Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky, mám dotaz - je možné nějak udělat, aby háky nezůstávaly po vyndání v chlebu? Ty díry jsou docela velké a špatně se pak chlebík krájí… Může se po zamíchání to těsto vylít, háky vyndat a pak teprve nechat kynout a péct, nesrazí se mi to? Mám Moulinex asi 14 dní, jsem moc spokojená, tohle je jediná věc, která mi vadí.
Děkuji moc za reakce. Gabča
Jasně než to začne kynout tak háky vyndej… Občas peču chlebík i norm. roubě takže pekoška jen míchá
Ty háky můžeš vyndat. Já tam mám takový drát, tím chytíš hák a vytáhneš. Je to docela patlačka, ale zase nejsou díry.
Někdy taky těsto vyndám a peču šišku chleba normálně v troubě, je pak krásně křupavý.
Hned jsem na něj dostala chuť.
Halka
Já taky háky před kynutím vyndavám.Ty díry jsou pak blbý
Někdy zapomenu,ale většinou si to hlídám
Nemusíš ho ani vylívat z pekárny.Stačí si pomoučnit prsty a háky vyndat a pak tam to těsto uňahňat aby se ti dobře rozprostřelo ![]()
Ahoj, já mám v návodu napsané, že když nechceš díry, můžeš háky po ukončení hnětení a kynutí než začne samotný pečení vytáhnout. Namočit prsty ve vodě nebo pomoučnit a vyhrábnout z těsta. Sama jsem to nedělala, takže píšu jen to co radí v návodu.
Jé já než dopíšu, je tu už X příspěvků. Tak to jsou aspoň rady z praxe ![]()
háky nechávám,mám strach do těsta dloubat.
mam obyc pekarnu z tesca a nevim,kde delam chybu,ale kdyz si do ni dam udelat kynute testo a pak z nej delam pizza sneky nebo cokoliv,testo mi v ni nikdy nevykyne.
jen to z krabic primo co je smes na chleba
Díky moc za bleskové odpovědi!!!!!
Tak zítra hned zkusím do těsta „hrábnout“
.
Zatím jsem dělala jen z kupovaných směsí a to z Lidlu je výborný - už jsem dělala selský, slunečnicový a celozrnný MŇAM.
já taky dloubu háky ven
a v poho ![]()
a nám teda moc chutnaj směsi labeta. hlavně ten vícezrnej a slunečnicovej..
Mně díry vadí rozhodně míň než se hrabat v těstu
. Peču hlavně ze směsí a minulý týden jsem koupila 500g za 9,90 Kč
a chleba je výborný. Škoda, že jsem koupila jen pět balíčků, měla jsem jim to vykoupit všechno. Je to včetně droždí, takže další výdaj je už jen za energii.
To není možný, mývají ho v každém Lidlu, zkus se tam poptat prodavačů. Je to kilovka a když se koupí v akci, tak vyjde fakt levně. Minulý týden měli zrovna akci dvě směsi za cenu jedné, takže 2kg vyšly na 35kč, což je super - z toho udělám 4 chleby 750gramový.
Ty za 9,90 myslím měli mít minulý týden v Penny, ale byla to „jen“ půlkilovka, tak to ty v Lidlu vyšly levněji ![]()
Já peču taky z Lidlu
Nejraději mám slunečnicový .A nebo ten selský a dám do něj smaženou cibulku ![]()
já teda háky nevyndávám. teda ale nalomily jste ěm s těmi směsmi
já si míchám chleba ze surovin, ale možná směs taky zkusím.