Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj - plánuji letos jet se podívat do Vídně na vánoční trhy. Chtěli bychom jet především kvůli naší malé (2,5r.). Prosím, máte zkušenosti s parkováním (kde), nejvhodnější místo pro děti (vím, že trhy jsou na více místech), je vhodný víkend (hodně lidí?) ? Děkuji moc za všechny zkušenosti.
Tak my jsme byli loni když jsem byla v 8 měsíci těhu. Největší trhy jsou u vídeňské radnice. A ve vídeňské radnici jsou i fajn věci pro malý děti. Můžou si tam vyválet perníčky a oni jim je potom upečou. Je tam i loutkové divadlo atd. Byli jsme o víkendu, poslední víkend před Vánocema a lidí tam bylo mraky. Ale tomu se asi nevyhneš nikdy. Před svátkama tam proudí fakt davy. Ale bylo tam nádherně. Letos se s malým chystáme taky
Ale s parkováním teda neporadím ![]()
Ahoj,tak my byli ve Vídni na Vánoce třikrát po sobě,už z toho máme tradici.Je to tam fakt moc krásný, nejen trhy,ale i město je krásně vyzdobené.Parkujeme,vždy v nějaké z odlehlejších uliček.Zatím jsme byli jenom ještě když jsme byli bez dětní,ale co si pamatuji,tak tam pro děti toho měli spoustu a fakt pěkný.Dost lidí tam je,ale tomu se asi fakt nevyhneš,my tam byli vždy o víkendu,možná,že v týdnu je to lepší.Určitě jako vylét doporučuji. ![]()
Byla jsem tam několikrát, je to nádhera, já vánoce miluju, ale vždycky jsem tam jela autobusem. Vyhnuli jsme se tím řešení parkování. Jako těhotná bych tam nejela ani náhodou, protože chodím pořád čurat a na WC jsou opravdu fronty tředba na 20minut
minimálně. A jít tam s prckem, to je fajn nápad, zvlášť když tam mají Ježíškovu dílnu, ale ten nával…byla jsem ráda, když člověk protáhnul svý tělo, natož pak ještě za tlapku prďouska
ale pokud se tam vydáš, rozhodně se ti to bude líbit, zvlášť když se začne stmívat a všechno okolo svítí. Prostě nádhera ![]()
Tak fronty na WC tam jsou v mekáčích, kde jde každej. Ale v poho se tam dá jít třeba na tu radnici nebo jinejch veřejnejch budov kde to bylo úplně v poho. Nebo do normální restaurace. S tím jsem porblém fakt neměla,
Je fakt že za ten celej den jsem byla dost uchozená, ale bylo tam krásně. No vlastně skoro za měsíc potom jsem rodila. ![]()
My jsme takto jezdívali do Prahy-na pečený kaštany,svařáček na Staromáku,prošli jsme Pražský hrad,Karlův most…nádhera.Letos se chystáme do Drážďan,už se těším.Vídeň mě lákala,ale je to pro nás z ruky,tak snad s nějakým zájezdem,abychom mohli a autobuse dřímnout.
Jackie píše:
Tak fronty na WC tam jsou v mekáčích, kde jde každej. Ale v poho se tam dá jít třeba na tu radnici nebo jinejch veřejnejch budov kde to bylo úplně v poho. Nebo do normální restaurace. S tím jsem porblém fakt neměla,Je fakt že za ten celej den jsem byla dost uchozená, ale bylo tam krásně. No vlastně skoro za měsíc potom jsem rodila.
Teda…
já se právě vždycky motava kolem radnice a tam šílený fornty na Wecko. Jediná fronta, která na radnici nebyla tak obrovská, byla ne Wecku tam nahoře v patře, jak tam probíhají ty koncerty. Ten záchodek byl takovej zastrčenej a většinou přede nbou bylo jen tak 30 lidí ![]()
Asi jsem tam byla v blbou dobu ![]()
chtěla jsem tam etos zase jet… ale nevím jak se mi tam bdue chtít s břichem motat. Autobusem tam jezdím protože můj táta dělá u cestovky a ta občas tyto zákezdy pořádá, takže je fajn, že si člověk fakt v buse pěkně zdřímne. ![]()
Ano, chodíme každý rok, bydleli jsme ve Vídni, ale pojedeme i letos z Bratislavy. Určitě to stojí za to tam jet. Je to nádhera. Celá Vídeň je překrásně vyzdobená, dostávají na to dost peněz, tak aby ne. ![]()
Jezdime kazdy rok,trhy jsou i pres tyden,ale i tak je vsude hodne lidi.Viknedy jsou ale tragicke-naprosto narvano.
Nejvetsi jak uz bylo psano je u radnice,vevnitr si muzou deti vyvalet a pote upect pernicky atd,nadherny je svitici srdickovy strom..
Pote je v Schoenbrunnu a pak jeden mensi cca 5minut od radnice.
My tam ale nejezdime na otocku,takze s parkovanim neporadim,ale urcite nekde v bocnich ulickach a nebo nekde dal a dojet metrem.
Trh je letos uz od 13.11.do 24.12.takze casu hodne.
Info tady
Mně se líbily trhy v okolí Schonbrunnu
Parkování je lepší na kraji města u metra - my parkujeme u Alte Donau blízko UNO ![]()
Jaja77 píše:
Mně se líbily trhy v okolí SchonbrunnuParkování je lepší na kraji města u metra - my parkujeme u Alte Donau blízko UNO
Me taky a neni tam tolik lidi ![]()
Trhy jsou i v Belvederu u nadrazi.
Všem moc díky za postřehy, obzvláště Caty za fotky a Tamince za odkaz.
Dobrý den, tak i my jsme se konečně po čtyřech letech, co o Vídni jen mluvíme rozhodli, že příští víkend vyrazíme. Sama jsem zvědavá, jaké to tam bude, a jak to s těmi našimi prťaty zvládnem (dvojčata téměř 4 roky, syn 10 měsíců).
Děkuji za tip na parkování, to nám hodně leželo na srdci. A ještě…nechceme tam nějak hodně utrácet, žádné velké dary tam taky nechceme nakupovat. Jde nám o atmosféru a sem tam koupit nějakou maličkost. Kolik si tak vzít peněz? Vůbec netušíme, jak je to tam s cenami. Vím, že se na to těžko odpovídá, že asi každý má tu hranici jinde, přesto, kdybyste tak nějak naznačili..:-) Děkuji Jana