Váš oblíbený recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
21.9.10 20:03
Alenka píše:
Angua píše:
Alenka píše:
Angua píše:
U nás je bezkonkurenční ořechový chleba a máme rádi i podmáslový :-D
Tak jsem dnes udelala ten podmaslovy… a on se srazil :cry: Kde byla chyba, pekarko???
Tak to vůbec netuším, to se mi ještě nestalo… 8-o I dávám všecko natvrdo přímo z lednice (a nemám předehřívání surovin), vynechávám občas i ten brambor… :think: To je teda divné… :think:
Tak chlebik jsem komplet vyhodila, byl nedopeceny, proto asi to srazeni, nechapu to, jeste se mi to nikdy nestalo. :think:

Moc vody???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.9.10 20:55

Ze by :think: V receptu voda neni, je fakt, ze se mi zdalo, ze je to hodne tuhy, tak jsem tam trochu vody chrstla… No ,ja se nevzdam, az se vyhrabu z nemoci, tak zabehnu pro nove podmasli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.9.10 08:16

No tak to bude asi tím. Já ten recept nečetla :oops: takže jsem nevěděla, že tam nepíšou vodu (takový recept jsem doteď neznala, bez vody). Ale řekla bych, že to bude tím. Já zas mám vyzkoušeno, že musím do některých receptů dát vody víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
22.9.10 12:55

Hkac, včera jsem se vrhla na ten tvůj recept (nějak jsme se rozjedli a chleba zmizel), ale chleba se mi vůbec nepovedl. Já už vážně nevím, co dělám špatně. Jak dám větší množství cel. žitné, tak vždycky upeču dlažební kostku. Pekárna se na začátku tvářila, že to nemůže vůbec zamíchat, tak jsem jí pomáhala, po první kynutí už z toho pak bylo krásné těstíčko, ale po chvíli děsně zřídlo, tak jsem tam přidala trochu mouky a ručně jsem to prohnětla, protože už mi míchání skončilo. Chleba pak chvilku pěkně kynul, už jsem se chtěla radovat, ale pak přestal a než se začal péct, tak šel dolů.
Prosím tě, tobě ten chleba vykyne až nahoru? Přece jen by to měl být obrovský bochník a já neměla plnou ani polovinu nádoby. A pekárna to propracuje na začátku v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.9.10 13:06

Už si nepamatuju, jestli vykynul až nahoru - dělám každou chvilku jiný, takže nevím, který jak vypadal :oops: . Žitný chleba vždycky takový těžší, hutnější. Ale já ho tak mám ráda. Při míchání na začátku to taky vypadá, že je tam málo vody. Ale já nepřilívám. Jedině, kdyby se ty háky netočily, ale to se mi kvůli nedostatku tekutin nestalo. Zatím :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
22.9.10 18:32

Tak že bych to zkazila přilíváním vody a pak následným dosypáváním mouky?? Já už fakt nevím. No dám mu ještě jednu šanci a nebudu do toho zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
22.9.10 18:36

Peo dej sanci a pust se do toho :lol: Ja ted delam znovu ten podmaslovej, pro jistotu jsem dala tmavou kurku, tak snad bude co snidat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.9.10 19:01
hkac píše:
No tak to bude asi tím. Já ten recept nečetla :oops: takže jsem nevěděla, že tam nepíšou vodu (takový recept jsem doteď neznala, bez vody). Ale řekla bych, že to bude tím. Já zas mám vyzkoušeno, že musím do některých receptů dát vody víc.

Hkac, tam je místo vody to podmáslí právě… :mrgreen:

Já jsem takový pečící rebel, moc se s tím nemažu, nasypu to tam podle receptu a nazdar - nepozoruju to, nešpekuluju, nepřisypávám, nepřilévám… Tak možná je to u tohoto chleba lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
23.9.10 19:31

Tak hlasim, ze jsem tam nakydala vsechno dle receptu a chleba je opravdu jedlej. Chutove tezko rict, jsem nemocna, takze necitim, nechutim :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
29.9.10 16:40

Já jsem zatím podruhé nepekla, teď nejsme moc doma. Ale jak bude příležitost, tak vyzkouším znovu a poreferuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí