Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mně jen trefilo do očí umístění trouby - podle mě nepůjdou otevírat dvířka trouby, ne? Pracovní deska a úchytky mají přesah několik cm - deska by z praktických důvodů měla mít a úchytky rozhodně něco zaberou…tak abyste s tím počítali a případně mezi troubu a tu skříňku s roletkou dali nějako doměrku..Jinak je to moc pěkný ![]()
Kuchyn se mi moc líbí, ale rozmístění džezu, trouby a sporáku by mi nevyhovovalo..
Mám úplně stejně umístěn dřez ( v rohu) a vedle tu myčku ,ale sporák s troubou mám blíž..Navíc ta varná část směřuje do obýváku ( či jídleny?) a všechno to bublání a vaření bude na očích..( když smažím, mám poprskanou mozaiku za sporákem - ty budeš mít zřejmě poprskanou podlahu
)
Já bych tu vařící část umístila spíš na druhou stranu jak je myčka, pod okno a směrem k obýváku už jen jako pracovní a servírovací plocha..
Crystal87 píše:
proč nebude výstupek za dřezem?
ta trouba ti asi vazne otevrit nepujde…
a varna deska smerem do mistnosti by mi taky nevyhovovala, pravdepodobne bude poprskana podlaha
stupinek za drezem bych nechala
ale jinak ![]()
lucie.t píše:no já ho právě mám a fakt si to bez něj neumím představit
jj me se tam taky libiCrystal87 píše:
proč nebude výstupek za dřezem?
lucie.t píše:
ta trouba ti asi vazne otevrit nepujde…
a varna deska smerem do mistnosti by mi taky nevyhovovala, pravdepodobne bude poprskana podlahaale jinak
souhlas
dianda píše:
Vestavnou lednici máme a už nikdy…těším se na novou,samostatnou,vestavná je trochu menší,člověk ji nikdy zezadu nemůže uklidit,no už nikdyTy nové samostatné jsou moc hezké
S vestavnou lednicí souhlasím - už nikdy bych si ji nekoupila !!! Jakmile to půjde, tak ji chci vyměnit za klasiku. Do vestavby se nic nevejde ![]()
Také bych varnou desku dala jinam, ale takto sem ji už také někde viděla, jen měli za deskou umístěnou desku (vypadala jako kus plechu - nerezu) cca 50cm vysokou, aby jim např. olej nestříkal do pokoje.
Jo, velká kuchyň …to je můj sen ![]()
Za mne - nedoporucuji drez v rohu, je to dost neprakticke. Ja bych ho dala pod okno a misto drezu radeji varnou desku, vystupek za bych nechala (koreni, oliv. olej).
S vestavnou lednici taky nemam dobrou zkusenost, navic mne se lednice proste libi jako kus nabytku - nyni mame dvoukridlou americkou LG s pripojenim na vodu (delanim ledu, triste nebo jen vody) a barem a stale jsem z ni i po letech nadsena…
Navic vestavne lednicky zerou daleko vice elektriny nez klasika, takze pokud si koupis lednici A, tak diky vestavbe bude zrat jako spotrebic B…
Lednička bude hned vedle toho panelu s troubou? Nebo to bude potravinová skříň? Pokud je to lednička, tak bych to přehodila. Lednička hned vedle trouby mívá vyšší spotřebu a nižší životnost.
Ta poznámka s troubou je správná. Takto nejspíš nepůjde otevřít, nebo to bude hrozně na těsno. Mám to také tak, nějak nás to předtím nenapadlo. Musíme mít troubu trochu vytočenou na jednu stranu a když ji otevřu, tak mám mezi dvířky a pracovní deskou 2 mm mezeru. Kdyby jsme troubu nedali trošku zešikma, tak ji neotevřu vůbec
.
A pokud by jsi chtěla buď dřez nebo varnou desku přestěhovat pod okno, tak u dřezu pozor na baterii, aby pak šlo okno otevřít. Varnou desku si dala pod okno kamarádka a poničila si tak plastový parapet. Zadní plotýnky nemůže proto používat, tak na to také pozor.
Já jsem tvor praktický, takže bych jistě nedávala za linku sklo, neb by to bylo neustále zacákané. Taky v kuchyni jsou ty nečistoty trvalejšího charakteru, takže bych se bála, že sklo občasným intenzivnějším drbáním zaslepím. Přece jen se bude mýt často a spoustu let ![]()
Také mi nepříjde rozumné mít otevřené poličky poblíž sporáku, pokud trváš na sporáku tam, kde je, protože tam bude neustále směs prachu a mastnoty. Úložný prostor do obýváku bych já zachovala, ale dá se to udělat tak, aby nebylo moc poznat, že je to úložný prostor - zavírání na magnet.
A něco co není z mé hlavy, ale kamarádka má u vrchních skříněk stejný styl otvírání, jestli jsem to správně pochopila - láme se v půlce směrem nahoru. Moc si na to stěžuje, že je to hodně nepraktické.
Příspěvek upraven 06.01.12 v 18:55
Hanka1 píše:
Za mne - nedoporucuji drez v rohu, je to dost neprakticke. Ja bych ho dala pod okno a misto drezu radeji varnou desku, vystupek za bych nechala (koreni, oliv. olej).S vestavnou lednici taky nemam dobrou zkusenost, navic mne se lednice proste libi jako kus nabytku - nyni mame dvoukridlou americkou LG s pripojenim na vodu (delanim ledu, triste nebo jen vody) a barem a stale jsem z ni i po letech nadsena…
Navic vestavne lednicky zerou daleko vice elektriny nez klasika, takze pokud si koupis lednici A, tak diky vestavbe bude zrat jako spotrebic B…
S tím že je dřez v rohu nepraktický nesouhlasim, já ho tak mám i s
tím stupýnkem za tim a fakt mi to vyhovuje!!!!
1. dřez bych posunula pod okno, rozhodně ne do rohu - nepraktické
2. do rohu určitě nedala ten výstupek, ať je to čisté, to už se dávno nedělá
3. dala bych si sporák blíž k dřezu a myčce
4. vestavěnou ledničku bych nedělala ( viz co už psaly holky), stačí koupit nějakou ala nerezovou
Jinak kuchyň moc hezká a prostorná, taky mám tak velkou a jsem moc spokojená:-). Jo a sklo ( myslím místo kachliček) mám taky a je to moc hezké a dobře se to udržuje.
Já mám dřez v rohu a pořád na tom neshledávám nic nepraktického? Můžete někdo uvést příklad nepraktičnosti? Stojím k tomu uplně stejně jako kdyby byl na jiném místě, tak pořád nevím ![]()
Ale ten stupínek mi připadá nemoderní - ale to je též otázka vkusu.
Jaaniinaa píše:Hanka1 píše:S tím že je dřez v rohu nepraktický nesouhlasim, já ho tak mám i s
Za mne - nedoporucuji drez v rohu, je to dost neprakticke. Ja bych ho dala pod okno a misto drezu radeji varnou desku, vystupek za bych nechala (koreni, oliv. olej).S vestavnou lednici taky nemam dobrou zkusenost, navic mne se lednice proste libi jako kus nabytku - nyni mame dvoukridlou americkou LG s pripojenim na vodu (delanim ledu, triste nebo jen vody) a barem a stale jsem z ni i po letech nadsena…
Navic vestavne lednicky zerou daleko vice elektriny nez klasika, takze pokud si koupis lednici A, tak diky vestavbe bude zrat jako spotrebic B…tím stupýnkem za tim a fakt mi to vyhovuje!!!!
souhlasím taky mám dřez v rohu a pro mě je to praktickéa vyhovuje to maximálně
Nádherná velká prostorná kuchyň.
Na varném centru do další místnosti nevidím nic špatného, aspoň bych měla přehled např. o dětech.
Dřez bych ale opravdu dala raději pod okno. Pokud trváš na rohu, rozhodně ne rohový dřez,ale rovný. Rohové skříňky pod dřezem i nad dřezem jsou nevyužitelné (ikdyž kuchyň je velká dost).
Původně jsem taky chtěla rohový,ale stolař mě přesvědčil na jiný (máme panelák, místa moc není) a jsem max spokojená.