Váš názor na ADHD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.25 19:37

Vas nazor na ADHD??

Ahojte, anonym, pac je mi to trapný. Můj partner je takový ten typ, že sám nic neumí, ale do všeho musí mluvit. Teď jsme se dívali na výměnu manželek na nějaký díly zpětně a on prohlásil, že pokud má dítě ADHD, tak že je to vína rodičů, že za to můžou oni, ze to nikdy nebylo az ted a bla bla bla.. A teď mě zajímá vas nazor na jeho vykrik do tmy bych rekla.. moje sestra ma dite, ktere ma adhd a kdyby toto slysela, tak mu da asi po tlame.. ja ani nwm proc to vzniká, ale za mě to tady bylo už delší dobou, jenom prostě ty děti šli do zvláštní školy a bylo…

Nebo jaký máte názor vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32860
3.2.25 19:43

Po tlamě by mu dali všichni rodiče dětí s Adhd. Máme v rodině dva kousky, v práci mám rovnou čtyři. Bylo to vždycky a není to vina rodičů ( pokud nemyslí to, že jde částečně o dědičnou poruchu). Ano, děti s Adhd se vychovávají jinak, většinou těžce a je to pro rodiče tak náročné, že kdyby to tvůj drahý zažil, tak mu hodně rychle sklapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5902
3.2.25 19:50

To se nějak dnes roztrhl pytel o dětech z mentálním postižením, trochu divné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.2.25 19:51

Vždyť je to vrozená neurovývojová porucha podobně jako PAS, pokud se nepletu. Žiješ s buranem, nevzdělancem, ubožákem a potenciálním agresorem.

• Citovat
  • Upravit
6859
3.2.25 19:55

Červená bliká přes půl republiky to nevidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
3.2.25 19:56
@mamule42 píše: Více

U Adhd bývá v drtivé většině případů intelekt nezasažen, naopak, často mají dvojí výjimečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5902
3.2.25 20:03
@andelka83 píše: Více

Já myslím počet založených diskuzí na tohle téma jen během dneška. Jinak vím co je ADHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 20:06

Už jsem viděla reportáž kde nějaký psychiatr tvrdil, že nic takového neexistuje. Že je to jen nálepka a omluva pro děti a rodiče.
Jako, že nemusím vychovávat on má adhd a šlus.
Si myslím, že to tu bylo vždycky jen bez pojmenování. Stejně jako homosexualita, asexualita a další. Nejspíš se tím příroda (myšleno obecně) brání přelidnění.

• Citovat
  • Upravit
40371
3.2.25 20:07
@Anonymní píše: Více

Proč seš s takovým retardem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.2.25 20:14
@mamule42 píše: Více

Mně to přijde taky jako něčí záměr a cílená provokace.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
3.2.25 20:16
@Anonymní píše: Více

Určitě, možná tak psychiatr z doby, kdy byla běžně používanou metodou léčby lobotomie.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
3.2.25 20:19
@andelka83 píše: Více

Co je dvoji vyjimecnost a proc ji maji casto lide s adhd?

• Citovat
  • Upravit
32860
3.2.25 20:23
@andrasteia píše: Více

Nevím proč, ale je to i u dalších diagnóz, třeba Aspergera. Jde o děti nadané, ale s těmito poruchami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
3.2.25 20:37

Bylo to tady furt, akorát diagnóza neexistovala…říkávalo se tomu různě…
Jinak kdo kdy četl Annu ze Zeleného domu třeba, krásný popis ADHD/ADD u holky z 19.století, I když ještě nedávno se „věřilo,“ že to nějaká moderní diagnóza týkající se téměř výhradně kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
3.2.25 20:43
@andrasteia píše: Více

Vysoká inteligence v kombinaci s nějakou formou neurodivergence - PAS, ADHD, poruchy učení. Ty mozky prostě fungují jinak :nevim: Nejsem si jistá, že to je fakt tak, že u ADHD bývá častější, ale prostě ADHD úplně s intelektem nesouvisí, pokud vim :nevim: Část těch dětí je prostě hodne inteligentních.. už i za mých mladych let :mrgreen: (a to mi je teprve něco přes 40, ale poznatky a vnímání v těchto věcech hodně posunuly za tu dobu) se tak nějak vědělo, že hodně inteligentní lidé bývají často nějak „divní“ - často v té sociální oblasti/chování apod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí