Vdechnutí jídla u dítěte

Anonymní
20.11.22 15:26

Vdechnuti jidla - dite

Zdravim vsechny, mam trochu nervy, syn (2 roky) dneska delal u jidla blbosti a hazel s nim vsude okolo sebe, takze po par napomenutich a nasledne totalni selhani trpelivosti jsem mu jidlo dala pryc, ze se s jidlem nehraje. V puse mel uz 5 minut obrovske sousto testovin s masem a houbama. Zacal brecet jak pominuty a samozrejme se zacal dusit, respektive kaslat, az ho natahovalo, nestalo se, ze by se nemohl nadechnout. Jidlo vyplivnout nechtel a kdyz jsem mu chtela pomoct, jeste me kousl. Takze ja ted jako vyhysterakovana matka mam strach, ze neco vdechl do plic a ze se mu tam rozvine zanet nebo neco. Mam z toho naladu fakt na nic a lituju, ze jsem ho radeji s tim jidlem nenechala si hrat. Ma nekdo treba zkusenost s rozvinutim se zanetu po vdechnuti jidla? Kdy se to pripadne ukaze? Ma do toho jeste ucpane dutiny, rymu. Od te doby nekaslal, spal, dycha normalne. Fakt se hodne bojim, na blbe komentare nemam ani naladu. Vsem ostatnim predem moc diky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
20.11.22 15:40

Uklidni se. Fakt nic v plicich nema, to uz by mel oci v sloup. Az zacne se priste rvat, vyndej mu jidlo z pusy, a kdyz se zacne dusit tak perdu do zad.

• Citovat
  • Upravit
14376
20.11.22 16:08

Miminka a batolata mají přirozeně silnější dávicí reflex, takže se pravděpodobně nic nestalo. Ale jo, je teoreticky možné, že by se malinký kousek do plic dostat mohl a způsobil zánět. Nejen proto jsou malé děti a senioři riziková skupina, kdyz pomineme ten přenosný kapénkovou infekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.22 18:59

vzdechnutí žele 2cm x 0,5 cm

Dobrý den,
potřebuji se ujisiti, protože mi naskočila úzkost. Pila jsem pití a vdechla jsem takové želé a prostě mi přímo skočilo do krku aniž bych ho rozkousala. Na chvíli mě popadla myšlenka, že se udusím, protože to mohlo skočit do jiné truby a do plic. Je to možné, bez jakéhokoli záchvatu kašle? Vím že to může být blbost, ale nechci se v noci udusit, tak se ptám na názor. Nebo prostě jsem to vdechla do správné trubky a dál to nemám řešit? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
23.11.22 19:55

To byste poznala hned, to si buďte jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí