Vánoční cukroví - pečení s dětmi

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1265
22.10.17 10:09

vánoční cukroví - pečení s dětmi

Ahoj
chtěla bych letos poprvé péct cukroví se synem, budou mu 2,5 v prosinci..a doteď jsem cukroví o Vánocích nepekla, s mužem nám stačilo si zobnout u babiček…
Chtěla bych péct slepovaný, LINECKÝ - MÁTE OSVĚDČENÝ RECEPT NA TĚSTO? Babičky mi to řeknou že to dělají „vod voka“ :D
Nebo tip na jiné cukroví s dětmi? Možná vosí hnízda, ale nevím jestli na to není ještě prcek..
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2534
22.10.17 10:13

@Fonty deti zatim nemam, ale kazdy rok pecu hromadu cukrovi :mrgreen: a urcite by prcek zvladnul nejake nepecene cukrovi. Je plno receptu, testo je vetsinou dost jednoduche a pak z toho staci upatlat kulicky a je hotovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
22.10.17 10:14
@Fonty píše:
Ahoj
chtěla bych letos poprvé péct cukroví se synem, budou mu 2,5 v prosinci..a doteď jsem cukroví o Vánocích nepekla, s mužem nám stačilo si zobnout u babiček…
Chtěla bych péct slepovaný, LINECKÝ - MÁTE OSVĚDČENÝ RECEPT NA TĚSTO? Babičky mi to řeknou že to dělají „vod voka“ :D
Nebo tip na jiné cukroví s dětmi? Možná vosí hnízda, ale nevím jestli na to není ještě prcek..
Díky

Linecke je zrovna narocnejsi, protoze je hodne mastne a rychle mekne. Takze se nevykrajuje moc dobre.

S detmi bych doporucovala spis pernicky, dobre se vykrajuji a muzete pak zdobit.

S recepty moc neporadim, pouzivam recepty z internetu, volim podle hodnoceni a zatim me nezklamaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.10.17 10:15

Hele perníčky, to je ideální cukroví, na výrobu pro děti, mohu krájet tvary, tunu tvarů, pak se mu dá bílková poleva, může to patlat horem dolem. Perníčky jsou super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.10.17 10:17

S dětmi mám nejlepší zkušenost s cukrovím s čokoládou. Bordel všude, ale ty šťastná očka :srdce:
Posledně se děti vyřídily u tmavých slepovaných krémem. Vršek jsem namočila do čokolády a děti zdobily - lentilkou, mandlí, sypáním. Vypadalo to strašně, ale všude se chlubily, že to dělaly samy a teta jen dohlížela (a uklízela) :mrgreen:

edit: no a pak ty zmíněné perníčky. Ty mě nenapadly, neděláme je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
22.10.17 10:23

Je perníčky jsou super nápad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
22.10.17 10:32

@Fonty Já dětem dávala pernicky ty jsou myslím pro děti nejlepší na vykrajovani a pak i na zdobení. Nemáme pak sice ty krásně zdobené pernicky, ale děti mají radost že to sami nazdobily.
I když teď už nejstarší dítko (dcerka 7,5r.) už semnou peče všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
22.10.17 10:37

Já dělala vloni s dcerou (byly ji taky dva a pul) taky pernicky. Byla nadsena a ještě ji moc chutnaly. Takže jsme si to zopakovaly na Velikonoce :)

Dam ti odkaz na ty, co pecu ja. Jsou výborné a nemusí se odlezet. Jsou hned měkké.

http://www.peknevypecenyblog.cz/…ve-pernicky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.10.17 11:00

@Fonty S takhle prťavým péct akorát perníčky, nebo nějaké sušenkové těsto. Prostě něco, co se dobře vykrajuje. Nebo něco na plech, co se pak jen nakrájí a třeba v něčem obalí.

Jinak je to dost opruz. Dítě nemá ještě cit v rukou, všechno rozpatlá či jinak znehodnotí, výsledek žádný. Teda pokud se toho výsledku chceš dobrat. Pokud Ti nevadí, že budeš mít nepoužitelné nevzhledné cukroví, strávíš nad ním s dítětem hodinu, dvě, tak se dá samozřejmě dělat cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.10.17 11:04
@movahu píše:
@Fonty deti zatim nemam, ale kazdy rok pecu hromadu cukrovi :mrgreen: a urcite by prcek zvladnul nejake nepecene cukrovi. Je plno receptu, testo je vetsinou dost jednoduche a pak z toho staci upatlat kulicky a je hotovo :)

Nepečené batolata nezvládnou. Uválet přijatelnou kouličku nebo váleček je povětšinou ještě nad jejich motorické dovednosti a trpělivost. Akorát rozpatlají, protože obashuje hodně másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.10.17 11:12

Malymu byli loni necele dva roky a pekli sme jak linecke tak pernicky, oboji pomahal vykrajovat (to linecke sem mela, hodne ztuhle z lednice) a slo mu to, potom mi to pomahal s detskymtebou nozikem natirat marmeladou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.10.17 11:15
@Kriss Tina píše:
Malymu byli loni necele dva roky a pekli sme jak linecke tak pernicky, oboji pomahal vykrajovat (to linecke sem mela, hodne ztuhle z lednice) a slo mu to, potom mi to pomahal s detskymtebou nozikem natirat marmeladou :D

To ti to linecké nerozhamtal? Já dělám linecké opravdu velmi tenké a křehké a když si nedám majzla, láme se při natírání a slepování i mě. děti by mi z něj udělaly drobenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.10.17 11:17

@Svistice ne ja ho nechala trochu silnejsi, kdyby bylo moc krehke tak bych ho pulku znicila sama pri natirani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.10.17 11:21

My jsme s dvouletou dělaly rohlíčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.10.17 11:29

Loni jsme společně dělali perníčky, rohlíčky ( mám formičky, tak děti plnili ) a kokosky ( dávali lžičkou na plech )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí