Ve škole občas nevnímá

6557
5.4.12 14:41

ve skole obcas nevnima

Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda mate taky nekdo zasnene ditko..Ucitelka ve skole si parkrat stezovala, ze syn..5 let..obcas nevnima, a ze mu musi rikat veci treba 2× - 3×, coz ona nemuze..protoze ma dalsich 25 deti atd..Tyka se to hlavne davani ukolu cele tride, pokud je s nim sama, tak to je lepsi. To same je u testu, protoze muze precist zadani jen jednou, tak to udela vetsinou spatne, i kdyz to normalne umi..Ziju v Holandsku a tady se chodi do skol od 4 let.

Nekdy naopak vnima vyborne, hlavne veci, ktere ho zajimaji, tam si vsimne vseho a pamatuje si i veci, ktere se stali treba pred rokem. Ted ho nechame vysetrit na sluch, ale tam asi problem nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.4.12 14:49

Podle mě je to trochu povahou, já taky nosila ze školy poznámky typu „je duchem nepřítomná“ :lol:
Asi to bude i trochu o tom, jak dlouho musí držet pozornost, jestli jsou hodiny dostatečně členité, aby zaregistroval, že teď se zadává úkol, jestli jsou hodiny monotónní, tak se mu ani nedivím, je malej. :nevim: Když si uvědomím, že tady některé děti jdou kvůli odkladu třeba až v 7,5letech, tak mi škola od 4let přijde jako opravdu hodně velký záběr pro malé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 14:53

já byla duchem nepřítomná ještě v sedmi osmi letech a jemu je jen 5! Pokud je duchem nepřítomný jen občas je to ok. Můj přítel (38) je občas taky duchem nepřítomný a taky s ním nejdu na vyšetření. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.4.12 14:54

ahoj, no mne to taky prijde brzo, je fakt, ze si taky hodne hrajou, chodi ven, cvici, tancujou, malujou atd..ale taky uz se toho celkem dost uci. Testy od 4 let mi prijdou prehnane, i kdyz ucitelka k tomu rika, ze to neni jediny rozhodujici. Oni se snad nemusi soustredit dlouho dobu, jde spis o to, ze ve chvili, kdy ona da nejaky ukol, tak on asi mysli na neco jineho :)
Ja byla jako ditko desny chaotik..neustale zapomenute ukoly, ztracene veci a uceni tak lehce nadprumer az kolem prumeru..Takze to ma asi po mne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 14:58

myslím že by měl mít k učení a škole dobrý vztah - to je hlavní. Že je občas mimo nad tím bych mávla rukou. U nás na škole vždy říkali že se má ta informace během hodiny zopakovat 5× aby jí všichni chytli, že není možné soustředit se hodinu v kuse na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.4.12 15:00

ahoj ja vim, jen mi stve, ze mi to ucitelka uz rika od jeho 4 let..a ze nevi , co s tim..ted s nim trochu trenuje ty testy, tak uvidime.
Taky uz hlaskuji slova a pry hlaskovani spatne rika posledni pismeno..ne vzdy
treba misto STROM hlaskuje STROP , ale to zacali ted delat nove.

Jo chlapi a pomalejsi vnimani to zname, bohuzel tou skolou nejak musi nejak projit..potom uz si v zivote vybere, co ho bavi a tam snad vnimat bude dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 15:05

Učitelce řekni ať si z toho vrásky nedělá, že než se ožení tak strom odhláskuje správně do posledního písmene a s pozorností na tom bude určitě taky lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
5.4.12 15:20

Jééžiš, takových dětí je. Taky jsem byla dítě mimoň (ne že by mě to úplně pustilo). S tím nic neudělá ani paní učitelka ani maminka. Prostě je třeba s tím počítat. Dítko nepředěláš.

• Citovat
  • Upravit
9994
5.4.12 15:24

@lexxie
Teda, to je fakt hodně brzy, ve čtyř letech do školy. Vždyť i pro ty učitelky to musí být záhul udržet děti v klidu a pozornosti. Já se tvému malému ani nedivím, že občas nevnímá, spíš bych řekla, že takových dětí je hodně v jeho věku. A pro zajímavost, to se od 4 let už učí i psát a číst, nebo je to spíš taková příprava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.4.12 15:57

ahoj, taky mi prijdou ty pozadavky prehnane. Minuly rok se ji nelibilo neco v jemne a hrube motorice, tak jsme ho nechali otestovat. Rizikove jsou deti pod 20 % a on mel vsechny ukoly od 60 - 95 %. I kdyz u te jemne motoriky to vidim, ale to nema po kom zdedit talent :)

Jinak syn je dvojjazycny a zariovy a ted byl i casto nemocny a rozhoduje se, jestli pujde po prazdninach do te jejich 3. tridy..coz je neco jako nase 1. trida, i kdyz maji asi vetsi pripravu.

