Pomůžou příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pomůžou příkrmy?
Zdravím maminky,
dotaz.
Přemýšlím dost, kdy začít s příkrmy. Moje miminko má 4 měsíce, ale problém s kolikami i zácpou a já zvažuju, jestli v tomhle případě by nám mohly příkrmy pomoct. Co myslíte? Jinak je plně kojené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kojené klidně vydrží do půl roku. Pokud nemá samo zájem o jídlo není kam pospíchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naopak příkrmy koliky a zácpu spíš zhorší. Probiotika zkoušíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita22 Jj, dávám už od druhého měsíce. Zkusili jsme fakt všechno. Já právě četla, že někomu příkrmy pomohly, někomu zhoršily tak nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunicko117 tak nám zrovna u prvního syna pomohly
začali jsme nějako po 4.mesici, hlavně proto, že nekakal několik dní (vím, že je to prý u kojenych děti normální), ale byl to boj plný pláče to z něj dostat, na radu doktorky jsme začali prikrmovat zeleninkou takhle dřív, i když byl plně kojeny a co si pamatuji tak nám to pomohlo s tím kakanim
samozřejmě nijak násilím jsem ho nenutila jist, prostě jsem to začala nabízet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mandarines A můžu se zeptat jakou zeleninou jste začali? Já mám totiž třeba hrůzu z mrkve, aby ještě víc neucpala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunicko117 ty jo, přesně jak to šlo zasebou si nepamatuji, ale určitě mezi prvníma byla brambora, dýně, cuketa a v tom prvním měsíci i tu Mrkvičku jsme zkoušeli
každopádně jsem se tak nějak inspirovala na těchto stránkách
ale vůbec jsem neřešila množství, spíš to bylo ochutnavani
https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/…leninou.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mandarines Moc děkuju, to vypadá hezky přehledně. ![]()
A ještě bych se chtěla zeptat, kdy se to vyprazdňování upravilo a jak často/snadno to pak šlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná je taky fajn si říct, že není třeba začínat zeleninou. Klidně můžeš začít čím chceš, těch omezení je ve skutečnosti poměrně málo, ale třeba WHO doporučuje jen kojit do 6 měsíců. Mrkev bych určitě na začátek nedávala, pokud se chceš držet zeleniny, tak co třeba cuketa, dýně. Na zácpu jsem zkoušela švestkovou šťávu, neudělalo to ani houby. A příkrmy u nás konkrétně na koliky nepomohly (stejně jako nepomohly probiotika a sto dalších věcí), na to bych moc nesázela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn tedy kojeny nebyl ale na zácpu a kolíky nám doktor poradil banán a opravdu musím říct že jsem ho dala na dopolední svačinku a večer se krásně vyprázdnil.
Banan jako takový nestaví ale upravuje stolici, když je moc tuhá tak ji prej zmeksi a naopak. U nás to tak opravdu funguje.
Jinak švestky nám nepomohly vůbec.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit