Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lucka1111 píše: Více
Zřejmě je volila i kvůli té krvi v moči, aby to zaléčilo rovnou i to, nevím. Koupím ten Sinecod, snad už to do kontroly nějak doklepu 😂 😂 😂 no a teď kašlu i když je ráno.
Jinak nikdo takhle urputný kašel nemá, s nikým se nestýkám jen v práci a rodina. V práci kolegové padli, ale prý běžné nachlazení a táta včera volal, že teda kašle no… tak snad to černej nebude, hlavně kvůli tátovi, už není nejmladší…
Jinak už začínám kašlat hlen - klasicky bílej, nijak zvláštní.
@Asta135
Tam by to chtělo ještě jiná vyšetření a obávám se i jiná ATB (klaritromycin, azitromycin, doxycyklin).
@Doctus píše: Více
No pondeli vydrzim, rano jdu na kontrolu tak budu doufat ze ty vytery nebo krev odhali puvodce a ze tedy upravi medikaci. A nebo to treba do pondeli zabere a zklidni se to a budu moct vyrazit do prace 😂 🙈 i kdyz tomu popravde moc neverim.
@Asta135
Vyžádejte si sérologie: černý kašel, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydophila pneumoniae
Nízké CRP, dusivý kašel, negativní poslechový nález… to úplně pneumokok nebo hemofilus nedělá, ale spíše viry a „atypické“ bakterie.
@Doctus píše: Více
Doufám, že ten černý kašel rovnou dělali, protože to i mě napadlo jako jedno z prvních. Navíc ty případy nejsou aktuálně zase takovou vyjímkou.
Určitě to v pondělí navrhnu, děkuji mnohokrát.
@Asta135 Pokud by pomohlo, tak mi dávali kombinaci léků na kašel - kodein, levopront a tussin. Takže zkombinovat v rozumné mířě. Většinu léků jsem měla navečer či v noci.
@Asta135
V pondělí je relativně pozdě, konejte co nejdříve. Zeptal bych se, na co všechno se krev vyšetřovala. Sérum by měli mít uchované v laboratoři, dalo by se to dodělat z původního odběru.
Bude tam nějaká infekce, nelze vyloučit ani primomanifestaci asthmatu, ale je to spíše méně pravděpodobné. Aby to nebylo tak jednoduché, tak sekundární průdušková hyperreaktivita bývá u mykoplasmových infekcí (ale i jiných) relativně běžná. Jedním dechem dodávám, že mykoplasmata často vyvolávají exacerbaci asthmatu.