Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky ![]()
tuhle diskuzi zakládám proto, abych zjistila, jestli jsem vážně tak divná, jak mě nazvala známá při našem nedávném rozhovoru ![]()
Máme skoro stejně staré děti (nyní půl roku) a nějak jsme se dostaly k tomu, co jim koupíme k Vánocům. Ona začala vyjmenovávat sáhodlouhý seznam snad dvaceti hraček (mezi námi, autodráha pro tak malého kluka?) Když jsem se zděšeně zeptala, kolik je to bude stát všechno, tak řekla 8000,– a korunu tomu nasadila tím, že já jsem divná a svýmu dítěti nedopřeju radost z Ježíška, když jsem se nechala slyšet, že naše Domča dostane naušničky, pár kousků oblečení (které bych kupovala stejně, vánoce nevánoce) a dvě tři hračky. Stejně tomu tak malý děcko nerozumí.
Tak a teď mi řekněte, jestli jsem špatná matka ![]()
Neříkám, když na to mají, ať mu koupí vánoce třeba za milion, ale říkat že dítěti nedopřeju… To jsem docela koukala.
Co budete prckům kupovat vy? Budete ježíška s miminkem ‚prožívat‘??
Verčo, osobně nevyznávám moc materialistického Ježíška
ale na Vánoce s malou se fakt moc těším..netuším, jak to bude či nebude prožívat, ale tuna hraček mi přijde zbytečnost…vidím to na dvě tři hračky, nějaké leporelo a stejně toho kopec dostane od ostatních z rodiny ![]()
takže za mě, ne nejsi špatná máma ![]()
PS. koukala jsem, že jsi z Dobříše
bydlíme o pouhých 10km dál ![]()
Taky to vidím na symbolický dárek, třeba nějakého plyšáka, kterého by měl (jako já) na celý život. Akorát u chlapečka to nebudou ani ty naušničky
. Nemáme knížky, tak to vidím na knížky - leporela.
Příspěvek upraven 26.05.15 v 21:26
moje prdelka měla o vánocích půl roku,nedostal nic(přišlo mi to zbytečné),jen zíral na stromeček,malá dostala víc s tím,že příští rok(letos)se bude už dělit s bráškou..
Podívej, takhle malé mimčo má stejně největší radost ze šustícího papíru, který může potrhat a z lesklých mašliček a provázků, je mu úplně šumák, jestli má dárků sto nebo 3 a v jaké hodnotě! Takže, udělej si to, jak ty chceš, jak to vám vyhovuje, jestli chceš dát na dárky stovku nebo 8 litrů, to je každého věc ![]()
sterezie píše:
Verčo, osobně nevyznávám moc materialistického Ježíškaale na Vánoce s malou se fakt moc těším..netuším, jak to bude či nebude prožívat, ale tuna hraček mi přijde zbytečnost…vidím to na dvě tři hračky, nějaké leporelo a stejně toho kopec dostane od ostatních z rodiny
takže za mě, ne nejsi špatná máma
PS. koukala jsem, že jsi z Dobříšebydlíme o pouhých 10km dál
já si taky říkám, že hafo věcí dostaneme od babiček a tetiček, tak si za ty peníze radši koupíme něco do domácnosti. A odkud jste?:)
Myslím si, že ve věku 6 měsíců nemají děti ani tucha, co se děje. Možná tak bude mít radost ze svítícího stromečku, a škubání balícího papíru ![]()
Oblečení, co by se muselo koupit je ok, možná nějaké leporelo barevné, ale autodráha a věci za 8 litrů je myslím moc. ![]()
Ahoj, tak letos o Vanocich dcerce bude uz rok a dva mesice, darky planujeme, ale spis potrebne veci jako obleceni a nejake hracky. Autodraha by me pro tak male dite vazne nenapadla
Minule Vanoce ( bylo male 2mesice) jsme koupili hraci deku a nejake drobnosti. Pripada mi hloupe nekupovat nic, ikdyz z toho nema rozum a i naopak je zbytecny cpat pod stromek plno darku. Vanoce jsou pro radost a tu takhle male dite z darku nijak neprojevi, vetsinou je hlavni to, ze maji radost rodice a dite ma vzpominkovou fotku u stromecku s darkama, ze proste neco dostalo
Poradny Vanoce jsou az kdyz dite rekne co si preje a pod stromeckem to najde a na to se moc tesim ![]()
Verca182 píše:sterezie píše:já si taky říkám, že hafo věcí dostaneme od babiček a tetiček, tak si za ty peníze radši koupíme něco do domácnosti. A odkud jste?:)
Verčo, osobně nevyznávám moc materialistického Ježíškaale na Vánoce s malou se fakt moc těším..netuším, jak to bude či nebude prožívat, ale tuna hraček mi přijde zbytečnost…vidím to na dvě tři hračky, nějaké leporelo a stejně toho kopec dostane od ostatních z rodiny
takže za mě, ne nejsi špatná máma
PS. koukala jsem, že jsi z Dobříšebydlíme o pouhých 10km dál
Hostomice, vlastně se z Dobříše jen projede tím krásným lesem (kam se už dlooouho chystám na houby
) ![]()
divná nejsi
viktorovi je dneska rok a na vánoce dostane pár hraček a oblečení. budu korigovat i dárky od příbuzenstva, protože toho máme tunu už po klárce. takhle malé dítě stejně množství a hodnotu dárků nevnímá a upřímně, autodráha je k ničemu
to je dárek pro tatínka a ne pro dítě.
Já mám sice taky seznam, ale aby si taky mohli vybrat babičky, dědečci a vůbec, jsou to věci, který časem stejně budou. Nejde jenom o hračky jako spíš funkční věci. Sáňky, autosedačka, oblečení, vozík-chodítko, odrážedlo, knížky atd. O vánocích bude malé rok a kousek. Vánoční třpytky budou zaručeně to nej:-)
Já jsem toho názoru ať si každý udělá Vánoce jak jemu vyhovuje. Někdo má pocit, že když nejsou dárky z tisíce tak to nejsou Vánoce, někomu stačí, že se sejde celá rodina a užijí si konečně tu pohodu:-).
Když někdo koupí půlročnému dítěti dárky za 8000 Kč v první řadě si je koupí pro sebe - udělá si radost ( nemyslím to nějak špatně
), ale pro dítě to fakt není, protože tomu je to v půl roce ukradený. Svítící stromek a šustící papír je nad všechny dárky.
A to jestli jseš dobrá matka se neposuzuje podle množství dárků, to se snad ani nemusí vysvětlovat:-).
Loni měl syn půl roku, od nás dostal 3 malé hračky, balík látkových čtverců a šlus. Letos těch hraček taky moc nebude, protože budeme kupovat různé potřebnosti-novou postel, asi i skříň… Určitě i nejaké oblečení. Ale něco pro potěšení taky výmyslíme
já si naopak myslím, že tvůj přístup je naprosto v pořádku
Nevidím důvod utrácet tisíce za dárky pro mimčo. A vůbec nesouhlasím s tím, že by dítě mělo dostávat hodně dárku, je to zbytečné a dle mě i nevýchovné
Vánoce nejsou o dárcích a dítě by to tak nemělo vnímat.