Nestačí mu UM a příkrm - zavést kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nestačí mu UM a prikrm - zavest kasi?
Ahoj, mame malyho otesanka a premyslim, jestli uz je cas na kasi?
Synek má neco malo pres 4 mesice a uz od malicka je strasne pri chuti (mel nizkou porodni vahu), je na UM a uz mu to prestavalo stacit a projevoval zajem o nase jidlo. Takze ted necele dva tydny zkousime jednodruhove zeleninove prikrmy - fascinovalo me, ze od zacatku to daval s prehledem, nikde neplival, dozadoval se dalsi porce. Takze ted jz dava malinkou misticku, odhadem tak 50g+. No ale krome prikrmu v poledne dostava jeste nutrilon, ale pije 200ml po trech hodinach (6-7× denne, z toho dva nocni, pritom podle ty tabulky bymel dostavat jen 5×)! Prijde mi, ze se mu tim prikrmem nejak nastartovalo traveni, protoze se opet zacal budit na dalsi nocni krmeni a i kdyz je ospaly, vyzahne to behem 5 minut, takze hlad mit musi. Navic je vztekly a kruci mu v brise. Jedine pres den po tom polednim prikrmu vydrzi treba ty 4h. Jinak s pediatrem jsem vahu konzultovala aje naprosto v norme, je proste hodne velky. No a to me privadi k otazce, jestli nezaradit na noc ryzovou kasi s tim nocnim nutrilonem. Ted to nocni buzeni pozoruju zhruba tu dobu, co jedeme prikrmy. Co byste delaly vy s takovym otesankem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můj názor je, že ti kase nepomůže. Spánek se mění, mě se dcera ani jako kojena nebudila tolik co teď. Po kaši ho může bolet bricho… Samozřejmě to zkusit můžeš, já vyzkoušela snad všechny značky na trhu, a po každý kaši se dcera za hodinu a půl vzbudila s revem na mlíko, a vyzahla 170ml. Takže u nás bez úspěchu.
- Citovat
- Upravit
Kaše ti opravdu nezaručí lepší spaní. Ale za zkoušku nic nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu dej toho prikrmu víc, kaše není žádný nacpávač na noc po kterém hlad nebude. Kolikrát se v noci budí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit to můžeš, ale podle mě je to zbytečný a v tomto věku se budi miminka normálně několikrát za noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne nejde ani tak o buzeni, jako spis o to, ze mu davam vic mlika, nez by mel mit. Vim, ze je ta tabulka orientacni, ale proste mi prijde, ze mliko strasne rychle vytravi
ale echci ho nejak prekrmovat nebo tak. Budi se po trech hodinach. V minulosti se tohle uz delo, valstne ten trihodinovy rytmus ma od narozeni, vzdycky kdyz se zvysila davka (podle ty tabulky veku), tak to bylo lepsi. Odpoledne po prikrmu vydrzi dyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zkusit to můžeš, ale třeba naší malou v tomto věku spíše „ucpala“. Zkus mu spíše dát více příkrmu. Moje dcera taky zeleninu prijmula snadno a rychle ve velkých porcich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@knira píše:
Mne nejde ani tak o buzeni, jako spis o to, ze mu davam vic mlika, nez by mel mit. Vim, ze je ta tabulka orientacni, ale proste mi prijde, ze mliko strasne rychle vytraviale echci ho nejak prekrmovat nebo tak. Budi se po trech hodinach. V minulosti se tohle uz delo, valstne ten trihodinovy rytmus ma od narozeni, vzdycky kdyz se zvysila davka (podle ty tabulky veku), tak to bylo lepsi. Odpoledne po prikrmu vydrzi dyl.
Mě bylo úplně jedno co psali v tabulce. Děti dostaly tolik mlíka kolik chtěly. Tabulkou bych se vůbec neřídila a hlavně nestresovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 asi mas pravdu. Manzel me furt stresuje pripominkama, ze ho urcite prekrmuju… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zvedni dávku prikrmu. A na tabulky se vykašli, to je jen orientační, dcera někdy vypila méně, někdy více. Nutrilon na noc už v sobě má rýžové vločky, v kombinaci s rýžovou kaší by se syn mohl pěkně zacpat. A nebo mu zvedni dávku mléka na noc.
A dcera se taky teď více budí, pak má zase období, že spí celou noc. Taky může mít spurt, to prostě vypije více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@knira píše:
@PeBa12 asi mas pravdu. Manzel me furt stresuje pripominkama, ze ho urcite prekrmuju…
Pokud nekrmíš v kračích intervalech, ale dodrzuješ min 3 hodiny tak ho určitě nepřekrmuješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@králíkovna nedavam mu caj ani vodu… pry to do 6mes k mliku neni za normalniho pocasi potreba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@knira k materskymu mliku.ale k umelymu a navic pokud uz dlabe i prikrmy bych mu urcite nabidla koj.vodu nebo feniklovy caj.muze mit jen zizen a tu zahanet um.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na fenyklový caj pozor, odčerpává z těla železo, takže jen občas. Můžeš mu nabídnout trochu kojenecké vody, ale vzhledem k tomu, že má prikrmu takhle málo, tak není třeba. I u um se voda dává až u tří plných přikrmu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit