Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jdu pri jakoukoli radu která mi uleví. U doktora jsem byla, mám atb a výsledky krve moči výtěru budou v pondělí pri kontrole. Ale…
Mám kašel. Hroznej. Přes den celkem dobrý, ale přijde večer (cca 18h) a začne to bez ohledu na okolnosti. Kašlu v sedě, ve stoje, v leže. Kašlu po vyvětrání i bez, kašlu se zapnutým i vypnutým topením. Včera jsem kašlala v kuse několik hodin, byla jsem už úplně vyčerpaná. Piju hodně, dodržuji snad všechna doporučení a večery jsou přesto totální peklo. Nekdo nějaký nápad?
Zkusila bych si vzít volně prodejný lék na alergii. Mně to loni pomohlo.
Po večeři jako dezert chleba s centimetrem medu a zázvorový čaj
@AdamMoudrý píše: Více
No, med v čaji piji celý den a včera jsem zkoušela i plnou lžíci večer a bez efektu 😂
@Asta135
Co jste dostala za ATB? Jste sledována na alergologii / pneumologii? ![]()
@Doctus píše: Více
Medoxin 500mg po 12h.
Sledovana nikde nejsem, sla jsem s problemem k obvodacce, ta mi dala prasky na alergii, atb a pamycon. Prvni atb jsem mela v pondeli rano, nicmene se to zatim vicemene stale zhorsuje, mozna dnes stejne jako vcera. Nelepsi se to. V moci doktorka nasla krev, minuly mesic jsem mela rekneme močový diskomfort, samo se to nejak srovnalo, mozna to ma spojitost.
Nepíšeš nic o tom, že bys něco užívala na suchý a dráždivý kašel…?
+ ideálně pastilky s lišejníkem ![]()
@Asta135
Jak dlouho kašel trvá? Byl poslechový nález? Jsou horečky? Dělal se RTG S+P nebo UZ plic?
Asi se nedělal PCR na černý kašel či plicní mykoplasmata.
@Asta135 58055082 [/citace
to se poraď v lékárně, ale je to první co mě napadlo a mělo by ti ulevit ![]()
No a dělalo se alespoň nějaké CRP? Já bych tedy u takhle urputného kašle volila jiná antibiotika. Asi bych spíš dala Klacid. Nemá někdo v okolí černý kašel? Nebo nemá někdo v okolí podobný kašel jako ty? Na ten noční kašel nic nemáš? Kodein? Nebo z volně prodejných Sinecod?
Na kašel se nám osvědčilo Psí sádlo (Dr.Max lékárna). Pravidelně potírat hrudník. Nějaký bylinkový čaj. Na průdušky nebo něco takového.
Já jsem měla každou zimu několik měsíců úplné záchvaty kašle, pak mi doktor poradil koupit inhalátor a inhalovat Vincentku a musím říct, že od té doby s tím nemám žádné problémy. Na začátku jsem inhalovala několik dní 2× denně a teď jen tak jednou za měsíc, když cítím že to na mě jde. To jediné mi fakt pomohlo 😊
@Doctus píše: Více
CRP 2.7, poslech nevim, poslouchala dlouho a nic pak nerekla. RTG UTZ nic. Dělala výtěr z nosu a krku, odběr krve, moč.
Teploty nemám a neměla jsem. Od září se mi opakovaně točí rýma, mírný kašel a zahlenění. Minulý týden se to zhoršilo, od víkendu mám ty velké záchvaty kašle, v pondělí jsem šla k doktorce.