Večerní kašel, co s tím?

289
5.11.25 19:11

Večerní kašel

Ahoj holky, jdu pri jakoukoli radu která mi uleví. U doktora jsem byla, mám atb a výsledky krve moči výtěru budou v pondělí pri kontrole. Ale…
Mám kašel. Hroznej. Přes den celkem dobrý, ale přijde večer (cca 18h) a začne to bez ohledu na okolnosti. Kašlu v sedě, ve stoje, v leže. Kašlu po vyvětrání i bez, kašlu se zapnutým i vypnutým topením. Včera jsem kašlala v kuse několik hodin, byla jsem už úplně vyčerpaná. Piju hodně, dodržuji snad všechna doporučení a večery jsou přesto totální peklo. Nekdo nějaký nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.11.25 19:15

Zkusila bych si vzít volně prodejný lék na alergii. Mně to loni pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
360
5.11.25 19:17

Po večeři jako dezert chleba s centimetrem medu a zázvorový čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.11.25 19:18
@Anonymní píše: Více

Beru denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.11.25 19:19
@AdamMoudrý píše: Více

No, med v čaji piji celý den a včera jsem zkoušela i plnou lžíci večer a bez efektu 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
5.11.25 19:26

@Asta135
Co jste dostala za ATB? Jste sledována na alergologii / pneumologii? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.11.25 19:34
@Doctus píše: Více

Medoxin 500mg po 12h.
Sledovana nikde nejsem, sla jsem s problemem k obvodacce, ta mi dala prasky na alergii, atb a pamycon. Prvni atb jsem mela v pondeli rano, nicmene se to zatim vicemene stale zhorsuje, mozna dnes stejne jako vcera. Nelepsi se to. V moci doktorka nasla krev, minuly mesic jsem mela rekneme močový diskomfort, samo se to nejak srovnalo, mozna to ma spojitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
5.11.25 20:09

Nepíšeš nic o tom, že bys něco užívala na suchý a dráždivý kašel…? :think: + ideálně pastilky s lišejníkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.11.25 20:13
@Zwetta píše: Více

Nějaký konkrétní tip? Ráno koupím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
5.11.25 20:18

@Asta135
Jak dlouho kašel trvá? Byl poslechový nález? Jsou horečky? Dělal se RTG S+P nebo UZ plic?

Asi se nedělal PCR na černý kašel či plicní mykoplasmata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
5.11.25 20:47

@Asta135 58055082 [/citace

to se poraď v lékárně, ale je to první co mě napadlo a mělo by ti ulevit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
5.11.25 21:24

No a dělalo se alespoň nějaké CRP? Já bych tedy u takhle urputného kašle volila jiná antibiotika. Asi bych spíš dala Klacid. Nemá někdo v okolí černý kašel? Nebo nemá někdo v okolí podobný kašel jako ty? Na ten noční kašel nic nemáš? Kodein? Nebo z volně prodejných Sinecod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8984
5.11.25 21:44

Na kašel se nám osvědčilo Psí sádlo (Dr.Max lékárna). Pravidelně potírat hrudník. Nějaký bylinkový čaj. Na průdušky nebo něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.11.25 22:14

Já jsem měla každou zimu několik měsíců úplné záchvaty kašle, pak mi doktor poradil koupit inhalátor a inhalovat Vincentku a musím říct, že od té doby s tím nemám žádné problémy. Na začátku jsem inhalovala několik dní 2× denně a teď jen tak jednou za měsíc, když cítím že to na mě jde. To jediné mi fakt pomohlo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
6.11.25 06:17
@Doctus píše: Více

CRP 2.7, poslech nevim, poslouchala dlouho a nic pak nerekla. RTG UTZ nic. Dělala výtěr z nosu a krku, odběr krve, moč.
Teploty nemám a neměla jsem. Od září se mi opakovaně točí rýma, mírný kašel a zahlenění. Minulý týden se to zhoršilo, od víkendu mám ty velké záchvaty kašle, v pondělí jsem šla k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí