Vdané, na kolik vás vyšla svatba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
9.9.13 13:20

U nás to bylo tak, že bylo odvždycky jasný, že přítel by se brát chtěl, a já moc nechtěla. Takže když jsem naznačila, že bych byla svolná (nedařilo se mimi, a bála jsem se, že vztah „přechodíme“), tak to bylo celkem jasný „tak teda domluveno“. Jako žádost s prstenem v dezertu byla, ale překvapení to moc nebylo - spíš pro formu, abych byla ofiko zasnoubená na ty čtyři měsíce.

Jinak naše svatba byla výjimečná v tom, že jsme se brali v Praze, kde má každej známý, takže jsme platili bydlení jen manželovým rodičům a sourozencům a ostatní jeli všichni domů nebo ke známým, každej někoho v Praze zná, že. Čili náklady byly jen oslava (asi 50 tisíc za raut cca pro 60 lidí), a pak kytky (asi 4000: moje, svědkyně, maminky, babička, do klopy pro muže a svědka, na auto, myrty), šaty a boty pro mě a kravatu pro manžela (muž měl oblek z dřívejška), prstýnky, oznámení, dort a koláčky (výslužky jsme nedělali, jen ti co kalili do půlnoci si pak rozebrali raut ;) ), kadeřník, fotograf si nic vzít nechtěl… a teď mě už další nenapadá. Suma sumárum to mohlo být asi 90 tisíc, ale vrátilo se nám to na darech, takže výsledek zhruba šul nul (vybavovali jsme domácnost, takže jsme dostali věci typu mikrovlnka, DVD přehrávač…).

Příspěvek upraven 09.09.13 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.9.13 13:24

Mi jsme spolu 13 let..takže žádná romantika nebyla..prostě jsme se dohodli..svatba nás vyšla uplně se vším na 20 000 pro 30 hostů..prstýnky chir. ocel., šaty bazos na netu, učes a fotky známý..uděli jsem obřad až ve tři odpo, takže každý se naobědval doma, a pak byl po obřadu už jen raut na zahradě domečku..prase, bečky, vína atd..pozvánky vlastní výroba, nedělali jsme vývazky nebo co to je, nedávali jsme cukroví a tak..

• Citovat
  • Upravit
5271
9.9.13 13:26

Ahoj,
my se taky brali, až byla dcerka na světě, takže to tak nějak vyplynulo. Šlo se na radnici s rodičema a sourozencema, plus svědci, na oběd a na zahradě se udělala gril párty. Nechtěli jsme nic velkého, takže nás to ani moc nestálo. Ty desetitisíce se dají podle nás mnohem líp využít, než nakrmit celou vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
9.9.13 13:28

Záleží na tom, jaké to chceš mít. Jestli se fakt chcete „jenom“ vzít, tak ti stačí prstýnky, kytka a 2 svědci a vlezeš se do pár tisícovek. Nebo můžeš mít velkou princeznovskou svatbu třeba za 100 tisíc ;) Já osobně bych volila spíš tu první variantu. Nebude to znít moc romanticky, ale přijdou mi to zbytečně vyhozené peníze :nevim: A co se týče žádosti o ruku u nás, tak to byla velká romantika u vánočního stromečku a pro mě fakt velké překvapení :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 13:31

Částku nebudu psát je to již 12 let. Šaty jsem měla z půjčovny, jsou solidní i menší méně známé salony, jen na ně natrefit, bohužel.

Svatební hostinu jsme měli pro 20 lidí - oběd v řecké restauraci (byli jsme v té době průkopníci ;) - jako druhé jídlo gyros). Po obědě a krátkém posezení jsme se přesunuli na chalupu na opékání špekáčků.
Další týden jsme dělali bečku pro známé spojené s grilovaním.

Svatební noc jsme měli doma s tím, že jsme přijeli někdy okolo 22h a ráno v 5h jsme s manželem jeli odvézt babičce vlakem výslužku (cca 200km).

Co se týče ubytování hostů, někdo jim platí ubytování, někdo ne.
Svatba mých rodičů byla doma, vešli se do přízemí rodinného pokoj a kuchyň (asi 50 lidí), taťka spal v postelí s tchýní:-) ).

• Citovat
  • Upravit
637
9.9.13 13:40

My jsme se také dohodli, takže bohužel překvápko se nekonalo :-) Na svatbě jsme chtěli trochu pošetřit, až na 3 „detailech“-šaty (5000), místo+fotograf a prstýnky (15000).
Na obřadu jsme měli asi 50 lidí, konal se na hradě. Za ten tedy 1000 matrice-nebyli jsme místní, 5000 hrad, 1500 foto. Oznámení, vývazky a myrtu jsem si připravila sama, tedy cenově okolo 100Kč. Koláčky domácí. Hostina v menší hospůdce 6500 pro 23 lidí (klasika-přípitek, kř. rolka, vývar, svíčková, káva/voda/pivo/víno) dort od kamaráda 1000. A večerní mejdan se konal na pronajaté myslivně (1700), grilované prase a sud piva byli svatební dar, tvrdé alko jsme kupovali už půl roku předem po akcích, vína stáčená ve venotéce. Ostatní občerstvení max 1000. Ostatní drobnosti okolo cca 2000?

Takže do 40 000 jsme se komplet se vším vešli :-) svatba byla celkem veliká, pěkná a všichni byli spokojeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
9.9.13 13:55

Já se taky vdávala, když byl syn na světě. Dohodli jsme se, bez nějakého překvapení. Chtěla jsem svatbu jen se svědky, manžel i s rodiči a sourozenci (bylo po jeho). Nejdražší byly prstýnky, šaty mě stáli asi 800,– normální společenské krátké černé(bílé ani světlé jsem vzhledem k dítěti a těhotenství nechtěla), květiny pro mě, mamku a tchýni cca 1500,–, po obřadu jsme šli do zamluvené restaurace na oběd - každý si dal na co měl chuť. A pak byl naštěstí konec :mrgreen:
Takže dá se zařídit levně, záleží co chceš.

Příspěvek upraven 09.09.13 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
9.9.13 13:56

Tak u nas to byla dohoda a prstynek mile překvapení. Šaty jsem měla ušite a nechala jsem si je(7200)
Dort 3patra potaženy marcipanem (2100)
Sako, kalhoty, kravata košile(5400)
prstýnky zlate s rytím plus 3male briliantky (8400 )
hostina -nealko, alko, maso cca (5000)
Pronajem a spani pro všechny (1500)
Oznámení a pozvánky ke stolu (840)
Hostina a zábava plus nocleh byla v pronajatem zařizeni (23lidi )
Celkem tedy 30440 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 13:58

Netrap mamku vařením, když se jí vdává dcera.
Ať si to taky užije :kytka:
Jsem určitě pro restauraci, ale každý na to holt nemá, což respektuji, ale ptáš se na názor ;)

Já se vdávala v zahraničí u moře, jen my dva, domluvili jsme se na tom, manžel přišel, že chce mimčo, já odvětila, že až po svatbě :lol:
Tak jo, tak jsme se domluvili.
Už jsem myslela, že teda prstýnek nehrozí, už jsem i rýpala, ale pak přišel, zrovna jsme byli pohádaní, on přišel ťuťuňuňu a prý jestli si ho ještě vezmu, já ufňukaná teda že jo a šup, už byl na prstě prstýnek :lol:

Osobně bych na svatbě nešetřila.

@Anonymní píše:
Jééé holky, díky :) To se mi ulevilo…a hele, jak to je s radnicí? Tam si domluvim termín, kdy mají volno? :)
Jsem fakt agent v tomhle :D
Taky bychom měli jen oslavu na zahradě pro nejbližší, mamka by menu uvařila - to strach nemám :) Nebo mě napadlo rezervnout nějakou hospodu, nějakej salonek aspon na oběd - a to cálnout :)
A pak už jen oslavu na zahradě :)
  • Citovat
  • Upravit
15404
9.9.13 13:59

Já mu řekla, že chci zásnubní prstýnek, tak mi ho pak za pár měsíců koupil a termín svatby jsme dohodli u večeře.

přibližné ceny -

prstýnky 14.000,–

šaty, oblek, boty, podprda, kravata apod. 8.500,–
hostina pro 9 lidí, oběd a dort - 6.000,–
kytka a výzdoba kostela - 2.200,–
fotograf - 5.000,– účes a make up - 1.300,–
farář a varhaník 1.500,–
výslužka 2.500,–

pak nějaký drobnosti, ani nevím, co všechno, cekem asi 40.000,–

Příspěvek upraven 09.09.13 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
9.9.13 14:04

My se taky jen dohodli, máme 18 měsíční dceru a i když manžel o svatbu nestál tak jsem si ji prostě vydupala že bez ní to nejde :D Takže teď v červenci jsme do toho praštili. Měli jsme 40 lidí a svatba nás vyšla cca na 50-60 tisíc, nevím přesně, nepočítala jsem to do detailů. Je v tom ale zahrnuto fakt vše, od jídla a pití přes šaty až po fotografa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuria
9.9.13 14:11

Tak my jsme měli svatbu v roce 2009. Měli jsme 1,5roční dceru a tak nějak jsme se dohodli rok dopředu, že se vezmeme 9.9.2009. Asi půl roku dopředu jsme si zajednali termín a místo. Pak jsme hned začali shánět restauračku. Celá svatba nás přišla cca na 80 tisíc, asi 50 hostů, rodina plus každý 10 kamarádů, to jsme si dali limit. Všichni hosté byli od rána až do kdy chtěli, žádný, že někdo přijde až večer. Snídani, sladký a výslužky mi obstarávala mamka a to vyšlo tak na 15000.Obřad 4000(1000 na matrice, 3000 za hrad), šaty 6000,boty pro mě 1000, manžel oblek 5000( ale ten nepočítám, protože ten se kupoval již rok předem), košile a kravata 800, kytky 4000, hostina 30 000 - oběd, pivo, ovoce, výzdoba sálu, raut, tvrdý, nealko, víno jsme měli ze sklípku od známejch 50l cca 2500 ( byl tam i archiv), prstýnky 8000( měli jsme vlastní zlato, jinak by to bylo 15000), chlebíčky a jednohubky jsme si dělali sami - cca 2000, kadeřnice a kosmetička cca 2000, fotograf 4000. Oznámení a pozvánky ke svatebnímu stolu jsme si dělali sami a hudbu mi obstarával strejda, který hraje na klávesy a zpívá po večírcích - to bylo pro nás zadarmo, jinak aspoň 10000navrch.

• Citovat
  • Upravit
zuria
9.9.13 14:19

Tak jsem zapomněla na drobnosti jako punčochy, podprda - to mohlo bejt cca 1000. A taky na nocleh, kámoši moji ze školy spali u nás, část rodiny u mamky, jinak jsme měli dojednaný pokoje na intru, ale nebylo třeba. Měli jsme taky známýho na rozvoz, kdo kam chtěl a to bylo asi 3000 za naftu.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
9.9.13 14:36

Byli jsme domluvení a na vánoce jsem ještě byla požádána s prstenem v kleku :mrgreen: Šaty jsme si půjčovali - cca 8000,–, prstýnky 11000,–, svatbu jsme měli jen se svědky, platili jsme jen 4000,– za místo a za to, že tam přijeli. Kytka 600,–. Fotografa jsme dostali jako svatební dar. Dort jsme neměli, jen posezení u známýho v hospůdce, připravil nám i pokoj na svatební noc :lol:

• Citovat
  • Upravit
15404
9.9.13 14:46

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat