Abdukční peřinka 1b, 2A

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
6.2.15 19:34
@weru8 píše:
@Lejaa jsem z Mostu :-)

tak to nic:) Každopádně kvůli tomu nebuď smutná. Ono to není tak hrozné, jak to vypadá a nejvíc tím trpíme vždycky my maminky:) Dítku je to fuk:) Hlavně poctivě dávej, ať je to brzy v cajku a máte pokoj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67617
7.2.15 20:21

@weru8 Ahoj, maly mel u jednoho dr. v 6 tydnech take 1b, 2a. Rekl nam at davame preventivne siroke baleni az do dalsi kontroly v 15 tydnech. Na internetu jsem nasla, ze je to bezny nalez v tomto veku a ze uz se opousti od preventivniho sirokeho baleni a tak jsem se objednala na kontrolu do FN Bulovka, kde vim, ze preventivne to nedavaji, jen kdyz je potreba. Maly byl na kontrole o 2 tydny pozdeji a bylo nam receno, ze nic davat nemusime. Aktualni nalez nevim, dali nam jen foto z UTZ. Kontrola za 2 mesice a vse bylo OK a uz nas nechteji videt, takze asi tak. Opravdu se me nelibilo, ze bych malyho zbytecne 9 tydnu trapila zadkem jak cmelak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.2.15 21:11

@zuzu224 Tak myslím, že velký zadek dítko v tomto věku netrápí - moje látkovaná dcera byla celkem v pohodě. Možná bych se na to koukala jinak, kdyby HODNĚ trpěla na prdíky, ale myslím, že to měla tak nějak v normě. Čili trocha širokého balení mi přijde přijatelná. Kdyby šlo o peřinku, tam už bych se bránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67617
7.2.15 21:16

@Slečna Ferka No jasne, kdyby to bylo treba tak dam vse a bez mrknuti, ale dost jsem si k tomu hledala na netu a opravdu se naopak radi nedavat zbytecne siroke baleni. Na Bulovce jsou vyhlaseni ortopedi, takze jim verim vice nez 60ti letemu dr., ktery si uz 35 let jede to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
17.3.15 22:48

Ahoj holky,
My máme dle ortopeda také nález na jedné kyčlí 2a. Dal nám široké balení a po měsíční kontrole byl nález beze změny a dal nam abdukční perinku.
Zašla jsem za jiným ortopedie, do Motola, zda vidí ten nález stejně…
Ten nám řekl, že máme na obou kyclich 1b a máme přijít v 5 mesich.
Teď jsem pěkně v šoku, jak to každý zhodnotí jinak.
Vpodstate jsem chtěla slyšet, že máme kyclw ok. Jenže teď mam obavy, zda tam přece jenten nález je? A zda tu peřinku radši dávat? Teda…já ji malému dávám, ale jen na noc a do kočárku. Ne na 23hod jak doporučil mudr.
Nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
17.3.15 22:55

@Jasmine77 Já bych pokračovala tak, jak to děláš… na noc a do kočárku, eventuelně ještě na denní spaní, pokud má některé delší. Jinak taky holka měla 2a, ale u nás se to zlepšilo širokým balením, ale je tedy fakt, že ona ho měla furt, neb jsem látkovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67617
18.3.15 08:13

@Jasmine77 No jde o to, kolik malymu ju. Do 3m je nalez do 2a fyziologicky a nemusi se davat nic. Jinak z meho pohledu vice verim ortopedum v nemocnicich jako Motol, Bulovka apod nez stoletym dr. sedicim nekde na sidlisti v ordinaci. Tim samozrejme nechci rict, ze jsou spatni, ale spostu co jich znam, tak ordinuje poslednich padesat let stejne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.3.15 08:48

Malému je 2,5mesicu. Široké balení dostal hned na první kontrole ve 3 týdnech a po měsíci jsme vyfasovali tu peřinku se slovy: Pokračovat v širokém balení. A nebo víte co? Dáme mu perinku, ať to urychlime.
Když jsem se ho ptala, jak moc vážný ten nález je, tak mi jen řekl: Paní, prosím vás, dávejte tu peřinku a za měsíc bude mít kycle vpořádku.
To mi přišlo, jako by říkal: Jestli to dávat nebudeš, dítě ti zemře!
Ten nález je podle něho celou dobu 2a na jedné kycli. A v Motole to viděli jako 1b obě kyčle.
A ani mi neukázal, jak máme cvičit s nohama! To mi ukázali až v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67617
18.3.15 09:08

@Jasmine77 tady je to popsany, ale podle zaprdenych starych doktoru, pro jistotu siroky baleni vsem jak pred 30 lety :)
Z meho pohledu, jsou lepsi ortopedi v nemocnicich, ptz sleduji soucasne trendy :mrgreen:
 http://www.lekari-online.cz/…ycli-kojencu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
18.3.15 10:22

Když jsem byla s malou u pediatričky, tak jsem jí ten nález ukázala a řekla mi, že to je nález v normálu, že abdukční peřinku do 3 měsíců, dávají preventivně. Až tam půjdeme na kontrolu, tak to bude dobrý.. A sama mi řekla, abych to malé dávala, jen když spí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.3.15 11:25

Já taky doufám, že to bude na kontrole dobře. Jdeme v pondělí.
Těm mudr z obvodu je vážně stary šedivý vlk, minim.65let. Recenze na webu ho pěkně kritizují, ze se chová k pacientům jako pan všemocný. Pacient musí držet pusu a poslouchat, hlavně nediskutovat a neptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.3.15 11:27

Spis teď mam dilema, zda jít zase k tomu samému ortopedovi, co nám dal tu peřinku? Nebo až v 5ti měs. do Motola:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
18.3.15 14:31

Tak jděte k jinému ortopedovi.:-).. držím palce, ať je to v poho.. my jdeme na kontrolu, až 1.4.:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67617
18.3.15 17:06

@Jasmine77 My taky puvodne byli uvdedka na poliklinice a zaver preventivne siroky baleni, tak jsne sli na Bulovku a vse v normalnu a prijdte za 2 mesice, za dva mesice nam rekli, ze uz mame jaderka a uz tam nemusime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí