Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Po tlamě by mu dali všichni rodiče dětí s Adhd. Máme v rodině dva kousky, v práci mám rovnou čtyři. Bylo to vždycky a není to vina rodičů ( pokud nemyslí to, že jde částečně o dědičnou poruchu). Ano, děti s Adhd se vychovávají jinak, většinou těžce a je to pro rodiče tak náročné, že kdyby to tvůj drahý zažil, tak mu hodně rychle sklapne.
To se nějak dnes roztrhl pytel o dětech z mentálním postižením, trochu divné. ![]()
Vždyť je to vrozená neurovývojová porucha podobně jako PAS, pokud se nepletu. Žiješ s buranem, nevzdělancem, ubožákem a potenciálním agresorem.
@mamule42 píše: Více
U Adhd bývá v drtivé většině případů intelekt nezasažen, naopak, často mají dvojí výjimečnost.
@andelka83 píše: Více
Já myslím počet založených diskuzí na tohle téma jen během dneška. Jinak vím co je ADHD.
Už jsem viděla reportáž kde nějaký psychiatr tvrdil, že nic takového neexistuje. Že je to jen nálepka a omluva pro děti a rodiče.
Jako, že nemusím vychovávat on má adhd a šlus.
Si myslím, že to tu bylo vždycky jen bez pojmenování. Stejně jako homosexualita, asexualita a další. Nejspíš se tím příroda (myšleno obecně) brání přelidnění.
@mamule42 píše: Více
Mně to přijde taky jako něčí záměr a cílená provokace.
@Anonymní píše: Více
Určitě, možná tak psychiatr z doby, kdy byla běžně používanou metodou léčby lobotomie.
@andelka83 píše: Více
Co je dvoji vyjimecnost a proc ji maji casto lide s adhd?
@andrasteia píše: Více
Nevím proč, ale je to i u dalších diagnóz, třeba Aspergera. Jde o děti nadané, ale s těmito poruchami.
Bylo to tady furt, akorát diagnóza neexistovala…říkávalo se tomu různě…
Jinak kdo kdy četl Annu ze Zeleného domu třeba, krásný popis ADHD/ADD u holky z 19.století, I když ještě nedávno se „věřilo,“ že to nějaká moderní diagnóza týkající se téměř výhradně kluků.
@andrasteia píše: Více
Vysoká inteligence v kombinaci s nějakou formou neurodivergence - PAS, ADHD, poruchy učení. Ty mozky prostě fungují jinak
Nejsem si jistá, že to je fakt tak, že u ADHD bývá častější, ale prostě ADHD úplně s intelektem nesouvisí, pokud vim
Část těch dětí je prostě hodne inteligentních.. už i za mých mladych let
(a to mi je teprve něco přes 40, ale poznatky a vnímání v těchto věcech hodně posunuly za tu dobu) se tak nějak vědělo, že hodně inteligentní lidé bývají často nějak „divní“ - často v té sociální oblasti/chování apod ![]()
Ahojte, anonym, pac je mi to trapný. Můj partner je takový ten typ, že sám nic neumí, ale do všeho musí mluvit. Teď jsme se dívali na výměnu manželek na nějaký díly zpětně a on prohlásil, že pokud má dítě ADHD, tak že je to vína rodičů, že za to můžou oni, ze to nikdy nebylo az ted a bla bla bla.. A teď mě zajímá vas nazor na jeho vykrik do tmy bych rekla.. moje sestra ma dite, ktere ma adhd a kdyby toto slysela, tak mu da asi po tlame.. ja ani nwm proc to vzniká, ale za mě to tady bylo už delší dobou, jenom prostě ty děti šli do zvláštní školy a bylo…
Nebo jaký máte názor vy?