Vaše paranormální příběhy

14
26.5.25 22:16

Vaše paranormální příběhy ????

Dobrý večer všem,
ráda bych se zeptala – máte někdo osobní zkušenosti s nadpřirozenem nebo paranormálními jevy? Moc by mě zajímaly vaše příběhy, zážitky nebo třeba jen zvláštní situace, které si neumíte vysvětlit.

Prosím, pojďme vést diskuzi s respektem – bez urážek nebo posměšků vůči těm, kteří v podobné věci věří. Vážně míněné názory i od skeptiků jsou vítány.

Těším se na vaše sdílení! :)

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2684
26.5.25 22:24

Ahoj, ja osobně s paranormalnimi jevy zkusenost nemám, ale znám lidi, kteří ano. Věřím, že je něco nevysvetlitelneho mezi zemi a nebem a rada takové příběhy poslouchám.

Tak se k této diskuzi přidávám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 23:33
@Dn0712 píše: Více

Mám to podobně, ale jednou jsem i takový zvláštní pocit, že nejsem v místnosti sama, měla - vzbudila jsem se v poloze na břiše - normálně tak nespím - a najednou mi po zádech v oblasti beder přejel jakoby závan, vánek, úplně jsem se bála otočit, co to bylo, ale nebylo to vyloženě nepříjemné. Spíš jako kdyby mě pohladil…nevím, co to bylo, okno bylo zavřené…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.25 02:59

Já, i moje dvě dcery. Údajně se to drží celý život se mnou, proto to viděly i mé dcery od mala. 🤷 ( holky 11 a 6 let) xx let, teď už je to lepší a nezmiňuje se ani jedna, ale,, zážitků,, mám nespočet. :roll:

• Citovat
  • Upravit
14
27.5.25 07:39
@Anonymní píše: Více

Tak se s námi klidně podělte o své příběhy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
27.5.25 10:45

Kamarád, co je teda absolutně na paranormalni jevy nevěřící a skeptický, tak mi řekl zážitek…v brzkém věku mu zemřel otec a ten kamarád jel večer lesem a najednou viděl postavu na cestě, tak zabrzdil, ten stín se na něj podíval a on viděl tvar otce, když si promnul oči, tak už tam nebyl.

Ten kamarád říkal, že se to snaží nějak vysvětlit, jestli se mu to nějak nezdálo nebo tak něco, ale uznal, že to může být i tak, ze se mu otec chtěl připomenout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.25 11:18

Mám osobní zkušenosti, některé byly milé, některé až trochu děsivé, ale je dobrým zvykem, že zakladatel nejprve sám přispěje svojí zkušeností. Nemůžeš čekat, že ti tu budeme sypat svoje příběhy, když sama ničím nepřispěješ ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.25 12:57

Zrovna u takového tématu mně absence příběhu v zakládajícím příspěvku nijak netrhá žily :)
Narozdíl od variací na „popište jaké má vaše polovička zvrácené choutky“ : )
Nicméně ano, debatě by to pomohlo.

Já tak nějak nevím. Pár věcí se mi v životě stalo. Jeden čas mi v bytě co půl roku něco padalo z míst, odkud to reálně spadnout nemohlo. Vrcholem byla klasická zavařovačka, která vždy stála na kuchyňské lince u zdi. Jednou jsem zaslechla ránu a našla ji na zemi, rozbitou nikoliv na střepy ale skoro prach. Což při pádu z metrové výšky opravdu nedává smysl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.25 13:26

Zrovna partnerovi nechuťárny by mě nechaly v klidu, do takových diskuzí nepřispívám, nejspíš bych to ani neotevřela :D
Ale komunikace se záhrobím je pro mě velmi osobní, to opravdu nesdílím jen tak s někým.

• Citovat
  • Upravit
2684
27.5.25 14:00

A proč? Nemyslím to špatně, ale zajímá mě, proč ti to dela anonymně v anonymním prostředí problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788
27.5.25 14:11

Za mne je to hodně osobní a u dost lidí si to říká o výsměch, takže jsem s tím opatrná.. zažila jsem na vlastní kůži 2× věc, kterou jsem prostě viděla (nemám halucinace a jsem psychicky zdravá) a cítila, a proto vím, že tyhle věci existují.. za mne dost záleží na tom, jak je člověk vnímavý
ještě do 18.století bylo nesmyslné a neměřitelné napájení elektřinou - prostě jen „visela ve vzduchu“, stejně tak si vysvětluju „nadpozemské“ věci, prostě jsme se ještě nenaučili je vidět-měřit (když teda pominu Ghostbusters :mrgreen: )
zrovna posmrtná energie za mne existuje -telepatie a telekineze taky… nevysmívám se tomu.. zároveň tomu ani neotvírám dveře, mám po svých zážitcích k těmto věcem opravdu respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.5.25 14:23

Já bych ráda přispěla, ale tak nějak nemám úplně čím. Staly se mi v životě jen 2 věci, které mi dlouho rezonovaly v hlavě, ale na všechny jsem si našla, možná pro vlastní klid na duši, nějaké racionální vysvětlení. Nicméně, tady jsou a posoudit můžete sami:

1. Ztracený řetízek
Když mi bylo 10 let, dostala jsem ke kulatinám od mé prababičky z tátovi strany zlatý řetízek. Tenkrát jsem se ho bála nosit, abych takovou cennost někde neztratila. Párkrát jsem ho ale vytáhla a moje obavy se naplnily - řetízek jsem někde ztratila. Myslím, že mě to tenkrát ani tolik nesebralo, furt jsem si říkala, že prostě někde je, určitě nikde daleko. Na řetízek jsem ale nikdy nezapomněla. O pár let později, když mi bylo 15, jela jsem po škole k babičce. To byla ale babička z mamčiny strany. Právě u této babičky jsem kdysi trávila spoustu času. Babička ten den zrovna doma uklízela a řekla “Týnko, není to tvoje? Našla jsem to dnes při úklidu.”. Já řetízek okamžitě poznala, poděkovala a vzala si ho zpět k sobě. Po návštěvě u babičky jsem vyrazila domů a tam mi rodiče řekli, že prababička, od které tento řetízek byl, zemřela. Mohla to být náhoda? Určitě ano, ale zatraceně velká.

2. Hořící svíčka
V ten den, kdy mi umřela babička zmíněná v předchozím příběhu, jsme si s mamkou doma zapálily snad všechny svíčky v obýváku. Nevím proč, prostě jsme to tak cítily. Když jsme šly spát, zodpovědně jsme všechny ty svíčky sfoukly. Na druhý den ráno jsem se vzbudila jako první a šla jsem do obýváku. Tam jsem uviděla jednu z těch svíček hořet, tak jsem se vylekala. Nejdřív moje myšlenky směřovaly k naštěstí nevzniklému požáru. Pak jsem si ale uvědomila, že jsme všechny ty svíčky opravdu sfoukly. Racionálně si to vysvětluji tak, že jsme byly ten večer prostě velmi rozrušené, na jednu svíčku jsme zapomněly a šly spát. Mamka je ale také přesvědčená, že jsme žádnou nenechaly hořet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.25 14:54

1. Už od dětství mám vzpomínku na rodný dům v době, kdy se maloval obývák. Dva roky před mým narozením. Nemohla jsem to nikde vidět, žádná foto/audio dokumentace z toho období není, ale když jsem se na to ptala rodičů, řekli mi, že přesně tak to bylo a nechápou, jak to můžu vědět. Prý to maloval tatínek s jeho tátou (můj děda) a dědův táta (pradědeček). Pradědeček ale zemřel měsíc před mým narozením, je možné, že mi tuhle vzpomínku přenechal…?

2. Když umřela babička, bylo mi 6 let. Pamatuju si, že jsem večer seděla na posteli v pokojíčku a brečela, když jsem najednou ucítila pohlazení ve vlasech. Myslela jsem si, že je to maminka, tak jsem se ruky. Doteď si myslím, že to byla babča, co se přišla rozloučit.

3. V tom samém pokojíčku jsem celou dobu, co jsem tam bydlela (barák starý 100 let, bydleli tam ještě praprarodiče) slýchávala v noci kroky na vrzající podlaze. Jelikož jsem v pokoji měla novou podlahu, a přes den ani po „tanečních kreacích“ nevrzala, nevím, kdo za mnou v noci chodil.

4. Bydlím u přítele s jeho mamkou v dvougeneračním baráku v patře, kde předtím bydleli jeho prarodiče. Sám říkal, že tam v noci, když přišel z práce, babičku potkal většinou u plotny a vypadala jak stín. Dědu prý pár krát slyšel v dílně u stodoly, jak cinká nářadím (má ve stodole schovaný dědův starý traktůrek). A já vím, že tam prostě jsou taky, když jsem sama doma, občas v kuchyni něco bouchne do šuplíku, kde jsou příbory.

V každém případě, i kdybych na „nadpřirozeno“ věřit nechtěla, zkušeností s nevysvětlitelnými jevy mám víc než dost, tohle je jenom zlomek toho, co se mi stalo za těch 30 let na tomhle světě.

• Citovat
  • Upravit
21
16.6.25 20:31

Stretávame sa s tým denne hoci si to neuvedomujeme - telepatia, spomienky na predošlé životy… to čo sme je výsledok toho čím sme boli. Už od prvého stretnutia je nám niekto veľmi blízky, alebo naopak odpudivý. Na niečo si spomenieme a niekto v našej blízkosti sa o tom zmieni, urobí to a podobne.
Ja sa zoznámil so ženou, s ktorou sme si aspoň podľa mňa dobre rozumeli. Zamiloval som sa do nej, čo nebolo nijak prekvapivé. Zamilovaný som bol predsa mnohokrát predtým. Toto bolo iné, silnelo to i bolelo. Plakal som ako malý chlapec a niečo ma nútilo vravieť je to, vyznať jej lásku. Až som napokon nebol ani schopný jesť, povolil som tomuto tlaku. Keď som sa rozhodol jej to povedať, odhalili sa mi akési spomienky na dávnu minulosť, keď sme boli spolu a ja ju zradil… Nakoniec sa to však ukázalo byť ináč, vstúpili do toho aj iné osoby a hlavne sa ukázal prostriedok - okultizmus, takže nič dobré za tým nebolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.8.25 05:18

Máme doma zvireciho ducha. Občas vidím lmhnout se stín. Poslední dobou docela často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat