Varixy vulvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
896
24.6.12 17:05

Potřebuji poradit, jsem 2 měsíce po porodu a celkem 6 nedělí prošlo v pohodě. Asi posledních 14 dní mě už vůbec nic nebolelo. Přestala jsem i špinit a tak jsem si vyrazila na kontrolu na gyndu po 6nedělí. Dr mi říkal, že je vše v pořádku. A tak jsme s manžou zkusili první sex. Nijak to nebolelo, jen jsem cítila trochu tlak. A od té doby, je to asi týden se mi zdá, že mám ty varixy jak to tady popisujete. Mám vystouplou žílu a hrozně to bolí. Ale vy tady píšete, že je to v těhotenství a po porodu to zmizí. Je možný, že já to v těhu neměla a ted se to objevilo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.6.15 20:40

Zkušenost s varixy

Zdravím holky, varixy mě trápily už v prvním těhu cca od 26tt. Největší tlak byl při stání, pomáhala mi pomůcka, kýlní pás s přeskou, kterou jsem si upínala přes postižený pysk. Teď jsem ve 13tt a u druhého to
prej bude znova…Také jsem rodila císařem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
9.12.18 19:34

Oživuji diskusi. Má někdo zkušenost s těmito varixy..rodily jste normálně, nebo CS? Všude čtu protichůdné názory, někteří doktoři tvrdí, že při porodu vstupující hlavička cévy utlačí a tudíž nebudou tolik nalité, jiní zase, že je to nesmysl a při případném prasknutí varixu/ů by to byl krevní veletok. A teď babo raď. :lol: Ke konci prvního těhotenství mi jen naběhla žíla, která už mi nesplaskla, nicméně nebyla tolik znatelná. Teď ve 2. těhotenství (17tt.) je znatelná už hodně a při delším stání/pohybu (lítám kolem dvouleťáka) cítím úplně tlaky na spodek. Pomáhá mi na to si prostě lehnout a dát nohy nahoru. :nevim: Při představě, že by se měla zvětšovat ještě těch cca 23 týdnů, je mi nanic :lol: Braly jste na to nějaký léky, řešili to pak doktoři CS, nebo to nechali být? Díky za názory, mám z toho hlavu jak pátrací balon. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
9.12.18 19:38

Mě doktor řekl ze mám varix asi v půlce druhého těhotenství , brala jsem detralex. Pry se to porodu ztratí. Ztratilo se to, ale mám rok po porodu a mám to znovu , podle popisu mám vystouplou děložní stěnu. Takze tak, rodila jsem normálně , ptala jsem se doktora , říkal ze to není žádný problem .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
9.12.18 19:42
@luckaa85 píše:
Mě doktor řekl ze mám varix asi v půlce druhého těhotenství , brala jsem detralex. Pry se to porodu ztratí. Ztratilo se to, ale mám rok po porodu a mám to znovu , podle popisu mám vystouplou děložní stěnu. Takze tak, rodila jsem normálně , ptala jsem se doktora , říkal ze to není žádný problem .

Ty máš přímo na děloze? Já mám zvenku, o vnitřních nevím, při další poradně se hned zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
9.12.18 19:51

@Anitramm ne , mám taky zvenku ale je to povolena poševní stěna, proste po porodu :? Je to nepříjemný, cítím to třeba na wc hodne, dá se to zatlačit dovnitř teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.18 19:55

Me se udelal v pulce druheho tehotenstvi,lekar to videl,neresil,u porodu me take jen upozornili.rodila jsem normalne bez komplikaci,po porodu to do par dni zmizelo,stejne jako hemoroid :mrgreen: .Anonym snad chapete ;)

• Citovat
  • Upravit
3224
9.12.18 19:58

@Anitramm ahoj měla jsem to v obou tehotenství hodně…vypadalo to strašně hnusně :-) ale obě deti jsem rodila normálně a ty varixy nastesti po porodu zmizely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
9.12.18 19:59

@Anitramm dík za oživení diskuze, tak mě to trápí od 8t. to hodně bolelo, hlavně po ránu, to bylo strašné. Ted ve 25t.to vypadá jak hroznové víno, ale tolik nebolí. Mažu to Hemo Stpem gelem a trochu to pomáhá, lepší jak nic.
Já se na sebe hodlám podívat až po porodu, protože mi vše oteklo, že vypadám jako bych měla paviání zadek ve předu :,( s doktorem jsem to neřešila, pořád myslím, že to zvládnu bez léků a na prohlídkách dělá doktor vaginální vyšetření, takže vidí a nic neříkal.
Každopádně me taky zajímá jestli je to komplikace nebo né při porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
9.12.18 20:08
@axlpol píše:
@Anitramm dík za oživení diskuze, tak mě to trápí od 8t. to hodně bolelo, hlavně po ránu, to bylo strašné. Ted ve 25t.to vypadá jak hroznové víno, ale tolik nebolí. Mažu to Hemo Stpem gelem a trochu to pomáhá, lepší jak nic.
Já se na sebe hodlám podívat až po porodu, protože mi vše oteklo, že vypadám jako bych měla paviání zadek ve předu :,( s doktorem jsem to neřešila, pořád myslím, že to zvládnu bez léků a na prohlídkách dělá doktor vaginální vyšetření, takže vidí a nic neříkal.
Každopádně me taky zajímá jestli je to komplikace nebo né při porodu.

Ajajaj. :zed: Tak to taky nezávidím. Každopádně přirovnání k paviánímu zadku mě pěkně rozesmálo, díky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
9.12.18 20:38

@axlpol Musíme holt vydržet. :nevim: Ale v poradně se zeptám, no. Do zobaní léků na křečáky se mi teda moc nechce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
9.12.18 20:56

Měla jsem je od cca půlky druhého těhotenství.Pomáhalo jedině ležet.Brala jsem Detralex,ale nepřišlo mi,že by to s ním bylo nějak lepší.Rodila jsem normálně (dítě přes 4 kg) a žíly jsem při porodu necítila a hned po porodu zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.21 13:26

Sara

Ahoj holky, pisu jiz do neaktualni konverzace, snad se ale muj dotaz k nekomu dostane. V pochve mi vycniva cast, ktera tam driv nebyla, je nafialovela a jde k ni viditelna zila (mensi varix) na urcitych mistech je to na povrchu cervene, stejne cervene taky uplne dole u konce pochvy. U doktora jsem s tim byla, budeme to pozorovat jak se to vyviji, pravdepodobne zpusobeme tlakem a prekrvenim. Jen me zajimalo, jestli s necim podobnym nemate nekdo zkusenost, trosku me tam desi ta cervena mista, obcas vyvysena mista, o nicem takovem jsem neslysela ani necetla, tak trosku pro utechu zkousim tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.7.22 19:53

Varixy intimních partií - varixy vulvy, vaginální varixy

@abidail Všechno je možné. Varixy intimních partií může mít i žena, která nebyla těhotná a nerodila! Stejně jako křečové žíly na nohou - na vině je žilní nedostatečnost. Takže se můžou objevit kdykoli a veselý život začíná… Když vám nezaberou venofarmaka (Detralex, Cyclo 3 fort), tak se od lékařů pravděpodobně pomoci nedočkáte… Nechtějí s tím mít nic společného. Naopak ještě vám budou tvrdit, že žádné varixy nemáte, i když máte typické příznaky (bolest, otok, pulzování v žilách, necitlivost intimních partií), vidíte vizuální změny a na bolavých místech si hmatáte žíly. Namísto aby vás poslali na objektivní vyšetření (magnetická rezonance, případně sonografie - ale na to musí mít doktor zkušenosti, a to má málokdo + vybavení, které je schopno ty poškozené žíly zobrazit). Vše je z vlastní zkušenosti, volám po pomoci už dva roky a zatím nic. Intimní život nemožný - už i narušená vzrušivost (nejspíš zasaženy i nervy), neustálé otoky, každodenní bolest, nemůžu sedět, vadí mi horko, nemůžu nic, stále jen čekám… Na zázrak. KDYBY MĚLA NĚKTERÁ Z VÁS ZKUŠENOSTI S CHIRURGICKÝM ŘEŠENÍM KŘEČOVÝCH ŽIL NA INTIMNÍCH PARTIÍCH (MALÉ STYDKÉ PYSKY, VAGÍNA APOD.)., PROSÍM PODĚLTE SE NEBO NAPIŠTE SOUKROMOU ZPRÁVU. VÍM, ŽE V PRAZE NABÍZEL SVÉHO ČASU LASEROVÉ OŠETŘENÍ VARIXŮ NA RODIDLECH MUDR. VYŠOHLÍD… MÁ NĚKDO ZKUŠENOSTI - ABSOLVOVAL TO NĚKDO? BUDU VDĚČNÁ ZA ZKUŠENOSTI A KONTAKTY. PŘÍPADNĚ, KDE VÁS PŘÍSTROJOVĚ VYŠETŘILI. NA TĚCHTO PARTIÍCH, KDYŽ JSOU CELÉ PŘEKRVENÉ, SE TO OKEM NE VŽDY DOBŘE POZNÁ, ALE PROBLÉMY V ŽIVOTĚ TO ZPŮSOBUJE VELIKÉ. DĚKUJI. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.12.22 16:12

stránka na fb

Ahojky shromažďuji ženy co mají problémy s varixy v intimních oblastech či na děloze, pánevní kongenci atd, jsou zde různé info o varixech a ráda bych aby skupina sloužila jako podpůrná, jelikož jsem strašně dlouho nevěděla co mám za problém a plácala se v tom, budu ráda, když se přidáte, děkuji… zde je odkaz https://www.facebook.com/…398620427430

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí