Varná konvice Sencor

6759
16.9.13 22:01

Varná konvice SENCOR

Prosím o vaše zkušenosti s varnou konvicí SENCOR SWK 1791WH, případně nějakou jinou od této firmy. Proč?
Koupili jsme tuhle konvici. V návodu je uvedeno, že před prvním použitím se má v konvici 2× - 3× převařit voda a voda vylít. Asi tak jako u všech jiných konvic. Pak má být konvice připravena k použití.
Přesto, když teď v konvici vodu uvařím, je neustále cítit jakýmsi plastovým zápachem, ale hlavně mě po vypití nápoje začne pálit pusa, někdy i v krku. Myslím si, že se při vaření z plastu konvice uvolňují nějaké chemické látky, které pak tohle způsobují. Vzhledem k tomu, že v ní vařím i vodu pro dítě na mléko, tak mi to dost vadí.
Máte někdo podobnou zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Libuše M.
16.9.13 22:13

Ten zápach z konvice byl cítit dlouho. My jsme tuto koupili narychlo, jeli jsme na dovolenou a chtěli pro holku, abych jí mohla uvařit kaši, mlíko apod. Pak už jsme jí nepoužívali. Mám plyn a to je všechno rychle.

• Citovat
  • Upravit
898
16.9.13 22:38

Mam s konvici Sencor taky jen spatne zkusenosti - i po mnoha prevarenich z ni byl citit hnusny zapach a caj mel divnou pachut. Des. Ale jeste mnohem horsi bylo, ze asi po 2 tydnech pouzivani jsem najednou pri vareni vody citila desny smrad - ta pitoma konvice se zacala skvarit a horet - sel z ni desny coud nastesti jsem ji rychle stihla vynest na balkon. El. zasuvka uplne cerna.
Konvici jsme reklamovali, reklamaci bez problemu uznali a po tehle zkusenosti, kdy jsme malem vyhoreli, Sencor uz nikdy vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
16.9.13 22:38

@IvaB měli jsme konvici v práci a ta taky byla furt cítit. Nevím teda jestli to byla zrovna sencor, ale tu konvici to nepřešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.9.13 22:45

Ja s touhle konvici mela tez problem, akorat mi ji vymenili za novou, a musim rict, ta se mi podarila vyvarit a nesmrdi, asi z jine varky ci co, a zatim funguje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.9.13 23:14

Nasi maji sencor nerezovou a ta je v pohode. Predtim meli plastovou take sencor a smrdela tak tyden, pak jsme v ni vyvarili octovou vodu a dobry, tak to zkus. My mame tu konvici dodnes na chate a ma uz snad 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.9.13 23:22

@elchirk
Díky za radu :kytka:. Zkusím to. I když po přečtení víceméně negativních příspěvků zde se pomalu odhodlávám jít se dohadovat do obchodu a konvici reklamovat. Ještě zkusím ten ocet a pak se uvidí. Jen je mi divné to pálení v puse. Nerada bych do nás tímto způsobem cpala nějaké chemikálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
17.9.13 09:15

Sencor v žádném případě nebrat. Pracuji v elektru, takže vím, že je to naprosto šmejdská značka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
17.9.13 09:58

Hmm, dobrý, mně ji doporučil vlastní bratr, který dělá v jednom nejmenovaném elektru zástupce vedoucího :|. Holt kšeft je kšeft, rodina nerodina :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí