Tlakový hrnec - Tefal Clipso Contol / Tescoma
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tlakový hrnec - Tefal Clipso Contol / Tescoma
Ahoj,
vybiram tlakovy hrnec (podotykam - svůj první, nemam s tim vůbec zadnou zkušenost) -
hodne tu chvalite Tefal Clipso Control, libi se mi, ale je z tech dražších, puvodne jsem koukala po Tescome -
a to Bio Exclusiv (nasla jsem ted akci, kdy jsou dokonce 2 v sade - 4l a 6l)
http://www.levneelektro.cz/…ve-duo-4-6-l
a vsimla jsem si i Prominentu -
http://eshop.tescoma.cz/…minent-6-0-l?…
Který byste vybraly? ![]()
Zavirani poklice oběma rukama mi nijak nevadi, taktéž mam místo v lince na uskladneni hrnce s dlouhym drzakem.
Jak je to s temi pojistkami? Tescoma pisou 4, Tefal asi 7…
Dik za radu pro bezradnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám Fagor Rapid Expres a nemůžu si stěžovat. není moc drahej a jídlo uvaří stejně dobře
fagor
- Citovat
- Upravit
@nakukovatelka já volila takový, který má víko „uvnitř“, protože švagrová měla ten první, co máš v odkazu, a vybuchlo jí to - celý vršek vystřelil.. takže za mě tento způsob: hrnec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám ten tescoma prominent a můžu jenom chválit, mám ho druhým rokem a používám hodně často a zatím žádný problém ![]()
- Citovat
- Upravit
@Saricat píše:
Si myslím, že zrovna u toho clipsa to nehrozí, má to víko dělaný fakt hodně dobře.
já to viděla na vlastní oči.. kdybych neviděla, taky tomu nevěřim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám Tefal Clipso jako jediný, s ostatními nemůžu srovnávat a jsem spokojená velmi. K papiňáku jsem měla léta nedůvěru, znám jenom ten starý hliníkový, co syčel a muselo se do něj šťouchat vařečkou, aby odešla pára, takže nedůvěra byla obrovská, ale teď s ním vařím hrozně ráda, je to bezpečné. Navíc koš na zeleninu byl v době prvních příkrmů jedinečný!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam tefal clipso a nemenila bych. Nasi maji tescomu, co se dava viko dovnitr a mamka na to nadava a chce si taky koupit ten tefal. Je fakt super. Tesnici guma jde snadno vyndat a umyt, hrnec a poklici davam do mycky. Ja jen lituju, ze nemam k te poklici i mensi hrnec. Prodavaji set maly hrnec+velky hrnec + poklice (ta pasuje na oba hrnce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zkušenost s Tefal Clipso a Tefal Clipso Control, jsem moc spokojená, i když s Tescomou nemůžu srovnávat. Hodně využívám pařák na zeleninu - brambory vařím už jen v tlaku v páře, trvá to chviličku a jsou výborné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elchirk Tahle Tescoma viko dovnitř nemá, to mají ty nejlevnejsi typy, myslim. Ten, co jsem davala odkazy, je taky zvrchu, na zaklapnuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saricat Nakrájím na kousky, šoupnu do napařovacího košíku (postupně je solím), dolů dám tak 3 cm vody, natlakuju a vařím v páře dle velikosti kousků 10-12 minut od okamžiku, kdy začne unikat pára (dobu je třeba vyzkoušet). Dělala jsem tak i mrkev do příkrmů, ta jde ještě rychleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mohly byste mi poradit? Koupila jsem si Tefal Clipso + a hned na zacatku jsem narazila na problem. Mam pocit ze hned pri prvnim vareni nebyl hrnec sparvne natlakovany, a to jsem delala vse podle navodu. Ta cervena bambulka, ktera ma udavat ze je hrnec natlakovany, se trochu hybala ale na zaklade navodu bych cekala ze bude vycnivat aby ukazovala ze tlak je OK. A kdyz jsem dovarila a regulator prepnula na vypousteni pary, nic moc z hrnce neuniklo a hned slo viko otevrit. Takze to asi nebylo dobry. Navic podle navodu - v sekci cisteni -se pise ze mam zkontrolovat funkcnost zatlacenim vatove tycinky na lozisko, ktere ma byt pohyblive. Ale na co presne mam tlacit? Podle obrazku to vypada na takovou cernou kulatou soucastku vevnitr dutou, ale ta se nehybe. Ja myslela ze maji na mysli druhy konec toho cerveneho ukazatele, ale ten se hybe taky jen trochu a navic nechapu proc na nej mam talcit vatovou tycinkou kdyz je zespoda kovovy…POMOZTE mi prosim nekdo, chci varit a ted se bojim, jestli to dobre funguje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrnu se sem, že poradím, ale bohužel mám jiný typ /Tefal Clipso Control/ a tam nic červeného není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuše Mel by to byt ten „pist“, kterym v prubehu vareni unika para. Dekuju za snahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livvka : to se mi stává docela často, že se nenatlakuje - důležité je zkontrolovat, jestli opravdu dobře sedí to gumové těsnění pod víčkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livvka Já bych zkontrolovala tesnění a zda jsi ho dobře zavřela, a též zda máš zapnuto tlakování a né odpouštění.
Já mám tedy control, ale už jsme mi stalo, že jsem ho přestě špatně zavřela. či nechala otevřený ventil.
Pak se mi i ozval signál, odpočetl se čas, ale nevařil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit