Večerní příkrmy 5 měsíců?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Večerní příkrmy 5 měsíců?
Ahoj holky,
mam holčičku 5 měsíců a kousek
vecer před spaním porad jen ji. Třeba vcera v 5 jogurt a pak po pul hodinách prso a ve finále vypila ještě 100ml sunaru, takhle je to každý večer do cca pul 8 kdy usne. Pak se probudí v 11 a vytáhne opět 160ml sunaru a spi tak do pul 7. Můžete prosím poradit? Je to normální? Zkousela jsem dávat kasi ale ta ji nadýmá a nechce po ni spat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Luscha píše:
Ahoj holky,
mam holčičku 5 měsíců a kousekvecer před spaním porad jen ji. Třeba vcera v 5 jogurt a pak po pul hodinách prso a ve finále vypila ještě 100ml sunaru, takhle je to každý večer do cca pul 8 kdy usne. Pak se probudí v 11 a vytáhne opět 160ml sunaru a spi tak do pul 7. Můžete prosím poradit? Je to normální? Zkousela jsem dávat kasi ale ta ji nadýmá a nechce po ni spat…
Kaše je lepší dopoledne. Syn kaši dostával, nevadila mu, ale pak ji z ničehonic začal odmítat. Asi jak ochutnal i jiné příkrmy a tohle blátíčko už prostě nechtěl. Krupicandu nejí rád doteď, ochutná ji jen ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me mala taky nejdriv kase jedla, a pak jako kdyz utne…a nedostanu to do ni.
Tak miva k veceri většinou to co zbyde z jejiho obeda, ted uz teda ji i s nami. A pred spanim ma UM, ma Kendamil je z plnotucneho mleka, a vzdycky ji pekne zaplacne, nekdy kdyz malo pije pres den, tak ma jen UM k veceri.. A na spanku to nic nemeni.
Nedavate jogurt nejak brzy? Nam rikala pediatra az po 8.mesici… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konys píše:
Me mala taky nejdriv kase jedla, a pak jako kdyz utne…a nedostanu to do ni.
Tak miva k veceri většinou to co zbyde z jejiho obeda, ted uz teda ji i s nami. A pred spanim ma UM, ma Kendamil je z plnotucneho mleka, a vzdycky ji pekne zaplacne, nekdy kdyz malo pije pres den, tak ma jen UM k veceri.. A na spanku to nic nemeni.
Nedavate jogurt nejak brzy? Nam rikala pediatra az po 8.mesici…
Taky bych řekla, že jogurt byl později. Ale je to už skoro 5 let, nepamatuju si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Taky bych řekla, že jogurt byl později. Ale je to už skoro 5 let, nepamatuju si to.
Ja mám roční, tak to mám čerstvě v paměti
Jako taky jsem se tema doporucenima neridila úplně přesně, ale tak nejak plus minus jo. Bala jsem se, abych maly neudelala ze zaludku mrzaka.
Ted uz to tak nejak upoustim pomalu, aby jedla co my…jen bez uzenin, smazeneho a minimum soli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luscha píše:
Ahoj holky,
mam holčičku 5 měsíců a kousekvecer před spaním porad jen ji. Třeba vcera v 5 jogurt a pak po pul hodinách prso a ve finále vypila ještě 100ml sunaru, takhle je to každý večer do cca pul 8 kdy usne. Pak se probudí v 11 a vytáhne opět 160ml sunaru a spi tak do pul 7. Můžete prosím poradit? Je to normální? Zkousela jsem dávat kasi ale ta ji nadýmá a nechce po ni spat…
Jeste me napadlo, ji už maso? Jestli jo, tak bych k obedu dala klasika masozeleninu, a k veceri treba jen zeleninu. Naše mala ma treba rada bramborovou kasi… A pak jen dokrmit mlekem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 5ti měsicích je na jogurt i na kaše ještě dost času teda. Mi dcera prostě pila UM večer. V 5m to jsme měsich byli na příkrmech a měla jen oběd (už i maso 3× týdně, jinak zeleninu). A pak jsme kolem 5,5m začli s ovocem dopoledne. A kaše kolem 7-8m ráno na snídaní. za mě je to zbytečné rychle. Ono to není jen jak se dítě zaplácne večer, ale kolik toho sní za celý den. A jinak že má v 5 jogurt…tam bych dala UM, pak prostě prso či UM( nevím proč má um, když kojíš, ale dejme tomu) a to že si dá ve 23hodin UM a pak spí až do 7 rána… krása… jsou mimča co se na to UM budi co 2-3 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 5. mesicich jsem večer davala nemlecnou bezlepkovou kasi. Lepek by se měl zařazovat až v 6.mesicich a jogurt až kolem osmého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me řekla doktorka, ze mam dávat bily jogurt uz teď, tak nevím…, maso zatim ještě nemáme s příkrmy jsme začali nedávno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, divím se že ji neboli břicho… Um, mm, jogurt… Jogurt jsem začala dávat až cca v 8mi měsících. Moc nechápu dotaz, spí od 11 do půl 7, co bys ještě chtěla?
- Citovat
- Upravit
@Luscha hele v pohode, nekdo jede vsechno co nejdal (typicky maminky co koji nejdyl, koji plne i v sedmi mesicich) a nekdo spis vyuziva imunulogickyho okna a dava jogur, lepek a klidne i vajicko mezi 4 az 6 mesicem veku.
Sama za sebe jsem taky spis pro drivejsi zavadeni jugurtu a lepku a imho to decku prave nastartuje lepsi vytvareni mikroflory ve strevech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leenvecka píše:
@Luscha hele v pohode, nekdo jede vsechno co nejdal (typicky maminky co koji nejdyl, koji plne i v sedmi mesicich) a nekdo spis vyuziva imunulogickyho okna a dava jogur, lepek a klidne i vajicko mezi 4 az 6 mesicem veku.
Sama za sebe jsem taky spis pro drivejsi zavadeni jugurtu a lepku a imho to decku prave nastartuje lepsi vytvareni mikroflory ve strevech.
Tak ja teda nekojila od 3 měsíců, ale nesnažila jsem se do kojence co by měl být výhradně na mlice nacpat vším co mi přijde pod ruku, jen aby spal celou noc.
- Citovat
- Upravit
Spí ti krásně. Dcera má 5,5 měsíce a u nás to vypadá asi takhle : 7h 120ml UM, 10h ovocná přesnídávka, 11: 30 - 12: 30 masozelinina, 14 h 90ml UM, 17h 120ml UM, 19h 150ml UM, budí si okolo půlnoci dá si 120ml UM a pak ještě mezi 3-4 120 ml UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten jogurt v 5.mesicich je fakt mazec. Prikrmy se zacinaji zeleninou, za 14 dni 3 týdny se přidá maso, pak se zavádí ovocná složka…ovoce, presnidavky…já lepek zavedla ochutnáním těstoviny a jogurt měla malá asi az v 11.měsících, po mléčném měla koprivku kolem pusy…na internetu je miliarda rad, jak začít s příkrmama…takhle co nevidět uz kojit nebudes…já k večeři davala
zeleninu…treba mrkev s bramborem, pak davala kuskus, rýži a pak bezvajecné testoviny…bala jsem se reakce na vajíčko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se divim, ze ji to nedela maglajz v brise, kdyz ma jogurt, mm a na to um
tak vecer, pokud chces kombinovat um a mm, bych do toho jogurt uz nedavala. Jak pisou holky, klidne zbytek od obeda - zeleninu, masozeleninu. A po case pak dokojit + teda to um, kdyz musi byt…
Dcera treba byla silenej nejedlik hodne dlouho a vecer mela jen mm, kolem roku mela kase - to jedine mi jedla a zadny bolebrich nemela. Kojena byla dlouho a alergie zadne nema. Jogurt jsem davala taky az pozdeji teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit