Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zašla bych, to lpění na určitých věcech není úplně obvyklé. A ve školce ho těžko můžou zavřít do vedlejší místnosti, aby se vyvztekal.
Ta potřeba „řádu“ a stejnosti…mít obě učitelky s sebou venku…to by mohlo něco naznačovat (PAS a pod.). Hele, je malý, buď je to klasický vzdor, vztekání, hra na hranice a kdo z hoho, nebo ne. To ti na dálku nikdo neřekne. Já bych to jako rodič chtěla vědět, co se děje. Můžeš syna objednat na vyšetření, požádala bych školku o co nejpřesnějí „popis problémů a situací“ a to písemně. Přečti si to černé na bílém, porovnáš jak to sedí s tím jak se chová doma, na hřišti, na návštěvě. Většinou, když to rodiče čtou černé na bílém, najednou jim to začne do sebe zapadat…Stějně tu zprávu budeš potřebovat i pro poradnu.
Ano zašla bych s ním. Nic za to nedáš. Ony ty učitelky ve školce vidí odlišné chování od běžného chování běžného dítěte. Maximálně zjistíš, že s ním nic není.
Určitě bych s ním zašla…úplně v pořádku to nebude a aspoň si buď potvrdis nebo vyvratis domněnky, jak to s ním je.
Chápu že pro učitelky to s ním musí být síla, ať ti řeknou přesně jak se chová a to přetlumoč u psychologa.
Syn oslvil v lednu 4 roky. Odjakživa byl vzteklé dítě a vyvztekávl si svoje. Bohužel je i jedináček a manžel ho dost rozmazluje a ustupuje mu. A i když mu pořád řikám, že se mi to nelíbí, je to jak mluvení do dubu. Ve školce má rád, kdž je t každý den stejně. Jakmile měla být nějaká změna v programu zracal se vztekat a nikdo s ním nic nezmohl. Když mají někam jít, chce aby sli obe ucitelky, kdyz jde jen jedna, zase šilene vztekaní a řev. Doma se teda taky vzteká když neco chce a nechci mu to doprat, ale doma se vzteká skoro každé dítě
Ucitelka se mě ptala, jak to řesím doma, řekla sem jí, že když se začne vztekat odvedu ho vedle do místnosti a zavřu dveře, až se vyvzteka vklidu dojde a je jak vyměněný. Podle známé psycholožky, je tohle v pořádku, když sem se ptala.
Teď nevím, zda je teda někde chyba a zda ho mám vzít k psychološce přímo.