Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám dotaz. Topíme v baráčku krbovými kamny (krbovou vložkou) a výměníkem vody, která je rozváděna do radiátorů. Nechali jsme si vyvložkovat komín. Nyní, když přikládáme a otevřeme dvířka, tak nám to docela kouří do místnosti. Tak se chci zeptat, je to možné, že je to současnou inverzí? Dělá vám to v posledních dnech taky? Doufám že to není tou vložkou v komínu…
Nam to dela, a vyresili jsme to tak, ze nez otevrem kamna, otevreme vsechny pruduchy z kamen na plno a pak teprve otevreme a nekouri to.Ale mame kamna na chalupe, tak nam stacilo toto reseni ![]()
Máme stejné co vy a nekouří. Musíme ale otevřít průduch do komína, ať to chytne tah a teprve pak otevřít dvířka.
Máme stejné vytápění a je to jak kdy…ale jak píšou ostatní, když se otevřou všechny průduchy a chvilku se počká, tak už to tolik nekouří. Máte vyčištený komín a průduchy z krbu do komína? Já když ty průduchy jednou za 14 dní nevezmu drátěnou štětkou, tak to kouří mnohem víc…
No máme ty kamna už třetí rok a dřív nám to nedělalo, ale je fakt, že teď to moc pozorujeme, kvůli té vložce. Průduchy otevřeme. To je tak, když se člověk rozhodne něco udělat…Kvůli bezpečnosti - manža je hasič - jsme nechali vyvložkovat komín. Udělal nám to relativně levně podvodník - vůbec to neuměl, vzal si 13 tis, netopilo to, jen kouřilo…Na telefony nereaguje, vyhýbá se nám, zkrátka 13 tis. v pytli…No tak gto máme nově, za 26 tis, a kdyby to mělo kouřit, tak se jdem asi všichni pověsit…Občas to vykouřne, ale manža tvrdí že je to tou inverzí, tak nevim…Nejsme na tom finančně zrovna nejlíp, já studuju, máme 2 děti, auto nám jde do pytle a pitomý vyvložkování komínu nás přišlo skoro na 50 tisíc, naše dlouhodobý úspory…Jo a jinak - ten podvodník je kominík Vojtěch Bilej kdyby něco…
Občas nám kamna taky blafnou dovnitř, hlavně když zatápíme a je ještě studenej komín.
Taky se to může stávat zasviněným komínem, zkusili ste dole otevřít „dvířka“? nám když to hulilo už moc, tak sme ve sklepě otevřeli ty dvířka, vysypala se trochu mouru a zase to táhlo v pohodě.
Nicméně i inverzí to může být, co jsem se bavila s přítelem…