Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@chipsa píše:
Měla jsem babičku Marii a ta byla přímo alergická na pojmenování Máňo.
já, když se řekne Máňo si vzpomenu na film Jak dostat tatínka do polepšovny
Mám tetu a říkàme jí jedině Mařenko no ale sestra a tak Mařko
tak to zrovna nic moc.
Oslovují mně jak kdy. Doma Mařenko, jinde většinou Maruško. Babička mně říkala Márinko nebo Márino. Co se mně nelíbí - Mařka, Marijánka, Máňa, Máša i oslovení Marie. Marie zní moc tvrdě, více se mně líbí slovensky Mária.
Švagrová a kamarádka jsou Marie. Švagrové říkají Máňo, kamarádce zase Mařko, Mařeno. Přijde mi to úděsný. Říkám jim urputně a vytrvale Maruško. To se mi líbí.
Ahojky, jak jsem vybírala jméno pro dceru tak jsem měla k dispozici staročeský kalendář a tam bylo jméno Marietta
. To se mi moc líbilo, ale nahodí se k našemu příjmení
Máša, Madla, Madlen, Mája, Marienka, Mariet, Mia (- Maria)
Nelíbí se mně, že každá Marie je Maruš(ka) u nás ![]()
@Anna766 píše: Švagrová a kamarádka jsou Marie. Švagrové říkají Máňo, kamarádce zase Mařko, Mařeno. Přijde mi to úděsný. Říkám jim urputně a vytrvale Maruško. To se mi líbí.
A proč jí neříkáš Marie či Mario?
@Morrígan Ní_Boii píše:
A proč jí neříkáš Marie či Mario?
Ja ti vlastně ani nevim.
mě taky ale nikdo neříká Anno.
@Kačka1212 píše:
Ahojky, jak jsem vybírala jméno pro dceru tak jsem měla k dispozici staročeský kalendář a tam bylo jméno Marietta. To se mi moc líbilo, ale nahodí se k našemu příjmení
Tak se jmenuje babička
@Anna766 píše:
Ja ti vlastně ani nevim.mě taky ale nikdo neříká Anno.
U nás v práci je jedna Slovenka jménem Anna a já jí říkám Anno.
Moji nejlepsi kamaradce se rika Máří. Jinak v okoli mam jeste Márinku a Majku. Jinak same marusky a marenky.
@Morrígan Ní_Boii píše:
U nás v práci je jedna Slovenka jménJednwna a já jí říkám Anno.
Rodina mi říká Andulko, kamarádky Aničko,Anino.Anno mi neříká fakt nikdo.
Jedna známá má dvojky-Marii a Zuzanu. Říkají jim Zuzanko a Márinko. Marie jí řekne jenom když se zlobí nebo tak. ![]()
@Anna766 píše:
Rodina mi říká Andulko, kamarádky Aničko,Anino.Anno mi neříká fakt nikdo.
Jedna známá má dvojky-Marii a Zuzanu. Říkají jim Zuzanko a Márinko. Marie jí řekne jenom když se zlobí nebo tak.
Říkat dítěti jménem v základním tvaru jen když zlobí je blbost. V dospělosti to nebude mít rád.
Jéje, to mám radost že se Mařenka zase dostává do kurzu, kdysi nejčastější jméno (samozřejmě podle Panny Marie)
Takže Mařenka, Maruška (každý si vybaví krásnou a hodnou princeznu z pohádky) a Majka
Maruška je asi nejhezčí ![]()