Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nazažily jste některé maminky situaci, kdy mimčo (zhruba kolem čtyř měsíců věku) již několikrát večer hodně řve
?
Nám se to teď poslední dobou stává. Jednu chvíli je celkem v pohodě a zničeho nic začně šíleně řvát - 2× to byly úplné hysteráky.
Probudí se večer po procházce v kočárku a začne… Když ho přebalíme a nakojím ho, pustí se prsa a začně opět hystericky řvát. Chování pomáhá na chvíli.. Toto bylo 2 večery po sobě, bříško si myslím to není. Poprdává si pěkně během dne i v noci.. Je pravda, že před tím se asi 6 dní nevykakal, ale on je jen na MM tak by to vadit nemělo. Rektální trubičku jsem zkoušela, ale nic nebylo. Večer dáváme biogaiu, espumisan a mažeme pupíkem
Nyní je to tak, že kadil naposledy v neděli (řádně) a dnes opět večer řev
. Myslela jsem, že je to třeba teplem (manžel zatopil v krbovkách a bylo tam opravdu hodně vedro), slíkli jsme ho do naha a nechli ležet na dece. Dělala jsem s ním blbiny a smál se, pak jsem ale odešla a byl tam manžel - taky dělali srandu, jenže malej zas začal. Potom ve vaně byl miloučkej.
Zuby nikde nemá (každý den to jak blázen zkouším), teplotu taky neměl.
On není moc vysmáté miminko, vždycky byl spíše uplakaný a ukňouránek. Ale nevím co si myslet o tomhle. Minulý týden jsme byli na 3. dávce hexy. Už nevím čím by to mohlo být a s čím to může souviset
. Je to jen chvilkové, přejde to???
Ahoj mame to same kazdy vecer, ale odjakziva. Neresim to uz jsme zvykla.Taky jsou nam 4 mesice. Myslim si ze toho ma za cely den dost…Jinak jeto taky spise protiva
My dávali espumisan a pak jsme zjistili ze je to tim…zkusila bych vynechat
Máme taky skoro 4 měsíce a teď dva večery po sobě slušné hysteráky bez zjevného důvodu. Ale u nás to asi bylo tím bříškem, měl ho tvrdé, takže jsme masírovali, namazali pupíkem a chovat. Snad to bude jen dočasné… ![]()
Díky za postřehy, doufám, že to opravdu bude bez příčiny, popř. se vyrovnává se zážitky dne a brzy to přejde. Snad bude časem i vysmátější mimčo ![]()
Syn to tak měl asi od 1 do 4 měsíců, vždy kolem 18,30 kdy jsem se chtěla dívat na ulici řev trvající i hodinu, nepomáhalo nosit, tulit, houpat
v lehátku, tak jsem si ho dala vedle sebe do lehátka, popřípadě pohladila, nabídla dudlík a čekala až dořve. Po vyřvání, byl klidný a usměvavý a i teď je to pohodář ve 2,5 letech a velice zdatný v řeči. Nicméně sousedé o patro níž mají 8 měsíční holčičku a slyším ji taky dennodenně večer křičet. Taky jsem slyšela, že je to břišní kolika, která vlastně s bříškem ani moc nesouvisí, je to jen, takové vyrovnání se s denním prožitkem. Neboj ono to přejde!
Tak včera zas řev, sice ne hysterák, ale řekla bych spíš vzteklý pláč. Byla jsem vklidu, mluvila jsem na něj klidným hlasem, měla ho v náručí (tam se prohýbal). Pak po nějaké době přestal a byl klid.
Asi si na to fakt budeme muset zvyknout a čekat, že to věčně trvat nebude ![]()