Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@weru8 píše:
@Lejaa jsem z Mostu
tak to nic:) Každopádně kvůli tomu nebuď smutná. Ono to není tak hrozné, jak to vypadá a nejvíc tím trpíme vždycky my maminky:) Dítku je to fuk:) Hlavně poctivě dávej, ať je to brzy v cajku a máte pokoj:)
@weru8 Ahoj, maly mel u jednoho dr. v 6 tydnech take 1b, 2a. Rekl nam at davame preventivne siroke baleni az do dalsi kontroly v 15 tydnech. Na internetu jsem nasla, ze je to bezny nalez v tomto veku a ze uz se opousti od preventivniho sirokeho baleni a tak jsem se objednala na kontrolu do FN Bulovka, kde vim, ze preventivne to nedavaji, jen kdyz je potreba. Maly byl na kontrole o 2 tydny pozdeji a bylo nam receno, ze nic davat nemusime. Aktualni nalez nevim, dali nam jen foto z UTZ. Kontrola za 2 mesice a vse bylo OK a uz nas nechteji videt, takze asi tak. Opravdu se me nelibilo, ze bych malyho zbytecne 9 tydnu trapila zadkem jak cmelak.
@zuzu224 Tak myslím, že velký zadek dítko v tomto věku netrápí - moje látkovaná dcera byla celkem v pohodě. Možná bych se na to koukala jinak, kdyby HODNĚ trpěla na prdíky, ale myslím, že to měla tak nějak v normě. Čili trocha širokého balení mi přijde přijatelná. Kdyby šlo o peřinku, tam už bych se bránila.
@Slečna Ferka No jasne, kdyby to bylo treba tak dam vse a bez mrknuti, ale dost jsem si k tomu hledala na netu a opravdu se naopak radi nedavat zbytecne siroke baleni. Na Bulovce jsou vyhlaseni ortopedi, takze jim verim vice nez 60ti letemu dr., ktery si uz 35 let jede to svoje.
Ahoj holky,
My máme dle ortopeda také nález na jedné kyčlí 2a. Dal nám široké balení a po měsíční kontrole byl nález beze změny a dal nam abdukční perinku.
Zašla jsem za jiným ortopedie, do Motola, zda vidí ten nález stejně…
Ten nám řekl, že máme na obou kyclich 1b a máme přijít v 5 mesich.
Teď jsem pěkně v šoku, jak to každý zhodnotí jinak.
Vpodstate jsem chtěla slyšet, že máme kyclw ok. Jenže teď mam obavy, zda tam přece jenten nález je? A zda tu peřinku radši dávat? Teda…já ji malému dávám, ale jen na noc a do kočárku. Ne na 23hod jak doporučil mudr.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
@Jasmine77 Já bych pokračovala tak, jak to děláš… na noc a do kočárku, eventuelně ještě na denní spaní, pokud má některé delší. Jinak taky holka měla 2a, ale u nás se to zlepšilo širokým balením, ale je tedy fakt, že ona ho měla furt, neb jsem látkovala…
@Jasmine77 No jde o to, kolik malymu ju. Do 3m je nalez do 2a fyziologicky a nemusi se davat nic. Jinak z meho pohledu vice verim ortopedum v nemocnicich jako Motol, Bulovka apod nez stoletym dr. sedicim nekde na sidlisti v ordinaci. Tim samozrejme nechci rict, ze jsou spatni, ale spostu co jich znam, tak ordinuje poslednich padesat let stejne ![]()
Malému je 2,5mesicu. Široké balení dostal hned na první kontrole ve 3 týdnech a po měsíci jsme vyfasovali tu peřinku se slovy: Pokračovat v širokém balení. A nebo víte co? Dáme mu perinku, ať to urychlime.
Když jsem se ho ptala, jak moc vážný ten nález je, tak mi jen řekl: Paní, prosím vás, dávejte tu peřinku a za měsíc bude mít kycle vpořádku.
To mi přišlo, jako by říkal: Jestli to dávat nebudeš, dítě ti zemře!
Ten nález je podle něho celou dobu 2a na jedné kycli. A v Motole to viděli jako 1b obě kyčle.
A ani mi neukázal, jak máme cvičit s nohama! To mi ukázali až v Motole.
@Jasmine77 tady je to popsany, ale podle zaprdenych starych doktoru, pro jistotu siroky baleni vsem jak pred 30 lety ![]()
Z meho pohledu, jsou lepsi ortopedi v nemocnicich, ptz sleduji soucasne trendy ![]()
http://www.lekari-online.cz/…ycli-kojencu
Když jsem byla s malou u pediatričky, tak jsem jí ten nález ukázala a řekla mi, že to je nález v normálu, že abdukční peřinku do 3 měsíců, dávají preventivně. Až tam půjdeme na kontrolu, tak to bude dobrý.. A sama mi řekla, abych to malé dávala, jen když spí ![]()
Já taky doufám, že to bude na kontrole dobře. Jdeme v pondělí.
Těm mudr z obvodu je vážně stary šedivý vlk, minim.65let. Recenze na webu ho pěkně kritizují, ze se chová k pacientům jako pan všemocný. Pacient musí držet pusu a poslouchat, hlavně nediskutovat a neptat se.
Spis teď mam dilema, zda jít zase k tomu samému ortopedovi, co nám dal tu peřinku? Nebo až v 5ti měs. do Motola:-))
Tak jděte k jinému ortopedovi.:-).. držím palce, ať je to v poho.. my jdeme na kontrolu, až 1.4.:-/
@Jasmine77 My taky puvodne byli uvdedka na poliklinice a zaver preventivne siroky baleni, tak jsne sli na Bulovku a vse v normalnu a prijdte za 2 mesice, za dva mesice nam rekli, ze uz mame jaderka a uz tam nemusime ![]()