Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Děkuji všem za příspěvky. Čím dál víc se utvrzuji v tom, že císař plánovaný by pro mě asi byl lepší i skrz ‚klid v dusi‘, vzhledem k předchozímu. Dám vědět, jak jsem ve finále dopadla ![]()
Jinak v porodnici v případe nekomplikovaného císaře lze bonding s tatínkem, po zašití i se mnou, snaží se neddelovat. Ale pro mě cokoli bude zážitek, když to nebude rozhodnutí z minutu a nebudu trávit tři týdny na intermediále, apod ![]()
Aktualizace po dnešku - můj gyn i doktorka v ambulanci v porodnici v podstatě říkali, že je způsob na mě. Plánování císaře ale řeší papírové vedoucí lékařka ambulanci a ta mi dnes řekla, že pro plánovanou sekci nic lékařského nemám, předchozí komplikace vůbec se nemusí opakovat a když jsem jí řekla, že nepodepisu souhlas, tak v podstatě rekla, že to řešit nebude a uvidíme a příští týden další kontrola. Akorát mě děsně rozhodila, teď váham, jestli nezkusit jinou porodnici ![]()
@Tanado1229 no, je to na tobe😁. Jestli jsi rozhodnuta pro SC, tak muzes zkusit jinou porodnici nebo muzes pockat, jak se to vyvine pristi poradnu. Jsou porodnice, kde jsou cisari nakloneni vic a min😁. Treti cisar je uz dnes celkem bezny, dokonce jsou zeny, ktere maji 4. Takze je to fakt na tobe. Hodne stesti😊
@Klara1234 píše:
@Tanado1229 no, je to na tobe😁. Jestli jsi rozhodnuta pro SC, tak muzes zkusit jinou porodnici nebo muzes pockat, jak se to vyvine pristi poradnu. Jsou porodnice, kde jsou cisari nakloneni vic a min😁. Treti cisar je uz dnes celkem bezny, dokonce jsou zeny, ktere maji 4. Takze je to fakt na tobe. Hodne stesti😊
Díky, ještě je možnost, že se to rozběhne do příštího týdne samo a bude vyřešeno. CS by stejně byl až po 24.7.
@Tanado1229 To je fakt porodnice od porodnice. Já měla zas pocit, že nejdřív všichni automaticky počítali s dalším císařem vzhledem k indikaci k akutnimu. Až ke konci mi různí doktoři potvrdili, že by byla škoda to přirozeně nezkusit, ale rozhodnutí nechali na mně.
Tak situace se opravdu vyřešila sama - praskla voda den před další kontrolou a do tří hodin bylo dítě na světě. Během hodiny jsem se otevřela na 9 cm, ještě to brzdili, pri příjmu jen důkladně změřili jizvu a hlavičku, nic jiného se v podstatě nestihlo a hlídali ozvy. A i když mi lékař na prijmu nabízel možnost jít CS, tak mě už to v kontrakcich bylo fuk a když jsem se dozvěděla, že jsem otevřená a hlavička velikostně je fakt mensi nastesti, tak jsem kývla na přirozený a mám to za sebou. No, že by to byl životní zážitek, říct nemohu, ale vše ok
![]()
@Tanado1229 píše:
Tak situace se opravdu vyřešila sama - praskla voda den před další kontrolou a do tří hodin bylo dítě na světě. Během hodiny jsem se otevřela na 9 cm, ještě to brzdili, pri příjmu jen důkladně změřili jizvu a hlavičku, nic jiného se v podstatě nestihlo a hlídali ozvy. A i když mi lékař na prijmu nabízel možnost jít CS, tak mě už to v kontrakcich bylo fuk a když jsem se dozvěděla, že jsem otevřená a hlavička velikostně je fakt mensi nastesti, tak jsem kývla na přirozený a mám to za sebou. No, že by to byl životní zážitek, říct nemohu, ale vše ok![]()
Tak super. Gratuluji.
@Tanado1229 Gratuluji
Hlavně, že jste oba ok, měla jsi to nakonec hezky rychlé ![]()