Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Francis6 tak to mi je moc líto co se vám dělo. akurat mám jednu otázku mnela ste taky stratu paměti že chvilkame ste něco dělala a pak ste na to zapomněla nebo spíš že stě furt zapomínala během té nemocí?
@Svetluska55 píše: Více
Jo, já jsem od toho prvního záchvatu měl asi taky 5 let pauzu, možná víc, už nevím. Což samozřejmě neznamená,, že se to musí opakovat všem.
@Davidkaly píše: Více
Ztrátu paměti:-) Teď nevím, co mám odpovědět, někdy mám pocit, že ztrátou paměti občas trpím pořád:-) Ale to mám odjakživa. a asi to nebude souviset s tím vertigem:-)
@Francis6 prosím vás a patří k tomu strata paměti že třeba něco děláte a pořád zapomínate?
Myslím, že ne:-) Tedy že to spolu nesouvisí, jinak taky věčně něco zapomínám:-)
@Francis6 jak ste vůbec fungovala když ste tuhle nemoc mnela já třeba pořád spím nebo ležím nic jiného ani nezvládnu a když du do sprchy tak myslim že odpadnu zatočí se mi hlava a příde slabota ale eplyho manévr budu provádět furt dokud se mi neuleví.
Poprvé jsem nefungovala. Tři dny a tři noci jsem ležela a celé rodině jsem oznámila, že umírám:-) Že ale nikam nejdu, jelikož se nemůžu ani pohnout, že to prostě nejde. A že asi nějaký nádor a konec. Mezitím jsem si v mobilu četla ty příznaky, až jsem došla k tomuhle. A zkusila jsem to, bylo mi strašně špatně, zvracel jsem, ale zabralo to a já mohla vstát.
Pak jsem pár dnů byla taková malátná, chodila jsem takovým měsíčním krokem:-), ale lepšilo se to.
A teď na dovolené už jsem věděla, o co jde. A bylo to mírnější než poprvé.
@Francis6 píše: Více
Hu, nestras.
Ale aspon bych uz vedela, co delat. Protoze to bylo tehdy hrozny, prehazovali si me jako horky brambor, ja nemohla vpodstate stat a vsichni krcili rameny. Fuj.
@Svetluska55 píše: Více
Jo, fuj, já se fakt ani nepohnula v posteli a čekala jsem na tu smrt:-)
Teď to bylo protivný, ale hned mi došlo, o co jde, nemožná jsem byla celkem jeden-dva dny a už pak dobrý.
@Francis6 tak to je strašný umně to začalo tak že jsem byl v práci a byl jsem staršne unavený tak mne napadlo jako blázna si dát monstra a na to kávu jihlavanku silnou došel jsem ke schodům k šatnam a v té chvíli mne pichlo na hrudi zatočila se mi hlava a musel jsem že umiram a od té doby stoho šoku mám závratě bolí mne celej člověk a neustále se mi točí hlava a dávám se dokopi tým eplyho manévrem a jen bych chtěl přidat to že se omlouvám jak píšu točí se mi hlava takže moje gramatika není úžasná děkuji za pochopení.
Je tam víc těch videí. Mně nejvíc pomáhá sednout si na postel, prudce dát hlavu doprava na 45 stupňů, lehce zakloněnou jakoby z postele dolů. Pak počítat ca do sta. Pak prudce na druhou stranu, doleva, otočit se doleva. Počítat zase ca do 100. A pak se natočit víc na břicho, směrem do podložky, na té stejné levé straně. To se pak v téhle poloze se mnou nejvíc točilo. A zase počítat ca do 100, mezitím to točení přestane. Pak si sednout zpříma. a zase čekat, nelehat si už. A já mám postižené levé ucho, je možná, že pokud není zjištěné, odkud to vychází, musí se opakovat podobně na obě strany, nevím.
@Davidkalyam.problemy s krční páteří. Roky létání po doktorech.
Na osteodynamice mi zjistili roky neřešenou blokádu…
Podívej se na net čím se zabývá osteodynamika ![]()