Odstříkávání mléka rukou

Anonymní
19.5.17 04:44

Odstrikavani mleka rukou

Ahoj, potrebovala bych poradit, jak na to. Porodila jsem predcasne a musim maly vozit mleko. Jeste se mi ho neudelalo tolik. Snazim se pit caje apod. Bohuzel jsem si koupila odsavacky, ktere jsou pro me opravdu hodne neprijemne. Nemam financni moznosti abych kupovala/zkousela vsechny odsavacky na trhu. Nejprijemnejsim je pro me zatin rucni odstrikavani a jelikoz s tim nemam zkusenosti, uvitala bych rady jak na to.Moc mi to nejde.Po pul hodinovem odstrikavani se mi povede cca 20ml a to se u toho docela nadru. Navic mam problem, ze se jednou spusti jednou ne. Vubec o tom nic nevim.Mohk by me do toho nekdo nejakym zpusobem zasvetit? Jeste by me zajimalo jestli nekdo odstrikaval jenon rukou..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59409
19.5.17 05:47

U nás porodnici byla k zapůjčení elektrická odsávačka, tou rukou to dlouho nedáš :?, byla tam i laktační sestra ak se poptej tam kde máš miminko, měli by sami nabídnout pomoc ;). Asi máš mléka ještě málo, ideálně tam vyzkoušet tu elektrickou, my tam měli místnost a jen jsme si koupily nástavec který nestál moc. někdy to trvá déle než se mléko spustí. Mě se pořádně nespustilo nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6746
19.5.17 06:53

Ahoj, tak rukou to je masakr. Já jsem pro dceru odsávala 8 měsíců. Doporučuju Medelu Swing. Můžeš si tam nastavit intenzitu odsvávání. Dá se půjčit např. na www.mladatko.cz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.5.17 07:55

20ml po porodu je celkem dost. Mimi to na jednu dávku stačí. Ale ruční odstříkávání musí být hrozné a netuším jestli to bude stačit jako dostatečná stimulace k tvorbě dalšího. Zkusila bych to půjčení Medela Swing, pokud nemáš možnost si ji koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.5.17 08:09

Rukou jsem odstříkávala u prvního, dá se to dobře, když máš mléka hodně. Když ho máš málo, je to opravdu náročné (u druhého dítěte jsem měla právě málo a nakonec jsem odsávačku koupila).

Lépe se mléko spustí, když jsi prohřátá. Vypila jsem před akcí hrnek co nejteplejšího čaje a na prsa si na chvíli přiložila nahřátý ručník. Technika se blbě popisuje, to by bylo lepší ukázat. Možnost konzultace s laktační poradkyní nemáš? Odsávačka se nemusí kupovat, zkus pohledat možnosti zapůjčení někde poblíž (i v některých porodnicích ta možnost je)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
19.5.17 08:50

Zdravím, mně to docela dobře vysvětlené přišlo v tomto instruktážním videu https://www.youtube.com/watch?… (nevím, jestli odkaz nebude vadit???). Tak od 15 minuty je to o odstříkávání mléka.
Jinak nevím, jak je miminko staré, ale 20 ml u několika denního novoška není málo. Já jsem vždycky odstříkávala jenom ručně, ale moc často jsem to tedy nepotřebovala. A šlo mi to docela dobře. Jako na plné krmení by to nebylo, ale u toho malinkého, než budete spolu, bys to mohla dát, když se mlíko spustí, už by to nemusela být taková makačka.
Držím palce!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
19.5.17 08:50

Rukou asi vic neodmackas, taky jsem zkousela, mela sem ze zacatku mlika dost a musela sem odsavat a rukou to proste neslo, este ten vecer sem musela jet pro odsavacku, na elektrickou sem taky nemela tak sem vzala tu s balonkem, s tim to slo lip, ale i tak sem nikdy neodsala vic jak 40ml najednou, i kdyz mlika se tvorilo dost. Nejvic si mimco natahne samo, kdyz rikas ze musis vozit mliko, nebylo by snazsi tam s mimcem byt a zkouset ho prisavat? Jinak v porodnici tu elektrickou muzou pujcit, je to nejsnazsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.5.17 09:07

Bydlíš přímo ve městě, kde je porodnice? U nás to fungovalo tak, že přímo v porodce byla místnost s elektrickými odsávačkami a dle libosti si tam maminky mohly chodit odstříkávat. Já bych bez elektrické tedy nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.5.17 09:08

Když jsem si sprchovala prsa horkou vodou tak se mi mléko samo spustilo, ještě předklonit a je to. Ale na časté odsávání jsem si půjčila elektrickou odsávačku. Ani s tou elektrickou toho nebylo moc. byla jsem ráda za 50 ml z obou prsů. Naštěstí jsem tohle dělala jen týden. Pak se mi vrátil prcek z nemocnice a kojila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.5.17 09:10

Ve většině porodnic odsávačky půjčují. I když tam nerodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
19.5.17 10:10
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebovala bych poradit, jak na to. Porodila jsem predcasne a musim maly vozit mleko. Jeste se mi ho neudelalo tolik. Snazim se pit caje apod. Bohuzel jsem si koupila odsavacky, ktere jsou pro me opravdu hodne neprijemne. Nemam financni moznosti abych kupovala/zkousela vsechny odsavacky na trhu. Nejprijemnejsim je pro me zatin rucni odstrikavani a jelikoz s tim nemam zkusenosti, uvitala bych rady jak na to.Moc mi to nejde.Po pul hodinovem odstrikavani se mi povede cca 20ml a to se u toho docela nadru. Navic mam problem, ze se jednou spusti jednou ne. Vubec o tom nic nevim.Mohk by me do toho nekdo nejakym zpusobem zasvetit? Jeste by me zajimalo jestli nekdo odstrikaval jenon rukou..

Jako máš odsávačku? Třeba s ruční od Aventu se dá taky regulovat ten tah…prostě nezabereš do konce, ale jen jakoby malinko, prsa chviličku bolí, ale není to tak strašné jako když se snažíš odsříkávat rovnou na plný výkon - taky bych si v lékárně koupila obyč lanolin a před odstříkáváním dala na bradavky, ochrání je to a budou méně citlivé a do MM se to nedostane, jak tu někdo psal, před odstříkáváním horký čaj, na prsa jsem já dávala nahřáté třešňové pecky…držím pěsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová