Abdukční peřinka 1b, 2A

122
6.2.15 14:01

abdukční peřinka 1b,2A

Maminky, jak dlouho jste měli peřinku s nálezem 1b a 2A.. jsem z toho docela nešťastná. další kontrolu máme za dva měsíce, doufám, že to bude dobré. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101654
6.2.15 14:11

@weru8 Neměli jsme peřinku, jen široké balení, myslím že měco přes 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.2.15 14:11

@weru8 neporadím, měla jsem ji jako mimino, takže si to nepamatuju, ale nešťastná nebuď! Dodržujte to, co vám řekl doktor a miminko bude v pohodě. Máš výhodu, že ji máte teď na zimu a miminko se v ní nebude potit, jako v létě.
Moje sestra měla peřinku a ještě nožky zasádrované až do půlky stehen kvůli vtočeným chodidlům, v létě, a byla pohodové a spokojené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.2.15 14:21

@weru8
Nebuď z toho smutná:) O nic nejde. Synek ji měl taky, docela jsem to obrečela, dnes už se tomu „směji“ :) Měli jsme nález jako vy. Peřinku jsme měli asi 2,5 měsíce.. Odkud jste? Znám skvělého ortopeda v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
6.2.15 14:25

@weru8 Hlavně peřinku poctivě dávej ač tě to trápí a štve. Když nám bylo řečeno, že malá musí mít peřinku byla jsem na prášky. Měla jsem pocit, že jí mučím. Poctivě jsem jí dávala a za 8 týdnu se šlo na kontrolu. Kyčle v pořádku a peřinku jsme měli dávat pro jistotu už jen na noc. Uteče to ač se to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
6.2.15 14:30

Tak my jsme měli pěřinku 7 týdnů, dostal jí hned den po narození ještě v porodnici. Obrečela jsem to několikrát, ale dávala jsem jí pořád. No a stejně jsme nakonec vyfasovali třmeny do 3,5m :( Neříkám, že to tak bude u vás, to je jasné že ne. Někomu pomůže, nám bohužel nepomohla, i když jí měl pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.2.15 14:30

@weru8 No já teda nevím, ale tenhle nález měla dcera, takže jsem hledala, a znamená to, že jedna noha je úplně v normě a druhá noha na hranici normy. Měla jen široké balení (tou dobou jsem látkovala, takže vyřešeno). Myslím, že s tou peřinkou to někdo přehání - napadá mě i několik dalších věcí, které se v Česku podstatně víc hrotí než je nutno :mrgreen:

Samozřejmě mně se to kecá, jde o nohy Tvého dítěte, ale asi bych se poradila ještě s jiným odborníkem. Přijde mi to moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
6.2.15 14:38

My tento nález měli v porodnici, ani jsme nedodržovali široké balení(do ničeho by se mi pomalu ani nevešla)a v 6ti týdnech naprosto ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.2.15 14:42

@Slečna Ferka ono je to možná přehnané, ale zas je to lepší, než pozdější problémy s kyčlemi, takže jim to možná dají pro jistotou. A taky je lepší mít peřinku nebo třmínky, dokud je miminko malé, než to pak řešit u dítěte, které se chce přetáčet, lézt, nedejbože chodit, to už tím pak trpí i to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.2.15 14:45

Ahoj,
to teda nechápu, my máme nález 2c na obou nohách a jsme jen na širokém balení. Dost jsem to hledala a nález 2a je úplně normě u dítěte do 3 měsíců. Takže nechápu. Jinak u nás doktor v porodnici našel 2a, doktor na středisku 2c o tři týdny později. Na můj dotaz, jak je to možné, mně moje Dr. uklidňovala, že je to dost nejasné, že záleží, jak to kdo změří, jak kdo má zkušenosti, ale dle ní je nález 2a zcela v normě do 3 měsíců, 2b je horší, 2c ještě horší, ale stále na široké balení. 1a a 1b jsou ještě lepší nálezy, ale ty mají přirozeně až děti větší než 3 měsíce. Takže být Tebou, změním ortopeda a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.2.15 14:45

Se stejnym nalezem jsme meli siroke baleni, ja teda davala Marwellovy kalhotky, je to podobne perince, prislo mi to pohodlnejsi, mam letni dite. Balili jsme pul roku, poslední mesic a pul z toho jen na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4317
6.2.15 14:51

Mala mela 2a na obou nozkach a po 6ti týdnech jsme mohly perinku zahodit, už bylo vše ok! Rvala jsem jak želva asi týden, ale uvidíš, ze mimisum to vubec nevadí.. :hug: Lepší takhle kdyz jsou malinky než pak kdyz už se chtějí hýbat, to už je podle me horší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
6.2.15 14:58

Myslím, že mimča to snášejí dakeko lépe než maminky. Pokud máš pochybnosti, tak konzultuj ještě u jiného doktora. Já bych si sama netroufla to nechat plavat, jen na základě informací z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.2.15 15:07

Jsem rada, ze jste se stejnym nalezem, meli take perinku. protoze vsude se pise, ze tento nalez je v norme, dokonce to dr. zaskrtl i v papirech.. tak jsem nechapala, proc jsme ji dostali… asi preventivne.. poctive ji davam a jeste cvicime nozickama, tak snad to za ty dva mesice bude v poho. Co jsem to tu procetla, tak jste ji meli vsechny kratce.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.2.15 15:09

@Lejaa jsem z Mostu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie