Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, poraďte nějakou hračku na vánoce pro 14 měsíční holčičku, už si nevím rady. Za rodinu jsem pokoupila, ale sama teď nevím co koupíme my.
Malému jsem k ročním narozkám koupila Ohrádku na zvířátka. Je to taková krabice ve formě knihy a v ní je vedle sebe 15 bytelných miniknížeček a každá představuje na šesti stránkách jednoduše jedno zvířátko (jméno, co jí, kde bydlí, jak se říká mláděti, jaký dělá zvuk). Má to rád, rád knížečky vyndává a teď už i trochu dává dovnitř, furt s to chce prohlížet
.
Kuchyňku?
Mladší si s ní hraje dlouho, ještě neměla ani rok a už vařila v kuchyňce se starší ségrou. Jinak klasika kočárek, panenka, duplo.
Jé, tak nejsem sama, co neví, co koupit
.. při narozkách dostala většinu co jsem chtěla a teď?? babo raď
no řekla sem, že prostě dostane, to co potřebuje, nějaké oblečení, pleny atd.. Myslim, že největší radost bude mít z vlhčenejch ubrousků
Ale přemejšlela jsem o té kuchyňce
tak možná tu zkusím..
A co dětský nakupní vozíček? Ten kupujeme my, malá bude mít o Vánocích taky 14 měsíců a ráda věci přenáší, vyndavá, dává někam, tak snad se jí bude líbit, pak nějaké autíčko, kostky, hrací mobil. Nebo se mi líbí ještě taký dětský větší telefon se zvuky, kde je sluchátko a tak, stan s plastovýma kuličkama, tunel..
Dcera loni k vánocům (to jí bylo cca 14m) dostala: kočárek s malou panenkou, enduro odrážedlo, kostky megablocs, kreslící tabulku, xylofon, dětský klavír, dřevěné puzzle a spoustu leporel. ![]()
Na vanoce bude mit dcera 14m. A dostane kuchynku, enduro, chi chi love pejska a oblecenicko. Spolecne s bratrickem dostanou hru od baby genius 3v1. Panenky kocarek atd.mame a ten nakupni vozik asi koupi babicka:)
Prosím, máte někdo nějaký typ? Diskuse je 3 roky stará, tak snad i hračky budou teď zase nové…