Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Prosím o radu. Koupili jsme novou pekárnu ecq a po zapnutí pekárna předehřívá a poté míchá a hněte, ale metličky se jakoby po pár zamíchání zaseknou. Zkoušela jsem přidávat vodu, trochu s němi pohnout a nic. co s tím?
A zkusilas to nechat dýl? Já jen, že má pekárna párkrát těsto prohněte a pak má třeba 15 minut klid, nevím, co v tu dobu dělá, jestli nechává těsto odpočinout, a pak se zas rozjede a hněte až do doby kynutí.Taky jsem poprvé myslela, že je rozbitá, ale stačila trocha trpělivosti..
zkoušela jsem více programů, kde je třeba podle návodu ihned míchání a hnětení a nic. U klasického programu je předtím předehřívání, to se nic neděje. Ale jak nastoupí fáze hnětení, pekárna zavrní v takových krátkých intervalech a hnětače se ani nehnou. Prokapat olejem jen vnitřek, nebo zasáhnout do toho, jak se to nasasuje celá ta nádoba? Docela nepovedený vánoční dar ![]()
A máš dobře nasazený ty metly? A na prázdno jsi jí zkoušela? Mě se stalo, že jsem nenandala pořádně metly a oni se někdy točily a někdy ne, taková anarchie:-)
Tak a máme vyreklamováno. Byl to skutečně vadný přístroj. vyměnili nám ji hned za novou a hned od začátku vše vpořádku a chlebíček již máme upečený, právě chládne a je výborný. Děkuji za rady
Ahojte holky, mám pekárnu Eta harmony, asi 6 let, ale používaná jen sem tam na zadělání těsta. Před 3 dny jsem v ní ještě normálně udělala těsto a dnes když se pokouším o těsto na knedle, tak nemíchá. Po zahřívací době začně vrčet, ale nemíchá. Zkusila jsem zkontrolovat a nádoba je dobře daná, háky se taky točí. Zkusila jsem ji znovu spustit a uvidím. Ale co když nezačne míchat, myslíte, že je v háji motor? Nějak netuším, co se s ní mohlo za 3 dny stát, když předtím fungovala naprosto bez problémů.