Mám problém s krční páteří a vertigem od ucha

16
5.11.25 14:25

Vertigo od ucha

Zdravím lidičky mám problém s krční páteří a vertigem od ucha pořád se mi točí hlava nejsem si vůbec jistí co dělám plus k tomu ta chůze je hrozna vůbec nedakžu se skoro vůbec pořádně orientovat a trvá to už 3 tydni a doktoři nevědí co mi vůbec je tak jsem byl nemocnici a objednali mě magnetickou rezonanci má s tím někdo zkušenosti kdo s tím už prošel a vy co to je a jak se to léčí byl bych rád za radu děkuji.

Jsem mladý kluk který mu je 21 a neví si rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
5.11.25 15:01

A neni to BPPV?
To jsem mela a uspesne me diagnostikoval az asi 3.neurolog, na ORL jim to taky neseplo. BPPV jsou kolotocovite zavrate na pobliti a leci se repozicnimi manevry, nektere fyzio to umi. Poznaji se jednoduse, na YT jsou videa, ktera to hezky ukazuji.
Pokud jsou to zavrate od krcni patere, tak tam mne osobne pomohlo cviceni a opet fyzio.

• Citovat
  • Upravit
16
5.11.25 15:08

@Svetluska55
Dobry den a jak dlouhou vám trvalo se stoho dostát děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
5.11.25 15:14
@Davidkaly píše: Více

Uz je to par let, ale s provadenim manevru fyzioterapeutkou a cvicenim doma to nejhorsi do tydne ustoupilo. Kamaradka se s tim trapila asi 3 tydny.

• Citovat
  • Upravit
332
5.11.25 15:27

Chce to dobrého neurologa, který provede chvat. Kamarádka to měla teď nedávno, po tom chvatu jí bylo chvilku špatně a pak už úplně dobrý, od té doby žádné motání ani závratě. Já jsem to měla asi před deseti lety, všechna vyšetření OK, bylo to od skříplého nervu. Trápilo mě to několik týdnů, pak se to pomalu začalo zlepšovat, hodně jsem OPATRNĚ procvičovala krční páteř a bylo to pomalinku lepší. Ale trvalo to dlouho, na začátku jsem fakt doma lezla po čtyřech, protože jsem chodit kvůli závrati vůbec nedokázala :roll:. Pokud už tě to trápí takto dlouho, opravdu nechat vyšetřit na neurologii, CT a pak tedy ORL jestli je to skutečně od ucha. Pokud to potvrdí, tak zkušený terapeut nebo neurolog pomůže rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.11.25 15:30

@Svetluska55
Promiňte že se stále vyptavam a jak dlouho to trvalo kdy to vše zmizelo trvale pokud si to ještě pamatuje vaše kamarádka byl bych moc vděčný za info čeká mne magnetická rezonance tak sem stoho na prášky děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
5.11.25 15:55

@Davidkaly Trpím na to taky, nikdy jsem s tím nikde nebyla a když s mi to objevilo kdysi poprvé, myslela jsem, že je po mně:-) Neudělala jsem ani krok nepohnula jsem hlavou, okamžitě jsem zvracela a padala.
Na youtube najdeš Epley manévr, je to stejný manévr, který používají lékaři-ale holt až poté, co si projdeš kolečkem u neurologa, ušního atd:-) Takže neváhej a vyzkoušej, pokud jde o vertigo-poruchu ve vnitřním uchu, vysypané krystalky:-), tak to zabere hned a nikam nemusíš. Nic jiného na to stejně není. A já bych ani nebyla schopná někam jít, fakt jsem neudělala krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.11.25 15:59

@Francis6
Zdravíčko ten epley manévr už teď právě dělám dva dny po sobě tak uvidím zda budou nějaké změny děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
5.11.25 16:03

On je tam trošku problém, že by pak po provedení toho manévru měl člověk vydržet třeba 24 hodin ve vzpřímené poloze, i spát podepřený, což já nedělám.
Pokud je to ale opravdu tohle tak to zabere hned po prvním provedeném manévru. Při té poslední poloze, 45 st. do podložky, mi bylo hrozně zle, ale po té minutě najednou ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
5.11.25 16:15

Existuji fyzioterapeuti, kteri manevr umi. Pokud se provede spravne, jednak by se mely ukazat pohyby oci (a jasne se potvrdi, ze to je BPPV)a da se na tuto fyziotrapii objednat a necekat na doktory.
Pokud je to soukromy fyzio, taky bude mit volno driv nez za 3 mesice :)

• Citovat
  • Upravit
1188
5.11.25 16:18
@Svetluska55 píše: Více

On je naprosto jednoduchý, je na youtube dobře popsán. A fakt pomůže okamžitě.
Není třeba ani nikam chodit. Tedy pokud víme určitě, o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.11.25 16:20

@Francis6
Myslíte si že to zjistí na magnetické rezonanci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
5.11.25 16:23

To nevím, spíš si to nemyslím. Zjistí se to při tom manévru, protože tam dochází k typickému pohybu očí a k výrazné úlevě potom. Nicméně ok, magnetická rezonance by mohla vyloučit jiné věci, u mě to bylo "jen " to vertigo a ten manévr provedený doma pomohl. (Přičemž jsem fakt byla ve špatném stavu, krok a padala jsem, zvracela, nemohla jsem se ani pohnout v posteli).
Může to ale být i něco jiného a pak by tohle nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.11.25 16:32

@Francis6
No ono právě doktorka na ORL mi dělala ten epley manévr a já sem se málem pozvracel a zároveň také jsem cítil že bych odpadnul kdy bych se nezvednul hned spatky oči mám prej v pořádku a pořád tam je to podezření a řekli mi jenom jak dělám samostatně doma epley manévr a čekat na magnetickou rezonanci tak sem zvědavéj strašně jestli je problém v uchu nebo něco vážnéjšiho uvidím no tedy co Bude dál jediné co k tomu můžu říct že všechny příznaky mám kromě těch oči co vím já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
5.11.25 16:50

Tak držím palce. Mně se to od dlouhé době opakovalo letos na dovolené, zas ten manévr pomohl, ale nejdřív jsem šla s dcerou po schodech a spadla jsem, zvracela, litovala jsem jo, protože všichni měli za to, že jde s totálně ožralou maminkou:-) Na pokoji jsem cvičila hned, bylo to lepší, ale večeři jsem ještě nezvládala, i následující den jsem chodila raději s ručníkem v tašce.
A asi se to občas bude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast