Miminko se mnou nechce spát

58
7.2.15 21:32

miminko se mnou nechce spát

Ahoj, vsude tu ctu temata ze si maminky stezuji na to ze s nima miminko chce spat a ony ho to chteji odnaucit. Moje mala je ale naopak zase spokojena sama v postylce usina tam skoro hned. Ja bych ale hrozne rada spala vedle ni jenze kdyz jsem to parkrat zkousela tak se ji to nelibilo a nemohla usnout. Celkove mi prijde ze jsme hodne odcizene ani noseni v satku se ji nelibi. Byla bych s ni hrozne rada vic v kontaktu ale ona to odmita, posledni dobou mam i malo mleka a prijde ze je to tim jak mi chybi vetsi kontakt s miminkem. Jak ji mam primet aby vic vyhledavala kontakt se mnou? hrozne me to trápí. Je ji 3,5mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3173
7.2.15 21:36

Ahoj, já mám chlapecka 4,5 měsíce a mám to úplně stejně. Porad se uklidnuju tím, ze je na to třeba ještě malinkej a teprve to všechno přijde a pak se ho nebudu moct zbavit. :-) ale taky me to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
7.2.15 21:38

@fifka94 Jako kdybys mluvila o mém dítěti..:-) On taky spal zásadně ve svojí postýlce od 3.měsíců usíná sám večer do deseti minut..uspávání bych spočítala na prstech jedné ruky teď je mu 15.měsíců..Já jsem si to s nim vynahrazovala přes den..můžete se mazlit do áleluja..:-) Až bude starší budeš ráda, že má ten svůj zvyk a ty budeš mít večer chvíli pro sebe..:-) Takže jak píšu, na mazlení máte celý den, tak toho využij..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
7.2.15 21:42

@fifka94 buď ráda, že spí ve své postýlce, jinak bys za nějakou dobu zaládala diskuzi o tom, že nemůžeš naučit holčičku, aby spala ve své postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
7.2.15 21:42

@Reana87 Myslím,že nepřijde..:-) jsou to prostě od malinka osobnosti a vědí co chtějí..:-D :-D Max do dneška není moc mazlící..maximálně když mu něco je..když chci já, tak to nepřipadá v úvahu, musim počkat až bude chtít on a to trvá většinou jen pár sekund, takže ho občas přes den nechávám spát na sobě a tim s to vynahrazuju..:-) za vrchol mazlení když nespí považuju, že mi dá pusu když si řeknu..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.2.15 21:43

Mě vždy děcka usínaly samy v postýlce, nikdy jsem neměla pocit odcizení…Naopak, jak píše Leniczka23, přes den je spousta chvilek na mazlení a vzáj. kontaktu. A jsem ráda, že jsem je do postele nikdy netahala, naprostá pohoda a žádné odnaučování zvyků.
Nech malou tam, kde je spokojená, ustupuj ty jí, než ona Tobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.2.15 21:45

A dala by se přeložit spící, když ti na tom tolik záleží? Třeba to chtění na ni přijde časem. Náš prcek spal sám v postýlce (ale s námi v ložnici) tak asi do roka a něco. Pak začal vyžadovat spaní s námi v posteli. Už dost měsíců spím zkroucená v dolním rožku postele, protože milostpán se roztahuje, případně kleju jak pohan, když si dítě ve dvě ráno potřetí odvaluju z obličeje, protože je dost neprodyšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.2.15 21:46

@fifka94 Nepřiměješ ji nijak, nech to být a naslouchej tomu, co ona chce. To, že jste si odcizené, je jen tvůj mylný pocit, neber si to tak osobně. Jsou prostě miminka mamánci a miminka samostatná.
Měla jsem a mám stejný „problém“, ale já to beru jako výhodu. Syn měl spaní nastavené přesně jako tvoje dcera, dokonce jsme se v jeho necelém půl roce museli odstěhovat z ložnice a nechat ho spát samotného, protože se pořád budil. Nosit v šátku se nechal, ale jen venku, kde bylo na co koukat a ne moc dlouho. Doma ani náhodou. Radši než chování měl hraní pod hrazdičkou, ne sám, ale se mnou, měl rád zpívání, povídání, ukazování, ale jen chovat - to byla děsná nuda.
Já bych si se synem taky ráda třeba schrupla po obědě (celou noc v posteli bych ho asi nechtěla), ale on by neusnul. Od kojení se mi odstavil sám v roce, protože na to prostě „neměl čas“, i když já jsem ho chtěla kojit déle. Časem, jak rostl, se ale naučil mi projevovat náklonnost, od deseti měsíců se chodí sám mazlit a tulit, teď je mu 14 měsíců a chodí mi dávat pusinky, má rád fyzický kontakt, ale spíš takové to škádlení a dělání hloupostí, čistě mazlení ho baví chvilku. Je to prostě samostatné miminko a já jsem ráda, že to není žádný uřvánek, od kterého bych se nemohla hnout a který mi bude věčně viset na noze.
Neboj se, tvá dcerka k tomu mazlení taky dospěje, teď je ještě malinká a neumí to. Nedělej si z toho hlavu a nech dcerku vyvíjet tak, jak ona sama bude chtít. ona tě ráda má a brzo se naučí ti to projevovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.2.15 21:46

Ja tve pocity sice na jednu stranu chapu, ale bud rada, ze to tak mate :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
7.2.15 21:47

Syn spal vždy jen ve své postýlce, nikdy jsme ho nemuseli uspávat (popravdě ani nevím jak se to dělá), v 6m se stěhoval do vlastního pokojíku (vzájemně jsme se rušili, já trpěla :), on byl spokojený a spal daleko lépe). Teď jsou mu 2 roky, extra mazlivý nikdy nebyl, nechávám ho když chce sám (taky bych radši kdyby byl mazlivější), nutit někoho do mazlení a přílišného kontaktu asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.2.15 21:58

@fifka94 Přijmi svoje dítě takové jaké je a netrap se tím, že neodpovídá tvým preferencím. Ušetříš si spoustu zbytečného trápení. :kytka:
Syn byl nekontaktní už v břiše a přetrvává mu to dodnes. Prostě je takový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.2.15 21:59

Neres blbosti a bud rada, ze spi v postylce. Pro me psobne je miminko v posteli vopruz, nejdriv jsem se bala, abych ho nezalehla nebo hoxneprastil muz, pak si zacal narokovat pomalu celou postel a vrcholem bylo, kdyz zacal ve spanku cestovat, odsoupal se nam k noham a ja ho ve spanku vystrcila z postele - fakt uzasny a jedina klika, ze to bylo na navsteve na nizoucke ppsteli a pod postwli býy tasky s oblecenim, takze se ani neprobudil. Za me - kazdy ma mit svuj prostor pro spanek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.2.15 22:00

Hele každy je originál, nás drak je extramazel ale od maliňka spí sám, nespal s námi asi nikdy, možná jednou když horečkoval. Buď rada ze to mate takhle, dnešní trend je sice opačný ale myslím si ze se to precenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.2.15 22:11

Nech to jak to je a bud rada :-) my taky doma máme takovou „kočku“ — kočka se taky nesmí nutit k mazlení, přijde když chce sama a jenom tehdy, když se to tobě zrovna nehodí :-) naše malá spí v postýlce od narození, je jí 14 měsíců. Když se vrtí a chci ji v noci uklidnit, dám jí tam ruku, abych ji třeba pohladila, tak mi ji často nazlobeně vystrčí, jakože „co mi sem lezeš“. stačí jí, když prostě ležím vedle, postýlku má hned u mé postele.

teď jsme ale byli v nemocnici a to se absolutně nenechala dát do tamní postýlky, spala jsem s ní na posteli. a musím říct, že mi to bylo moc příjemné, navíc ještě v tom strachu o ni… do nemocniční postýlky bych ji dala, kdyby chtěla - ale když nechtěla, tak jsem byla velice ráda za pár dní společného spaní na posteli :-)
doma si hned zase brání svoje území ve své postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
7.2.15 22:14

Takovy byl a. doted je muj syn - uz od narozeni mel rad svuj prostot na spani, pokud jsem ho nechala u nas v posteli, byl nevrly a porad sebou osival. V postylce ihned usnul a spal jako zabity.
Svuj spaci prostor ma rad doted, ale to je jen co se.tyce spani.
Jinak je to hrozny mazel (obcas i knoura, pokud reknu ne) a venku jinak nez za ruku nejde :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure