptat jestli chleba z pekyrny vyjde levnejsi nez koupeny dekuji za odpoved