Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nejprirozenejsi mi prijde na malou volat Majo a na velkou Maruš.
Máme v rodině 3. Marii, Marušku a Mařenku. Majko teda neříkám žádné.
@Flenka Mája, Maruška, Máří, Majda (oslovovali tak Magdalenu, Markétu i Marii), Mary, Mařenka. Kamarádka říká své dceři Marii - Mímo.
Prababička byla Marie a nejradši měla, když se jí říkalo Máňo
![]()
a strejdově sestře všichni říkají Manko
Ahoj, Marie máme obě babičky. Jedna je babi Maru nebo Maruška a druhá z Moravy zase Majka ![]()
Mamka mě chtěla pojmenovat po své tetě. A představa, že by na mě všichni volali Mařeno se mě vůbec nelíbí ![]()
Májí, Májinko, Maruško, Majčí, Madlenko, Madlis, Majdi… U tohodle jména je variant, jako snad u žádnýho jinýho ![]()
To jméno je krásné, jen v Čechách trochu problém, jak „oslovovat“. V zahraničí je to jméno k nezaplacení ![]()
@chipsa píše:
Mamka mě chtěla pojmenovat po své tetě. A představa, že by na mě všichni volali Mařeno se mě vůbec nelíbí
to je právě to. POjmenovat tak své možné dítě, to je pro mě taky otázka. Pak to bude pro někoho Maruna, Mařka.. To je zase úplně hnusné.
No nevím.. Dříve toto jméno bylo hodně rozšířené pro babičky a prababičky. Zní to jako Josef. Představím si chaloupku na vesnici, kde babička Mařenka kope brambory ![]()
Ahoj, zajímalo by mě jaké podoby tohoto jména vám přijdou nejpřirozenější a jaké nejhezčí. V posledních několika dnech jsem se do něj úplně zbláznila, ale nevím jak jí říkat (hlavně takové ty po bytě pořvávací krátké verze), těch variant je sice mnoho, ale většina se mi jich nepozdává. Líbí se mi moc Márinka a krátká forma asi Majka, ale není to ono.