Pomůžou příkrmy?

78
17.10.20 12:16

Pomůžou příkrmy?

Zdravím maminky,

dotaz. :) Přemýšlím dost, kdy začít s příkrmy. Moje miminko má 4 měsíce, ale problém s kolikami i zácpou a já zvažuju, jestli v tomhle případě by nám mohly příkrmy pomoct. Co myslíte? Jinak je plně kojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
17.10.20 12:20

Kojené klidně vydrží do půl roku. Pokud nemá samo zájem o jídlo není kam pospíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
17.10.20 12:24

Naopak příkrmy koliky a zácpu spíš zhorší. Probiotika zkoušíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.10.20 12:35

@jita22 Jj, dávám už od druhého měsíce. Zkusili jsme fakt všechno. Já právě četla, že někomu příkrmy pomohly, někomu zhoršily tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
17.10.20 13:03

@slunicko117 tak nám zrovna u prvního syna pomohly ;) začali jsme nějako po 4.mesici, hlavně proto, že nekakal několik dní (vím, že je to prý u kojenych děti normální), ale byl to boj plný pláče to z něj dostat, na radu doktorky jsme začali prikrmovat zeleninkou takhle dřív, i když byl plně kojeny a co si pamatuji tak nám to pomohlo s tím kakanim :) samozřejmě nijak násilím jsem ho nenutila jist, prostě jsem to začala nabízet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.10.20 13:10

@Mandarines A můžu se zeptat jakou zeleninou jste začali? Já mám totiž třeba hrůzu z mrkve, aby ještě víc neucpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
17.10.20 13:22

@slunicko117 ty jo, přesně jak to šlo zasebou si nepamatuji, ale určitě mezi prvníma byla brambora, dýně, cuketa a v tom prvním měsíci i tu Mrkvičku jsme zkoušeli :) každopádně jsem se tak nějak inspirovala na těchto stránkách ;) ale vůbec jsem neřešila množství, spíš to bylo ochutnavani :) https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/…leninou.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.10.20 13:30

Klidně začni dynovym pyré s troškou brambory. Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.10.20 13:54

@Mandarines Moc děkuju, to vypadá hezky přehledně. :srdce:

A ještě bych se chtěla zeptat, kdy se to vyprazdňování upravilo a jak často/snadno to pak šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
17.10.20 15:10

Možná je taky fajn si říct, že není třeba začínat zeleninou. Klidně můžeš začít čím chceš, těch omezení je ve skutečnosti poměrně málo, ale třeba WHO doporučuje jen kojit do 6 měsíců. Mrkev bych určitě na začátek nedávala, pokud se chceš držet zeleniny, tak co třeba cuketa, dýně. Na zácpu jsem zkoušela švestkovou šťávu, neudělalo to ani houby. A příkrmy u nás konkrétně na koliky nepomohly (stejně jako nepomohly probiotika a sto dalších věcí), na to bych moc nesázela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.10.20 15:17

Syn tedy kojeny nebyl ale na zácpu a kolíky nám doktor poradil banán a opravdu musím říct že jsem ho dala na dopolední svačinku a večer se krásně vyprázdnil.
Banan jako takový nestaví ale upravuje stolici, když je moc tuhá tak ji prej zmeksi a naopak. U nás to tak opravdu funguje.
Jinak švestky nám nepomohly vůbec. :palec: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko