Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na antikoncepční náplasti, jestli s němi máte nějaké zkušenosti? děkuji
Zkušenost nemám, ale z článků, co jsem četla jsem si na ně udělala spíše negativní nízor.
Zkušenost mám už 10 let starou. Nesnesla jsem pilulky, tak mudr. navrhl náplasti. Rozpoutalo mi to úplnou hormonální bouři. Vůbec jsem se necítila dobře. Zkusila jsem jednu, Tehdy jsem s antikoncepcí skončila a od té doby mám klid. Navíc je ta náplast nepraktická v tom, že je vidět třeba v létě a taky se na ní chytá oblečení, že může být taková olezlá. Ale třeba za 10 let udělali výrobci pokrok
Já jsem je používala a byla jsem spokojená. Kraje se sice odlupovaly, ale pro mě je pilulková antikoncepce utopie a kroužek mi moc nevyhovoval.
Mám s nimi špatné zkušenosti, když pominu, že se odlepovaly, tak jsem z nich měla migrény a krvácela mimo cyklus. Tak mi gynekolog řekl, že mi nedostatečně fungují a divil se, že nejsem už těhotná ![]()
Ja celkove kladny nazor.. pouzivala jsem je spoustu let bez problemu. Jedine cena byla vyssi nez u vetsiny prasku a obcas se trochu odlupovaly.
Pouzivam od podzimu. Zatím vše ok.
Před ní jsem měla pár týdnů nuvaring kroužek ten mi udělal vedlejší účinek (zle mi bylo, křeče, migrény, boleni hlavy, ruk, noh). Ani na jedno netrpim a objevilo se to až po zavedení kroužku.
Takže ho mit nemůžu. Tak se hledala jiná možnost a náplast zatím dobre.
Až na to, že jednou jsem si ji dala na lopatku a druhy den ji podprsenkou strhla.
Takže dávám na ramena stridam.