Večerní problém s kojením

130
25.5.17 10:30

Večerní problém s kojením

Ahojte :) Na internetu jsem nenašla moc odpovědí na můj problém, tak to zkouším tady :) Máme doma chlapečka 7týdnů a poslední týden se každý večer vzteká ( cca 19-22.hod) Pije cca 10min a potom se začne vztekat, pláče, kope nožičkama, dokonce už ani vysavač ho neuklidní. Potom přestane, zkusím dát zase papat, ale zase se vztekne. Po chvíli dám druhé prso, pár minut pije a zas. Uklidní se, tak ho jdem okoupat (to ho vždycky uklidní) potom se napapá, sice se vzteká, ale už ne tak moc a potom usne. A když zkusím, zda mléčko teče, tak teče. V noci spí cca 7hod. Tak mě napadlo, zda to nemůže být i tím, že dlouho spinká a je bez jídla? Nemám ho třeba v noci budit aby se mi více tvořilo mléčko? Myslela jsem, že mám málo mléčka, ale byli jsme u dr a přibírá krásně (možná až moc :mrgreen: ) tak nevím. Přes den je celkem klidný, kojím cca co 3hod. Dříve jsem kojila co kojení to jedno prso, ale poslední týden musím během kojení střídat obě a nevím, zda je to správně a každý dr mi na to řekl něco jiného :( Už si vážně nevíme rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36196
25.5.17 10:44

Málo mléka nemáš, tohle dělá v jistém věku většina dětí, bývá to kolika, bolení bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.17 10:45

Důvodů, proč pláče, může být milion ;) Počínaje bolavým bříškem, únavou konče. Mléko mu může večer téct pomaleji (obvykle ho bývá večer trochu méně, než přes den vlivem tvé únavy), může být ale naopak přejedený :nevim: Já bych klidně kojila z jednoho prsa, jakmile se pustí a pláče, nabídla ještě druhé. Pokud pak v noci pěkně spinká (určitě ho nebuď, pokud pěkně prospívá), tak má asi dost a není třeba se znepokojovat. Tak vydržte, za chvilku bude zase lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102596
25.5.17 10:46

@Zuzlee Jsou děti, u kterých se pláčem projevuje zpracovávání podnětů z celého dne… a nic s tím neuděláš, nám taky pravidelně mladší takhle ječela a nepomohlo nic, tak jsme ji prostě chovali a nechali brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.5.17 11:33

Taky mi to malá dělala. Nestíhala polykat, jak to mlíko rychle teklo. Vždycky se pustila a já jsem mohla měnit povlečení, protože to mlíko pořád stříkalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
25.5.17 13:59

@Zuzlee Myslím si skoro také, že ho večer prostě bolí bříško. Obě děti mi večer řvaly a svíjely se, hlady netrpěly, také jsem plně kojila.

No a jestli krásně přibírá, pak bych tedy kojila jen z jednoho prsu, a střídala je. U dcery jsem musela prsa střídat hned už 4. den po porodu, protože jsem měla mléka opravdu hodně.

A gratuluji ke spánku 7h v kuse v noci - NEBUDILA BYCH ANI ZA NIC, pokud miminko přibírá, tak mu to takhle očividně stačí, třeba až více poroste, bude se zase budit častěji… Ne že bych Vám to přála :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
26.5.17 15:09

No na bříško trpí, trápí ho prdíky už od prvního týdne. Ale do teď se to ještě dalo, večer býval klidný, takže opravdu jen ten poslední týden je to takové :nevim: Tak včera jsme byli ještě u dr, jelikož měl zelenou stoličku, tak nám doporučila probiotika BioGaia, tak uvidíme zda se to zlepší.

Jenže jak mám kojit pouze z jednoho, když se pustí z jednoho, pláče že ho nejde nijak uklidnit, až nakonec druhé prso a to pije až z toho usne :nevim:

@Jírovka Děkuju, raději nebudíme no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna