Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj
chtěla bych letos poprvé péct cukroví se synem, budou mu 2,5 v prosinci..a doteď jsem cukroví o Vánocích nepekla, s mužem nám stačilo si zobnout u babiček…
Chtěla bych péct slepovaný, LINECKÝ - MÁTE OSVĚDČENÝ RECEPT NA TĚSTO? Babičky mi to řeknou že to dělají „vod voka“ ![]()
Nebo tip na jiné cukroví s dětmi? Možná vosí hnízda, ale nevím jestli na to není ještě prcek..
Díky
@Fonty deti zatim nemam, ale kazdy rok pecu hromadu cukrovi
a urcite by prcek zvladnul nejake nepecene cukrovi. Je plno receptu, testo je vetsinou dost jednoduche a pak z toho staci upatlat kulicky a je hotovo ![]()
@Fonty píše:
Ahoj
chtěla bych letos poprvé péct cukroví se synem, budou mu 2,5 v prosinci..a doteď jsem cukroví o Vánocích nepekla, s mužem nám stačilo si zobnout u babiček…
Chtěla bych péct slepovaný, LINECKÝ - MÁTE OSVĚDČENÝ RECEPT NA TĚSTO? Babičky mi to řeknou že to dělají „vod voka“
Nebo tip na jiné cukroví s dětmi? Možná vosí hnízda, ale nevím jestli na to není ještě prcek..
Díky
Linecke je zrovna narocnejsi, protoze je hodne mastne a rychle mekne. Takze se nevykrajuje moc dobre.
S detmi bych doporucovala spis pernicky, dobre se vykrajuji a muzete pak zdobit.
S recepty moc neporadim, pouzivam recepty z internetu, volim podle hodnoceni a zatim me nezklamaly.
Hele perníčky, to je ideální cukroví, na výrobu pro děti, mohu krájet tvary, tunu tvarů, pak se mu dá bílková poleva, může to patlat horem dolem. Perníčky jsou super
S dětmi mám nejlepší zkušenost s cukrovím s čokoládou. Bordel všude, ale ty šťastná očka ![]()
Posledně se děti vyřídily u tmavých slepovaných krémem. Vršek jsem namočila do čokolády a děti zdobily - lentilkou, mandlí, sypáním. Vypadalo to strašně, ale všude se chlubily, že to dělaly samy a teta jen dohlížela (a uklízela) ![]()
edit: no a pak ty zmíněné perníčky. Ty mě nenapadly, neděláme je ![]()
@Fonty Já dětem dávala pernicky ty jsou myslím pro děti nejlepší na vykrajovani a pak i na zdobení. Nemáme pak sice ty krásně zdobené pernicky, ale děti mají radost že to sami nazdobily.
I když teď už nejstarší dítko (dcerka 7,5r.) už semnou peče všechno ![]()
Já dělala vloni s dcerou (byly ji taky dva a pul) taky pernicky. Byla nadsena a ještě ji moc chutnaly. Takže jsme si to zopakovaly na Velikonoce ![]()
Dam ti odkaz na ty, co pecu ja. Jsou výborné a nemusí se odlezet. Jsou hned měkké.
@Fonty S takhle prťavým péct akorát perníčky, nebo nějaké sušenkové těsto. Prostě něco, co se dobře vykrajuje. Nebo něco na plech, co se pak jen nakrájí a třeba v něčem obalí.
Jinak je to dost opruz. Dítě nemá ještě cit v rukou, všechno rozpatlá či jinak znehodnotí, výsledek žádný. Teda pokud se toho výsledku chceš dobrat. Pokud Ti nevadí, že budeš mít nepoužitelné nevzhledné cukroví, strávíš nad ním s dítětem hodinu, dvě, tak se dá samozřejmě dělat cokoliv.
@movahu píše:
@Fonty deti zatim nemam, ale kazdy rok pecu hromadu cukrovia urcite by prcek zvladnul nejake nepecene cukrovi. Je plno receptu, testo je vetsinou dost jednoduche a pak z toho staci upatlat kulicky a je hotovo
Nepečené batolata nezvládnou. Uválet přijatelnou kouličku nebo váleček je povětšinou ještě nad jejich motorické dovednosti a trpělivost. Akorát rozpatlají, protože obashuje hodně másla.
Malymu byli loni necele dva roky a pekli sme jak linecke tak pernicky, oboji pomahal vykrajovat (to linecke sem mela, hodne ztuhle z lednice) a slo mu to, potom mi to pomahal s detskymtebou nozikem natirat marmeladou ![]()
@Kriss Tina píše:
Malymu byli loni necele dva roky a pekli sme jak linecke tak pernicky, oboji pomahal vykrajovat (to linecke sem mela, hodne ztuhle z lednice) a slo mu to, potom mi to pomahal s detskymtebou nozikem natirat marmeladou
To ti to linecké nerozhamtal? Já dělám linecké opravdu velmi tenké a křehké a když si nedám majzla, láme se při natírání a slepování i mě. děti by mi z něj udělaly drobenku.
@Svistice ne ja ho nechala trochu silnejsi, kdyby bylo moc krehke tak bych ho pulku znicila sama pri natirani…
Loni jsme společně dělali perníčky, rohlíčky ( mám formičky, tak děti plnili ) a kokosky ( dávali lžičkou na plech )