Palosko tak tady v tech 4 letech delaji vsechno jeste hrou. Barvy, tvary, porovnavani obrazku, co tam patri, nepatri, co je vetsi - mensi, co trva dele, ceho je vic - min, potom slabikovani, rymy, slovicka..ale od 5 let uz zacinaji i s tim hlaskovanim, cislice. Ted prisel domu a zacal psat ruzne cislice a pismenal a taky rozeznavat pismena. Prijde mi to zbytecne, ale tady tvrdi, ze ten prechod do jejich treti tridy (nasi prvni) je dost tezky a takhle jsou uz trochu pripravene..U nas ve skole je hodne dvojjazycnych deti, ktere to stejne maji o neco tezsi, ale pozadavky na vyuku stejne jako jednojazycne.

No nic, asi to necham, ted bude mit vysetreni na sluch i na to rozliseni hlasek a jestli se tam nic neobjevi, tak s tim asi nic delat nebudeme. Jak rikam, ja byla taky chaotik a polovinu hodiny jsem prospala a druhou neco hledala :) hlavne na zakladce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 16:13

lexxie: Hlavně to tomu klukovi nezhnusit - jestli učitelka na něj bude mít furt nějaký kritiky a rodiče ho kvůli tomu budou neustále tahat na nějaká vyšetření a testování tak školu bude za chvíli nenávidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.4.12 16:59

ahoj, no to je pravda. Uz vloni ucitelka rikala, ze mu muzeme pomoci tak, ze bude delat vsechno napoprve..tzn. ze budeme rikat veci jen jednou a ne opakovat.. a to mu byli 4 roky..Ovsem to moc nefunguje. Mne je blby mu rano rikat..dneska musis poslouchat pani ucitelku, aby to nemusela opakovat. Nechci, aby mu prislo, ze dela neco spatne.

Jinak ho i chvali, ze treba pocitani atd. mu jde..ale v tomhle fakt nevim, opakovala to uz nekolikrat..
Syn neni andilek, ale ve skole posloucha dobre..kdyz vnima ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 17:07

Možná má učitelka pocit že příčinou je že málo spí, nebo že má ke svačině jídlo které ho až moc nasytí a je pak utlumenej. Pokud chodí spát včas a má dost pití s sebou a lehkou svačinu tak bych učitelce řekla, aby si zvykla že je prostě takovej a že se s tím budete asi muset všichni smířit, že není králíček Duracel. Nakonec bych jí řekla že narozdíl od syna ti to stačí říct jednou a už ti to opravdu nemusí opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.4.12 17:38

tak Lynette, to jsi mne pobavila, to by asi koukala :) Spat chodi pred 8 a ke svacine muzou mit jen ovoce. Taky si myslim, ze to k nemu patri. Veci, ktere ho bavi, ty se mu nikdy opakovat nemusi a ostatni asi jo..Blbe jsou ty testy, ktere kvuli tomu dela spatne. Tak uvidim pri pristim rozhovoru, mozna ho nechame zopaknout tu jejich 2 tridu. V CR vetsina zarijovych deti chodi stejne skoro v 7 a on k tomu ma jeste tu cestinu.

Taky se tady posledni dobou dost mluvi o tom, ze deti ve veku 4 - 6 let pretezuji pismenkama a cislicema. Driv to meli skolku jako u nas a zacinali az od 6, nevim, proc to zmenili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.4.12 17:47

Já bych se taky přikláněla k tomu, aby si to v klidu a v pohodě zopakoval. Hlavně žádný stres a nedělat z komára velblouda. Moje babička taky slyší jen to co chce a nedávno jsem zjistila, že u mé mámy to už začíná taky. Jestli tohle v Nizozemsku neznají tak jim vyřiď, že u nás v ČR je tohle úplně normální a nejen u malých dětí. :mrgreen:

já: Chceš k večeři těstoviny, pizzu nebo zeleninovou polévku?
přítel: …Co? :)
já: Chceš k večeři těstoviny, pizzu nebo zeleninovou polévku?
přítel: .....Co si říkala? ( to už se směje, protože si uvědomil že to nechytnul ani napodruhé) :D
já: Chceš k večeři těstoviny, pizzu nebo zeleninovou polévku? :-O
přítel: Mně je to jedno. Já teď nemám hlad.
já: 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect