Váš názor na ADHD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2948
3.2.25 20:47

Jinak o člověku, co má tyto názory si myslím to samé než třeba o člověku, co si myslí, že levaci se mají preucovat - že je několik desetiletí pozadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
3.2.25 20:49

Sexuální obtěživání, znásilnění v manželství, transgeder, gayové, deprese…to tu taky nikdy nebylo. Až do chvíle, kdy se tomu dalo jméno a společnost to začala vnímat.

Ve středověku nebyla chřipka, rakovina, sepse… všechno byly souchotiny a lékem bylo pouštění žilou a pijavice.

Je to stejné jako s ADHD, depresemi, DYS atd. Dřive bylo lékem pár facek, dnes se s tím pracuje.

Tvůj manžel má hodně spátečnický názor. Je to přesně ten typ člověka, který by kdysi chodil vyřvával: Cože? Očkování? Penicilin? To tu nikdy nebylo! Přineste pijavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
3.2.25 20:57
@mamule42 píše: Více

Neroztrhl, jen se umí správně diagnostikovat problém a posléze ho příslušně řešit. Dřív se hyperaktivní děti akorát rubaly, vnímaly jako nevychované a nikdo se jim nevěnoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9636
3.2.25 20:58
@Beruska999999 píše: Více

Otázka je, jestli u dvojitě výjimečných je „porucha“ opravdu porucha anebo jen způsob fungování mozku, který je jiný než u většinové společnosti,.která ho nechápe a proto mu dala diagnostickou nálepku :nevim: Homosexualita byla dřív taky nemoc. Stejné to může být u „poruch pozornosti“, prostě divergentní mozek funguje kapku jinak.
Ale nejsem psychiatr, jen mám jeden podobný kousek doma a upřímně řečeno mu rozumím víc než normálním lidem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
3.2.25 21:58

Moje dítě má ADHD.. samé jedničky.. není nevychovaný, ani drzoun, jen poněkud urychlený a nedočkavý. Ve škole nemá kázeňské problémy, jen kecaní v hodině. Už sedí sám. Jinak je empatický, pečující. Učí se po příchodu ze školy sám. Má někdy hazardní pitomé nápady a snahu vše zkusit, nulový půd sebezáchovy. Učitelku respektuje. Mě jako matku bezvýhradně. Má nastavené pevné mantinely. Nejsem příliš svolná zkoušet nějaké volno výchovy u dítěte, které by mi za chvíli viselo na lustru. Hodně ho balancuje starší dítě, vzorný klidný typ. I když tedy je teď v pubertě a některé projevy puberty jsou moc zajímavé :mrgreen: takže kombinace jich dvou je masakr. Neubližují si, jsou na sebe hodní, ale mají pitomé nápady. Kdy se otřásá celý dům. :mrgreen:
ADHD se narodil poněkud modrý. Zřejmě se už trochu dusil. V PPP potvrzena možná souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
3.2.25 22:02
@Anonymní píše: Více
Žiješ s nevzdělaným troubou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
4.2.25 04:23
@Teaveg píše: Více

Ja myslim, že tím bylo myšleno dnes (teda vcera) na diskusích na emimimu ;) V kratke době po sobě se tady objevily dotazy na mentální postižení, autismus a ADHD ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
4.2.25 08:04

@alisekR můj syn s Adhd měl taky jako jediné moje dítě apgar 9-10-10 a navíc ve čtyřech týdnech zástavu dechu, když mu při koupání vlitlo pár kapek kam nemělo. Volali jsme rychlou, byli jsme v nemocnici dva dny. Na druhou stranu jeho otec má taky svoje zvláštnosti. Ten se zas narodil předčasné. Každopádně příčiny nejsou jasné, vše se jen odhaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
4.2.25 12:08
@Anonymní píše: Více
Šly do zvláštní školy? Proč? Můj syn má ADHD a Aspergerův syndrom. Vždycky to s ním bylo náročné, ale šel po páté třídě se samými jedničkami na prestižní gymnázium, teď studuje na VS informatiku a statistiku.
A jistě, můžeme za jeho ADHD my, rodiče, kdo jinej? :)
Naštěstí mám další dvě děti, které jsem tedy nejspíš vychovávala jinak, protože ty ADHD ani aspergera nemají.
Hele, kdo to nezažil, nemůže vědět, ať si nakonec říkají, co chtějí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11349
4.2.25 16:49
@Tayen píše: Více

Díky, že mi šetříš ruku, přesně něco takového, jsem chtěl napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.1.26 19:25

Zdravim, jsem matka samoživitelka, maly ma adhd, ma 7let, chodi do prvni třídy.. Ja jsem už 3rokem naUP, ted mě nabízí rekvalifikace, je to dojizdeni atd.. Nemam hlidani pro malého, malý každou změnu těžce nese, nevim vůbec co dělat:((Nějaké rady? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí