Vánoční úklid aneb taky šílíte? :-D

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5645
29.10.12 13:49

Vánoční úklid aneb taky šílíte? :-D

Zdravím všechny maminky, těhulky, ženy, dívky…:)

Jelikož se blíží Vánoce a tím i tzv. „Vánoční úklid“ - tak mě zajímá, co si vlastně každá z vás pod vánočním úklidem představuje a co vlastně děláte navíc oproti běžnému úklidu? :)

Já už od dětství mám zažitý jednoduchý systém - uklidit kompletně vše, včetně nejmenšího koutku v domu :-D Sama si říkám, že jsem blázen, uklízím pravidelně během týdne dost pečlivě, okna myji taky dle potřeby a stejně mi to nedá a v průběhu listopadu jdu místnost po místnosti a: myju okna, peru záclony, vyklidím všechny skříně, vytřu poličky, protřídím věci, vše uložím, odsunu nábytek, vyperu peřiny, potahy na matracích, v koupelnách vydrhnu dlaždičku po dlaždičce apod. :-D Blázen…máte to taky někdo tak nebo už jste se naučily vánoční bláznovství ignorovat? :-D (Ráda bych taky, ale moje maminka mi to do hlavy „vtloukla“ opravdu důrazně :-D ) Takže během tohoto měsíce u nás projde myčkou a pračkou 99% všeho, co doma máme…
A pak nastává druhé šílenství a to je vánočníc výzdoba - pro mě to pozitivní, tou naprosto šílím a miluju to…takže to je pro mě taková odměna za ten měsíc dřiny:-D

Kdy vlastně máte vše nazdobeno a „připraveno“? Já chci mít vždy vše do prvního adventu. Byla jsem tak zvyklá z domova. Ale co jsem se přestěhovala za mužem, tak tady je okolí „zvyklé“ mít tohle až kolem Mikuláše nebo později..Jak to máte vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1848
29.10.12 13:50

Vánoční úklid? 8o Neznám. 8) A co se týče zdobení, tak jsem ráda, když mám hotovo začátkem prosince, abych si tu výzdobu do Vánoc pořádně užila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
29.10.12 13:51

Máš to jako moje babička :lol: já uklízím průběžně na vánoce nevím o ničem co bych dělala navíc :lol: snad nebudu jediná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
29.10.12 13:52

Ještě ne

:mrgreen: Jelikož nechávám všechno na poslední chvíli, mám času dost, tak teprve zešílím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
29.10.12 13:52

@lukresia tak to je vtipný :-D moje babička ještě navíc každý rok před Vánoci maluje..tak daleko jsem ještě nedošla a doufám, že ani nedojdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.10.12 13:53

Ne, nešílím. I moje hnízdící instinkty letos nějak mlčí. Takže bude možná trochu uklizeněji, ale že bych se strhala, to fakt ne. Vánoce pro mě mají trochu jiný význam, než se uhnat do bezvědomí uklízením, vařením, pečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
29.10.12 13:53

@eliskaj :lol: :lol: :lol: :lol: to je síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21504
29.10.12 13:54

Navíc pouze vyperu záclony a při hezkém počasí si nechám umýt okna. jinak pouze běžný úklid. s těmi našimi rarachy to stejně nemá smysl. pro mě je důležitější pohoda a klid než být udřená a naštvaná a mít půl hodiny vypucováno… (než se tu proběhnou děti).

výzdobu řešíme pouze lehce - co si děti nalepí na okna a pak samozřejmě vánoční stromeček.

zakladatelko, nechceš zajet na úklid i k nám? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115

Nic navíc nedělám, uklidím jako vždy co ne já, uklidí roomba:-), na okna mi přijde paní. Manžel by mně dorazil kdybych tady vyšilovala s úklidem, on naprosto nesnáší to předvánoční běsnění. My máme Vánoce o tom klidu a pohodě a co se nestihne se nestihne, ono se to nepo…:-).

Příspěvek upraven 29.10.12 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620

Já letos plánuji něco podobného, co ty. Odstavovat nábytek a prát potahy matrací teda nebudu. Potahy peru v létě, neměla bych to teď kde usušit.
Dřív jsem to dělala v prosinci, jenže peču i pro naše dost cukroví, tak letos jsem si dala závazek do konce listopadu. Zdobím taky jako ty a taky se už na to moc moc těším :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

My jsme teď během pár dní přebudovali celej byt, přestěhovali, co se dalo, vyházeli, co se dalo, všechno uklidili, vytřeli, vyprali…ale s Vánocema to nemělo nic společnýho. Na Vánoce jen nazdobim byt a je to. Vánoční úklid v naší široký rodině nepraktikujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Žádný Vánoční úklid nevedu :nevim: uklízím pořád :lol: :lol: nábytku máme minimum, stejně jako různých „cetek“,takže ani nemám co extra uklízet. Výzdobu tak na začátku prosince, pak všechnu svou energii musím přesunout do hlavy :mrgreen: a vymyslet dárky pro děti, obzlášt mladšímu, který má narozeniny, jmeniny v jednom týdnu jako Vánoce :lol: :lol:

Příspěvek upraven 29.10.12 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
29.10.12 13:55

Ahoj, já teda takový blázen nejsem. Úklid proběhne klasický, takže vlastně žádný vánoční úklid. Já to mám z domova zase tak, že máma hrozně ohledně vánočního úklidu stresovala, pak byla doma nepříjmená atmosféra a tak, a to já nechci. Takže pohodička, klasika - vytřu, utřu prach, poklidim. Okna mám vždy umytá z října a na vánoce to už fakt nehrotim. Myslím, že máme dost práce už jen s pečením a výzdobou, kterou si užívám. Snažím se mít výzdobu nejpozději ty 4 týdny před vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
29.10.12 13:55

Neuklízím nic navíc, dělám to průběžně celý rok podle potřeby. Na výzdobu se vždy chystám tak douho, až ji skoro do vánoc nestihnu. Až tak ty vánoce zatím neprožívám. Ale letos už bych chtěla (ehm jako každý rok) mít výzdobu na první advent hotovou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.10.12 13:56

Každý rok blbnu, makám jako šroub a na po štědrém dnu padnu a jsem úplně mrtvá. Takže letos jsem chytřejší, mám více méně uklizeno. Průběžně dělám pořádek ve skříních, prach a pavučiny likviduji pravidelně. Teď se chystám na okna a záclony (tedy příští týden, snad se ještě trochu oteplí :think: ), a potom potřebuji vyčistit koberce. Což bych všechno dělala i kdyby Vánoce nebyly. Letos si chci ty vánoční svátky fakt užít, takže nestresuji, dárky už mám skoro všechny sehnané, péct budu jen pár druhů, pár kousků - stejně to u nás nikdo prakticky nejí (jen já :oops: a občas děti uzobnou)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný